EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
34
kliks
33
kliks
Bron: BNR.nl
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 221 tot 225
Geplaatst op: zaterdag 3 maart 2018

Trumps proefballonnetje

Nadat Donald Trump importheffingen op buitenlands staal en aluminium aankondigde, reageerden onder andere de EU en Canada al snel verontwaardigd. Maar volgens BNR's macro-econoom Kees de Kort kan het nog weleens met een sisser aflopen.

Lees verder op BNR.nl
Geplaatst op: zaterdag 3 maart 2018

Tekort aan aardgas dreigt in Verenigd Koninkrijk

De beheerder van het Britse stroom- en gasnetwerk waarschuwde eerder deze week voor een acuut tekort aan aardgas. Door de aanhoudende kou is de vraag veel groter dan verwacht, terwijl de importcapaciteit door een combinatie van factoren beperkt is. Als gevolg van de schaarste is de prijs van aardgas in het Verenigd Koninkrijk in een paar dagen geëxplodeerd van ongeveer £0,50 naar £2,50 per therm (omgerekend 2,83 kubieke meter).

Lees verder op Geotrendlines
Geplaatst op: vrijdag 2 maart 2018

De fiscus heeft het gemunt op bitcoin-investeerders

Als je geïnvesteerd hebt in cryptomunten, zoals bitcoin, kun je maar beter op je hoede zijn. ZO heeft de fiscus haar pijlen gericht op Belgen die cryptocurrency hebben aangekocht. De eerste zaken zijn al geopend en de staat zal het daar wellicht niet bij laten.

Eerder berichtten we al dat de fiscus belastingen wil heffen op je investeringen in virtuele munten. De fiscus voegt nu de daad bij het woord. De eerste dossiers zijn al geopend, zegt De Standaard.

Lees verder op Express.live
Geplaatst op: vrijdag 2 maart 2018

Morgan Stanley: ‘De prijs van Lithium kan met 50% crashen’

Met de opmars van de elektrische wagen, lijkt er ook voor de essentiële grondstof Lithium een gouden toekomst weggelegd. Veel beleggers zien de vraag naar Lithium exploderen en voorspellen een stijgende prijs. Morgan Stanley kijkt echter naar het aanbod en verwacht een crash van de prijs voor Lithium met zo’n 50%.

Volgens Bloomberg New Energy Finance zal de productie van elektrische auto’s tegen 2030 stijgen met een factor x30. Investeringen in Lithium zullen de komende 12 jaren variëren tussen $350 miljard en $750 miljard. Hierbij zal slechts 1% van de globale lithiumreserves ontgonnen worden.

De toekomst voor Lithium ziet er dus goed uit. En dat reflecteert zich ook in de prijs die de laatste jaren meer dan verdubbelde.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: vrijdag 2 maart 2018

Zwitserland en Starbucks overwegen introductie van een eigen cryptomunt

Topman Howard Schultz van Starbucks zegt dat zijn bedrijf overweegt om een cryptomunt te introduceren als onderdeel van een nieuwe betalingsapp. Romeo Lacher, voorzitter van de Zwitserse aandelenmarkt, spreekt zich ook uit voor de ontwikkeling van een nationale cryptomunt.

In een interview met Fox Business zegt de topman van Starbucks dat ze onderzoek doen naar een digitale munt in combinatie met een betaalapp. Ze gaan daar waarschijnlijk blockchaintechnologie voor gebruiken.

Lees verder op SlimBeleggen.net

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs