Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 221 tot 225
Bron: Geotrendlines
Geplaatst: zaterdag 11 november 2017

Is goud echt een goede hedge?

Er zijn verschillende redenen waarom mensen goud kopen. Voor sommigen is het edelmetaal een manier om vermogen te beschermen tegen geldontwaarding, terwijl anderen goud in de portefeuille opnemen ter diversificatie. Maar een van de meest populaire redenen is dat het edelmetaal bescherming biedt tegen een economische of geopolitieke risico’s.

Bron: Geotrendlines
Geplaatst: zaterdag 11 november 2017

China waarschuwt voor ‘extreem optimisme’ financiële markten

De Chinese centrale bank waarschuwt dat het grote optimisme onder beleggers plotseling kan omslaan in een nieuwe crisis, waarbij de waarde van financiële activa als aandelen en obligaties sterk zal dalen. Zhou Xiaochuan, de gouverneur van de centrale bank, waarschuwt dat de private schulden bedrijven zeer groot zijn en dat ook de schulden van huishoudens momenteel te snel stijgen.

Bron: Geotrendlines
Geplaatst: vrijdag 10 november 2017

Saoedi-Arabie versnelt neergang van de petrodollar?

De afgelopen decennia was de status van de Amerikaanse dollar als wereldreservemunt onbetwist, maar de laatste jaren zou ik dat niet meer met overtuiging durven te zeggen. Sommige landen hebben al voorzichtig de overstap gemaakt in euro’s of lokale valuta voor internationale betalingen, terwijl andere landen soortgelijke stappen overwegen. De recente ontwikkelingen in Saoedi-Arabië kunnen deze transitie in een stroomversnelling brengen.

Bron: Geotrendlines
Geplaatst: donderdag 9 november 2017

Koning Saoedi-Arabie zal binnen twee dagen macht overdragen

De koning van Saoedi-Arabië zal binnen twee dagen de macht overdragen aan zijn zoon Mohammed bin Salman, zo meldt de Iraanse staatszender PressTV. Kort daarvoor stuurde de Saoedische televisiezender Al-Arabiya via twitter een vergelijkbaar bericht de wereld in, maar dat bericht werd binnen een paar uur weer zijn verwijderd.

Bron: Geotrendlines
Geplaatst: donderdag 9 november 2017

Een jaar na de verkiezing van Donald Trump

Hoe moeten we terugkijken op het eerste jaar na de verkiezing van Donald Trump? In de aanloop naar 8 november 2016 wist de Nederlandse pers het zeker: Hillary Clinton kon niet verliezen. Zij was immers de kandidate met ervaring als Minister van Buitenlandse Zaken. Zij kende alle wereldleiders persoonlijk. Zij had alle steun van de New York Times en van The Washington Post en van de zittende president, Barack Obama.