Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 2201 tot 2205
Bron: BNR.nl
Geplaatst: dinsdag 21 maart 2017

Gruwen van Luxemburg, Slowakije en Finland

Het Brexit-spel gaat op de wagen en het kan de Britten nog wel eens zwaar gaan tegenvallen, zegt BNR's macro-econoom Kees de Kort. Ze willen ons kwijt, dát is waar, maar wel met een deal die heel gunstig zou uitpakken voor Groot-Brittannië. En daar lijkt het in de verste verte niet op.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 21 maart 2017

De Forbes miljardairslijst is uit: dit zijn de rijkste mensen ter wereld

Het was een uitstekend jaar voor de rijken. Het aantal miljardairs steeg de afgelopen 12 maanden met maar liefst 13% tot 2.043 volgens het Amerikaanse zakenblad. Het is de eerste keer dat er op de lijst van Forbes meer dan 2.000 miljardairs staan. Hun gezamenlijk vermogen steeg met 18% tot 7.670 miljard dollar, ook een nieuw record.

Er kwamen het afgelopen jaar maar liefst 233 nieuwe miljardairs bij, dat zijn er meer dan 4 per week. Het aantal nieuwe miljardairs lag 3 keer hoger dan het aantal rijken dat de status van miljardair verloren heeft (zoals Marc Coucke).

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 21 maart 2017

Wat gaat de Fed doen aan een inflatie van boven de 2%?

De Amerikaanse centrale bank besloot afgelopen week om de rentestand op te trekken richting de 1%. Deze rentestap kwam niet als een verrassing, want het overgrote deel van de beleggers had gerekend op deze nieuwe renteverhoging. Dit kwam met name door de snel stijgende inflatie van de afgelopen maanden.

Sinds november 2016 zit de inflatie al sterk in de lift. De plannen van Donald Trump hebben er voor weten te zorgen dat steeds meer consumenten optimistischer zijn geworden over hun financiële toekomst. En dit optimisme heeft geleid tot een stijging in de consumentenuitgaven, met een stijgende inflatie tot gevolg.

De Fed wil vechten tegen een inflatie van boven de 2%

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 21 maart 2017

EU verwacht nog dit jaar handelsverdrag met Japan

De onderhandelingen over een vrijhandelsverdrag en strategisch partnerschap tussen Japan en de Europese Unie zijn in een beslissende fase beland.

De Europese Commissie heeft er vertrouwen in dat er nog dit jaar een akkoord kan worden gesloten.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 21 maart 2017

Morgan Stanley: “Pond zal zich spoedig gaan herstellen”

Zakenbank Morgan Stanley is er heilig van overtuigd dat het Britse pond zich zal gaan herstellen. De analisten van de zakenbank zijn er zelfs van overtuigd dat de geplaagde valutamunt zal terugkeren op het niveau van voor het EU-referendum.

Gezien de huidige koers van het pond zou dat een flinke stijging betekenen. Volgens Morgan Stanley is het pond op dit moment de meest ondergewaardeerde valuta die er te vinden is. Het team met analisten rekent op een groot herstel voor het einde van het jaar 2018.