Nieuws / Artikelen met het woord

57321 artikelen gevonden. Artikel 21976 tot 21980
Bron: telegraaf.nl
Geplaatst: zaterdag 8 maart 2014

Banken geven financieel onderricht in de klas

In totaal zetten ruim 90 organisaties zich in voor het project, dat een initiatief is van overheidsplatform Wijzer in geldzaken. Bijna 150.000 leerlingen zullen een financieel deskundige voor de klas krijgen voor het speciale onderricht.

,,Jong geleerd is oud gedaan. Dat geldt ook voor financieel bewustzijn'', zegt minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën over alweer de vierde editie van dit project. De vorige keer, in 2012, werden ruim 4000 gastlessen verzorgd.

Bron: reuters.com
Geplaatst: zaterdag 8 maart 2014

China verhoogt defensiebudget met 12,2 %

China announced its biggest rise in military spending in three years on Wednesday, a strong signal from President Xi Jinping that Beijing is not about to back away from its growing assertiveness in Asia, especially in disputed waters.

The government said it would increase the defense budget by 12.2 percent this year to 808.23 billion yuan ($131.57 billion), as China seeks to develop more high-tech weapons and to beef up coastal and air defenses.

Bron: Express.be
Geplaatst: zaterdag 8 maart 2014

Niet enkel taal verdeelt Oekraïne in twee

Oekraïne is niet alleen geopolitiek in twee delen, respectievelijk gericht op West-Europa en Rusland, opgesplitst. Dat schrijft het medische magazine The Lancet. Het magazine wijst er immers op dat de levensverwachting in het westen van Oekraïne nagenoeg vijf jaar hoger ligt dan in het oostelijk deel van het land. Het verschil moet volgens The Lancet grotendeels worden toegeschreven aan een groter probleem van alcoholisme en een hoger niveau van tabaksconsumptie in het oosten van het land, waar er bovendien ook minder toegang zou zijn tot een kwalitatieve gezondheidszorg. Het magazine heeft het daarbij over een culturele scheidingslijn die ook belangrijke gevolgen heeft voor de volksgezondheid.

Bron: Express.be
Geplaatst: zaterdag 8 maart 2014

8 redenen waarom er geen Derde Wereldoorlog komt

De waarschijnlijkheid dat er een Derde Wereldoorlog uitbreekt is bijna nihil, schrijft The Week journalist John Aziz. De globale onderlinge handelsafhankelijkheid is immers too big to fail zijn geworden. Gezien de vele speculaties over een nieuwe Koude Oorlog ligt die conclusie niet voor de hand.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 8 maart 2014

Nederland behoudt AAA-status bij Moody's

Nederland houdt de hoogste kredietstatus die er is bij beoordelaar Moody's (AAA). Volgens het bedrijf zijn de vooruitzichten beter geworden. Die waren negatief, maar zijn nu stabiel.