EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
34
kliks
Bron: BNR.nl
29
kliks
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 22036 tot 22040
Geplaatst op: donderdag 15 mei 2014

Ons pensioenverdriet, deel 4

Naast ‘onze’ roverheid is er een nog groter gevaar voor onze pensioenvoorzieningen, namelijk de Europese Unie en meer bepaald de Europese Commissie. Dit orgaan regeert per decreet en ondanks al het rumoer in de media over de gele kaart zal het waarschijnlijk niet komen tot een georganiseerd verzet. Ten eerste dient voor een zogenaamde ‘gele kaart’ minstens een derde van de lidstaten mee te stemmen met het Nederlandse verzet. Ten tweede is een ‘gele kaart’ slechts een waarschuwing en dat zal de Commissie nauwelijks afschrikken. De Commissie heeft immers nog nooit een ‘rode kaart’ gehad en het politieke speelveld moeten verlaten. Maar wat voor gevaar loert er nu eigenlijk?

Lees verder op vrijetribune.nl
Geplaatst op: donderdag 15 mei 2014

Is de crisis nou voorbij of niet?

Iets meer dan een week geleden was er nog het positieve bericht over de economie: "De crisis is op zichzelf voorbij", zei minister Dijsselbloem van Financiën. Maar van dat goede nieuws was vanochtend plots weinig meer over, toen het CBS een forse krimp van de economie bekendmaakte. Vijf vragen aan economieverslaggever Eva Wiessing.

Lees verder op nos.nl
Geplaatst op: donderdag 15 mei 2014

Nederland slechtste jongetje Europese klas

Nederland is door de onverwacht zwakke groeicijfers in één klap weer het slechtste jongetje van de Europese klas.

Nederland is door de onverwacht zwakke groeicijfers in één klap weer het slechtste jongetje van de Europese klas.

Dat blijkt uit een overzicht van Eurostat dat de cijfers van de EU-landen bij elkaar heeft gebracht. Daaruit blijkt dat alleen Estland in de eerste drie maanden met een krimp van 1,2% in de buurt komt van de forse 1,4% teruggang in Nederland.

Opvallend is dat ook landen als Portugal en Italië begin 2014 veel beter hebben gedraaid dan Nederland en veel kleinere minnen scoren. Daarnaast valt vooral ook de sterke groei van buurlanden Duitsland en Groot-Brittannië op, die beide juist 0,8% groeiden.

Lees verder op telegraaf.nl
Geplaatst op: donderdag 15 mei 2014

Waarde euro daalt verder

De euro daalde donderdag naar de laagste stand ten opzichte van de dollar in bijna drie maanden.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: donderdag 15 mei 2014

Column Kees de Kort | Wij zijn het lelijke eendje van Europa

Al zijn de cijfers een beetje vertekend; het ziet er niet best uit, zegt BNR’s Kees de Kort naar aanleiding van de CBS-cijfers.

Lees verder op BNR.nl

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs