Nieuws / Artikelen met het woord

57289 artikelen gevonden. Artikel 21981 tot 21985
Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 6 maart 2014

Schaliegas! Nu!

De moeilijkheden om het conflict tussen Rusland en Oekraïne te ontmijnen tonen aan hoe riskant Europa’s afhankelijkheid van Russisch gas is, schrijft het magazine Finanz und Wirtschaft:

‘Europa moet onmiddellijk serieuze signalen afgeven dat het andere opties heeft en dat het alles in het werk stelt om die opties te verzilveren. Tot nog toe is het onderwerp schaliegas in de meeste Europese staten op weinig enthousiasme onthaald - hoog tijd nu voor 'een energieommekeer'.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 6 maart 2014

Conflict Oekraïne amper relevant voor goud

Afgelopen maandag klom de waarde van goud naar de hoogste waarde van de afgelopen vier maanden. Deze beweging werd natuurlijk grotendeels gestuwd door de problemen rondom de Oekraïne.

We zagen dinsdag een daling van de goudprijs als gevolg van enige ontspanning op dat front. De oorzaak van de eerdere flinke stijging van het edelemtaal ging dus (deels) gepaard met de problemen in de Oekraïne. Toch denken wij dat deze problemen alleen maar bijzaak zijn in de stijging van de goudprijs.

Bron: nuzakelijk.nl
Geplaatst: donderdag 6 maart 2014

ECB houdt rente op kwart procent

De rente waartegen banken geld kunnen lenen staat sinds november op 0,25 procent, het laagste punt sinds de oprichting van de euro.

De rente die banken krijgen als ze hun geld aan de ECB in bewaring geven, de depositofaciliteit, blijft op 0 procent. Het rentepercentage voor banken om voor een zeer korte termijn geld te lenen om aan het einde van de dag aan hun betalingsverplichtingen te kunnen voldoen, is met 0,75 procent ook hetzelfde gebleven. 

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 6 maart 2014

Facebook wil opnieuw investeren

Na dat afgelopen week naar buiten werd gebracht dat WhatsApp wordt overgenomen door Facebook, is datzelfde Facebook onder leiding van Mark Zuckerberg alweer bezig met een nieuwe overname. Hij lijkt zijn zinnen gezet te hebben op Titan Aerospace.

Titan Aerospace produceert drones. Afgelopen jaar introduceerde ze nog de Solara 50 die vergelijkbaar is met een satelliet, maar dan veel goedkoper. Deze drone kan onder andere het weer in de gaten houden, rampen in kaart brengen, satellietbeelden van de aarde maken en helpen bij communicatie. En in het laatste aspect is Facebook erg geïnteresseerd. De bedoeling is namelijk om het internet toegankelijk te maken voor de hele wereldbevolking. Deze drones werken op zonne-energie en vormen daarmee ook een duurzame investering.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: donderdag 6 maart 2014

Column Kees de Kort | Yellen heeft het weer ontdekt

Als je het 'Beige Boek' van Amerika leest zou je zeggen dat de Amerikanen wel behoefte hebben aan superfoods, zegt BNR's Kees de Kort. "Dat is een vrij verdrietig verhaal. De klad zit er in, in de Amerikaanse economie. Zoveel is volkomen duidelijk. De richting van de beweging is omlaag."