Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 22031 tot 22035
Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 20 maart 2014

Werkloosheid loopt verder op

De werkloosheid in Nederland is in februari opgelopen tot 8,8 procent van de beroepsbevolking.

Bron: wordpress.com
Geplaatst: donderdag 20 maart 2014

FED tapert verder, print maandelijks nog steeds $55 miljard

Gisteren heeft de chairman van de FED, Janet Yellen, aangekondigd dat QE zal worden terug gebracht van $65 miljard naar $55 miljard per maand. De beurs in in de VS reageerde negatief. De Dow Jones sloot 0,7% lager voor de dag. De goudprijs kreeg een flinke tik en daalde van $1356 naar $1327 per troy ounce.

Bron: volkskrant.nl
Geplaatst: donderdag 20 maart 2014

Hoeveel last krijgt Nederland van handelsboycot met Rusland?

Van de landen in West-Europa heeft Nederland relatief de meest intensieve zakenrelatie met Rusland. Een totale boycot zou veel geld kosten. De spagaat tussen dominee en koopman.

Veel exporteurs kijken met gekromde tenen naar de ontwikkelingen. Sinds president Poetin in 2000 aan de macht kwam, is de export naar Rusland verviervoudigd van 1,7 naar 7 miljard euro. Hiermee is Rusland na de buurlanden, de VS en China het op zeven na grootste exportland voor Nederland. Deze groei is vooral te danken aan het feit dat van alle BRIC-landen (Brazilië, Rusland, India, China) het welvaartsniveau in Rusland het meest is toegenomen. In 2020 behoren zeventig miljoen Russen tot de middenklasse - de helft van de bevolking. In de landbouwsector zullen vooral de Nederlandse exporteurs van snijbloemen, tulpenbollen, kaas, eieren, (poot)aardappelen, groente en fruit worden getroffen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 20 maart 2014

Rusland wordt in de hoek gezet

Obama kwam afgelopen maandag met zijn toespraak over de sancties die tegen Rusland werden opgelegd. Deze sancties waren zwaarder dan de Europese Unie heeft opgelegd aan Rusland. De enige manier om deze sancties ongedaan te maken is om de Krim niet te laten aansluiten bij Rusland.

Maar met deze eis lijkt het zo goed als onmogelijk om dit conflict snel op te lossen. En dat zou wel eens grote gevolgen kunnen hebben voor de wereldeconomie en de beurzen over de hele wereld.

Bron: welingelichtekringen.nl
Geplaatst: donderdag 20 maart 2014

Jawel: Gazprom gaat naar gas en olie boren bij de Krim

Op de dag dat president Poetin de Krim inlijfde bij Rusland heeft het staatsgasbedrijf Gazprom een aanvraag ingediend om in de territoriale wateren van de Krim te mogen gaan boren naar olie en gas. “Gazprom was het eerste bedrijf dat een verzoek indiende” zegt Rustam Temirgaliyev, vicepremier van de Krim in eeg gesprek met persbureau  RIA Novosti.