Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 21976 tot 21980
Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 2 april 2014

IMF waarschuwt voor gevolgen onrust Oekraïne

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) waarschuwt dat de situatie rond Oekraïne een gevaar kan opleveren voor de wereldwijde economie. Dat heeft IMF-directeur Christine Lagarde (foto) vandaag gezegd.

Bron: CD Fund.com
Geplaatst: woensdag 2 april 2014

Aziatische automobielindustrie zoekt zekerheid bij Russisch palladium

Norilsk Nickel, ‘s werelds grootste palladium producent, zegt in gesprekken te zijn met Chinese en Japanse kopers over de verkoop van zeer significante volumes palladium. De gesprekken volgen op een eerdere vergelijkbare overeenkomst tussen BASF en Norilsk, waar bijna een vijfde van de productiecapaciteit van Norilsk mee was gemoeid. Het zou gaan om langdurige contracten waarbij het geld vooraf betaald wordt, in tegenstelling tot de kortlopende contracten tegen spotprijzen die we gewend zijn.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 2 april 2014

IMF-chef Lagarde roept ECB op tot actie

De Europese Centrale Bank (ECB) moet het monetaire beleid versoepelen. Het grootste obstakel voor economische groei op korte termijn in de eurozone is de lage inflatie. 

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 2 april 2014

Stijging aardgasprijzen is dicht bij het einde

Van een echte winter is in de lage landen dit jaar geen sprake geweest. We hebben nauwelijks een vlokje sneeuw gezien, en de termometer is bijna niet onder het nulpunt gedaald. Dat is natuurlijk goed nieuws voor onze portemonnee, want we hebben minder moeten uitgeven om het huis te verwarmen. Dat geld kan aan andere zaken worden besteed.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 2 april 2014

'Stoute Poetin maakt ons bang'

De westerse wereld neemt in het Oekraïense dossier een opmerkelijke houding aan tegenover de Russische president Vladimir Poetin. Dat schrijft de Franse econoom Olivier Berruyer, auteur van de blog www.les-crises.fr. Berruyer laat daarbij duidelijk blijken het bijzonder moeilijk te hebben met de strategieën die worden gevolgd om de eigen standpunten en houding te verantwoorden en waarin alle pogingen worden gedaan om Poetin als de grote bedreiging voor de wereldvrede af te schilderen. Het westen lijkt volgens Berruyer in de onenigheid met de Russische president gemakkelijkheidshalve onder meer een aantal internationale basisregels over het hoofd te zien.

“In vergelijking met het westen kan Vladimir Poetin opmerkelijke cijfers voorleggen,” begint Olivier Berruyer zijn betoog. “Economisch is hij erin geslaagd om de voorbije vijftien jaar de koopkracht van de Russische bevolking te verdubbelen, een inflatie van 100 procent nagenoeg te elimineren en een hoge tewerkstellingsgraad te creëren. De staatsschuld is van 90 procent tot 10 procent teruggebracht, terwijl de armoede nagenoeg is gehalveerd. De populariteit van Poetin is in Rusland inmiddels gestegen tot 80 procent. Barack Obama haalt in de Verenigde Staten slechts 40 procent en François Hollande in Frankrijk amper 15 procent.”