Nieuws / Artikelen met het woord

57325 artikelen gevonden. Artikel 21986 tot 21990
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 8 maart 2014

Ook Mexico kan fluiten naar goud van de centrale bank

Opgeslagen goud en centrale banken, het blijft een ongelukkige combinatie. Na Duitsland heeft ook Mexico grote moeite het bij andere centrale banken opgeslagen goud terug te kijgen.

Iedereen kent inmiddels de lijdensweg van de Duitse centrale bank wat betreft haar strijd om het eigen goud terug te krijgen. De Bundesbank heeft goud opgeslagen bij een aantal bevriende centrale banken, maar bepaald de Federal Reserve, de Banque of France en de Bank of England.

Bron: edelmetaal-info.nl
Geplaatst: zaterdag 8 maart 2014

Goud & Zilver manipulatie

De goud- en zilverprijs manipulaties worden steeds duidelijker. Op 6 februari werd de prijs van goud en de beurs-futures tegelijkertijd gemanipuleerd. "Het kartel (elite broederschap) heeft getoond dat ze blijft doorgaan de papieren of elektronische markt voor goud te manipuleren. Dat is waar hun kracht ligt. Wanneer je een digitale drukpers hebt, die de Fed en de BIS beiden hebben, en je moet massief de banken die jouw agentbanken zijn backstoppen – zoals JP Morgan en Goldman Sachs – in een goudmarkt waar bijna niemand fysieke levering verlangt, zoals op de Comex, kun je in wezen naar vrije wil die markt misbruiken en manipuleren.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 8 maart 2014

All time highs zijn geen slecht teken

Deze week heeft de S&P 500 herhaaldelijk all time highs neergezet. Vele beleggers worden vaak toch wat nerveus bij de gedachte van nieuwe record slotstanden. En dat is helemaal niet nodig.

Zo is dit een veel voorkomende gedachte onder beleggers: ‘all time highs zijn gevaarlijk, het is een teken dat de markt te ver stijgt’. Dit is een interessante gedachte waardoor beleggers vaak afstand doen van hun posities wanneer er all time highs worden neergezet. Ook zijn er genoeg afbeeldingen op internet te vinden waarin wordt weergeven dat een aanstaande crash op de aandelenmarkt dichtbij is. Deze bull market zou namelijk volgens vele crash voorspellers te lang duren.

Bron: HLN.be
Geplaatst: zaterdag 8 maart 2014

Draait Gazprom gaskraan naar Oekraïne dicht?

Het Russische gasbedrijf Gazprom heeft gedreigd de export van gas naar Oekraïne stop te zetten omwille van de achterstallige bedragen die het land nog moet betalen. Tijdens de crisis van 2009 werd dit scenario al eens werkelijkheid, toen de onderbreking van gasleveringen de bevoorrading van verschillende Europese landen verstoorde.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zaterdag 8 maart 2014

Hoe groter de crisis, hoe meer kans om rijk te worden?

Het is al vaker gezegd : hoe moeilijker de omstandigheden, hoe creatiever we worden. Dat geldt zowel voor onszelf als voor de ondernemingen en de landen die sinds 2008 worden geconfronteerd met een nooit geziene financiële en economische crisis.