Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 22031 tot 22035
Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 4 maart 2014

Timmermans noemt conflict Oekraïne gevaar voor economie

Het herstel van de economie in Nederland en de rest van Europa komt in gevaar als het conflict rond Oekraïne uit de hand loopt. 

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 4 maart 2014

ECB maakt zich tóch zorgen over inflatiepeil

De ECB slaat nu toch een iets andere toon aan over de inflatie, of beter: het gebrek aan inflatie in de Eurozone. Dat lijkt de opmaat te vormen voor aanvullende maatregelen op korte termijn, wellicht donderdag al.

De ECB bij monde van Mario Draghi lijkt een draai te maken over de inflatie. Tot op heden heette het dat ‘de ECB is gecommitteerd om prijsstabiliteit te handhaven, en dat wordt gereflecteerd in de middellange en lange termijn inflatieverwachtingen en dat is solide verankerd’.  Zwaar ambtelijke taal natuurlijk. Als we dit even in normale bewoordingen neerzetten komt het erop neer dat de ECB meent dat haar inflatiebeleid goed is en dat dit duidelijk goed door de markt wordt opgepikt qua inflatieverwachtingen. Oftewel: de markt verwacht op termijn een wat aantrekkende inflatie dankzij het huidige ECB beleid.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 4 maart 2014

'EU kan 45 dagen zonder gas uit Oekraïne'

De Europese gasreserves zijn groot genoeg om het anderhalve maand te stellen zonder gas uit Oekraïne. Dat heeft de Brusselse lobbygroep Gas Infrastructure Europe berekend.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 4 maart 2014

De beste Tweets over de oorlog in Oekraïne

Een tweet zegt soms meer dan 1.000 woorden. Een samenvatting van enkele tweets zegt soms meer dan een verhaal. Deze tweets over de oorlog in Oekraïne vatten alles samen ...

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 4 maart 2014

Wordt dit de nieuwe commodity?

Krijgen handelaren en beleggers straks een nieuwe commodity om te verhandelen? Zoals het er nu naar uitziet, wordt er binnen maximaal twee jaar een commodity toegevoegd aan de bestaande commodities.

Het zou een schaars gebeuren zijn: de introductie van een nieuwe commodity. Maar het heeft er alle schijn van dat het binnen (maximaal) twee jaar wel zo ver is: (draadloos) breedband als commodity. Breedband is schaars, de vraag is groot en zeker de kleinere breedbandproviders zullen interesse hebben in de verhandelbaarheid van (draadloos) breedband.