Nieuws / Artikelen met het woord

58135 artikelen gevonden. Artikel 21996 tot 22000
Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: dinsdag 22 april 2014

Huizenprijzen 2,1% gedaald in maart 2014

Nederlandse huizenprijzen zijn in maart 2,1% gedaald in vergelijking met maart 2013. De prijsdaling ten opzichte van een jaar eerder is groter dan in februari, toen de huizenprijzen 1,7% goedkoper waren dan een jaar eerder. Hieronder een grafiek van de ontwikkeling van de Nederlandse huizenprijzen per kwartaal van de afgelopen vier jaar.

Bron:
Geplaatst: dinsdag 22 april 2014

Is een terugkeer naar een gouden standaard de oplossing?

Goud was geld in de periode tussen de 1870 – 1914, toen de wereld op de conventionele Gold Standard was. Geld was toen geen schuld of krediet. Het was gewoon goud, en banken maakten krediet op basis van hun goudvoorraad. Ze konden niet eindeloos krediet creëren, omdat er slechts een beperkte hoeveelheid goud in de wereld was en het aanbod met ca. 2 % groeide. En, goud is geen schuld, het is een vorm van internationaal betaalmiddel, dus toename van schuld kon niet worden overdreven en bleef dus beperkt.

Bron: welingelichtekringen.nl
Geplaatst: maandag 21 april 2014

Economen zijn slechte recessie voorspellers

Economen hebben geen al te beste reputatie, zeker als het gaat om hun voorspellingen. Onderzoek van VOX bevestigt dat de reputatie aardig overeen komt met de cijfers. Volgens de onderzoekers van VOX zijn de meeste economen niet in staat om een recessie te voorspellen. Nu we eindelijk weer een zwakke wereldwijde groei hebben in 2013 zijn de economen weer zeer rooskleurig over de toekomst, maar in welke mate zijn deze voorspellingen nog te vertrouwen?

Bron: huizenmarkt-zeepbel.nl
Geplaatst: maandag 21 april 2014

Tweederde sociale huurders bezorgd om huurverhoging

Tweederde (65%) van de deelnemers die een sociale huurwoning hebben, maakt zich zorgen over een eventuele huurverhoging in 2014. Woningcorporaties mogen de huren in juli verhogen met maximaal 4% tot 6,5%, afhankelijk van het inkomen van de huurders. Bijna vier op de tien (38%) sociale huurders stelt in de financiële problemen te komen als de huur omhoog gaat.

[...]

Bron: huizenmarkt-zeepbel.nl
Geplaatst: maandag 21 april 2014

Het is tijd om een visie op de woningmarkt te eisen

In een kamerbrief heeft Stef Blok laten weten van plan te zijn tijdelijke huurcontracten mogelijk maken. Hiermee moet het gesubsidieerde woningbestand meer ten goede komen aan groepen voor wie het bestemd was. In eerste instantie gaat het vooral om jongeren maar in de brief wordt een heel scala aan doelgroepen genoemd. Met een tijdelijk contract zouden studenten, promovendi, starters, gescheiden mensen, ex gedetineerden, verpleegsters, brandweermannen, grote gezinnen, overlastgevers en kenniswerkers aan een huis geholpen kunnen worden.

[...]