Nieuws / Artikelen met het woord

57281 artikelen gevonden. Artikel 21991 tot 21995
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 6 maart 2014

Schalie olie en aardgas boom VS is goed nieuws

De schalie olie en aardgas boom in de VS is, uiteindelijk, gunstig voor de gehele wereld. Lagere energiekosten werken positief door in de bedrijfswinsten en in de portemonnee van consumenten.

De belangrijkste gebeurtenissen op de energiemarkten was in de afgelopen maanden ongetwijfeld de Amerikaanse schalie olie en –gas boom. De economische gevolgen van deze boom kunnen onmogelijk onderschat worden: dat reikt veel verder dan iedereen op het eerste gezicht zou denken.

Bron: twijfelmoeder.nl
Geplaatst: woensdag 5 maart 2014

Spaanse ouders krijgen 2500 per baby en kinderbijslag

De Spaanse overheid probeert het krijgen van kinderen te stimuleren door ouders een geldbedrag te geven. Ze zijn alleen niet zo gek als de Finnen. In Spanje wordt bij ieder babytje een bedrag van 2500 euro uitgekeerd. De overheid hoopt hiermee de vergrijzing tegen te gaan. Het geldbedrag wordt ook wel de Cheque Bebé genoemd, dit bedrag komt bovenop de maandelijkse kinderbijslag.

Bron: nuzakelijk.nl
Geplaatst: woensdag 5 maart 2014

Economische groei eurozone trekt aan

De zogenoemde inkoopmanagersindex voor de euro-economieën steeg vorige maand van 52,9 naar 53,3. Eerder werd een geringe daling, tot 52,7, gemeld.

Een stand hoger dan 50 wijst op een toename van de economische activiteit. Die groei heeft volgens Markit nu het hoogste peil in bijna 3 jaar bereikt.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 5 maart 2014

Bereidt China zich voor op een nieuwe wereldorde? (Kijk op de Week)

De wereld zit aan het einde van een lange cyclus. De verhoudingen in de wereld zullen de komende jaren fors veranderen. Het einde van een globalisatie cyclus en het einde van een financiële cyclus zorgen er voor dat er een nieuwe wereldorde moet komen. Dit betekent meer protectionisme en meer krachtmetingen op internationaal niveau.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 5 maart 2014

Goud: de bordjes zijn verhangen

Het zijn niet langer beleggers die bepalend zijn voor de evolutie van de goudkoers. Er heeft in de markt een shift plaatsgevonden, en wel eentje die houders van fysiek goud hoogstwaarschijnlijk een plezier zal doen.

Eén van de koersbepalende factoren de afgelopen jaren, en zeker ook vorig jaar, was de vraag naar goud vanuit beleggers. En die vraag viel vorig jaar flink weg: de behoefte aan het edelmetaal als verzekering en/of belegging nam sterk af. ETF’s die posities liquideerden zorgden voor aardig wat koersdruk als gevolg van de uitstroom van al dat beleggerskapitaal.