Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 21996 tot 22000
Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 21 maart 2014

Crisis voorbij? En al die ontslagen dan?

De maandelijkse consumentenbarometer van de Nationale Bank van België ging in maart in ieder geval fluks naar beneden en staat nu op – 8, het laagste peil in 7 maanden.  Bij een negatief cijfer zijn er meer pessimistische consumenten dan optimistische. Alleen bij een economische hoogconjunctuur valt er een positief cijfer te noteren. Eén en ander heeft duidelijk te maken met de nog altijd onzekere situatie op de arbeidsmarkt. Herstructureringen, fabriekssluitingen en faillissementen blijven immers het nieuws beheersen. Denk maar aan wat er gebeurde bij bedrijven als Heinz en TP Vision. Vandaar dat de Belgische consumenten minder vertrouwen hebben in de macro-economische toestand en denken dat de werkloosheid de komende maanden nog zal toenemen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 21 maart 2014

Is deflatie een tikkende tijdbom voor Europa?

Is de houding van de Europese centrale bank tegenover deflatie dubbelzinnig en bedreigt dat de broze economische groei in de eurozone en dus ook de bedrijfswinsten ?

Ja zegt Andrew Balls, ad1junct-directeur beleggingen bij de bekende vermogensbeheerder Pimco. Volgens hem zit er weliswaar een mooie toename van de Europese economische groei aan te komen, maar kan die snel ook weer bedreigd worden door een reëel gevaar voor deflatie.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 20 maart 2014

Geeft deze vrouw het definitieve startschot voor de Europese beurscorrectie ?

Janet Yellen, de nieuwe voorzitter van de Federal Reserve, heeft als opvolgster van Ben Bernanke geen gemakkelijke opdracht gekregen: ze moet de Verenigde Staten uit een lange periode van een extreem soepel monetair beleid loodsen en tegelijk de economische heropleving op peil  houden.  Het wordt de komende maanden voortdurend tussen twee vuren lopen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 20 maart 2014

Waarom de dure euro u op termijn armer zal maken

Als u staat te tanken kan u blij zijn dat de koers van de euro momenteel zo hoog is, want aangezien olieproducten in de zwakkere dollar worden betaald, loopt de prijs van uw tankbeurt niet te hoog op. Maar de hoge eurokoers houdt ook gevaren in, die ook uw portemonnee kunnen treffen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 20 maart 2014

Dit is de eerste generatie waarbij de kinderen het slechter hebben dan de ouders

Generaties lang waren we in staat om onze welvaart te verhogen. Aangezien onze ouders nog een huis konden bouwen met 1 inkomen, moeten de ouders tegenwoordig met 2 gaan werken om alle kosten te kunnen dragen en een huis af te betalen. Heeft de welvaart zijn limieten bereikt? Het is toch de droom van ieder kind om het beter te hebben dan zijn/haar ouders, niet?