Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 22036 tot 22040
Bron: welingelichtekringen.nl
Geplaatst: donderdag 20 maart 2014

Jawel: Gazprom gaat naar gas en olie boren bij de Krim

Op de dag dat president Poetin de Krim inlijfde bij Rusland heeft het staatsgasbedrijf Gazprom een aanvraag ingediend om in de territoriale wateren van de Krim te mogen gaan boren naar olie en gas. “Gazprom was het eerste bedrijf dat een verzoek indiende” zegt Rustam Temirgaliyev, vicepremier van de Krim in eeg gesprek met persbureau  RIA Novosti.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 20 maart 2014

Yellen wil banken nog bijna twee jaar voorzien van gratis geld

Dat Yellen het beleid van Bernanke doortrekt, mag niet verbazen. Het roer vanaf de eerste dag omgooien, is niet erg respectvol. We gaan dus verder met "taperen".

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 19 maart 2014

Best beveiligde geldstuk ter wereld komt er vanaf 2017

Er komt een nieuw stuk van 1 Britse pond. Dat geldstuk zal, volgens de Britse Royal Mint, "het best beveiligde geldstuk ter wereld" worden, en zal vanaf 2017 ingevoerd worden. Het zal de huidige exemplaren vervangen, klinkt het woensdag in de Britse pers. Ongeveer 3 pct van de ponden die nu in omloop zijn, zijn namaak. Dat komt neer op zowat 45 miljoen stukjes van 1 pond.

Bron: nrc.nl
Geplaatst: woensdag 19 maart 2014

Kaart: waarom de EU geen harde sancties aandurft tegen Rusland

Het was het opvallendste verschil in de strafmaatregelen die de EU en de VS gelijktijdig aankondigden. Daar waar de Amerikanen kozen voor het raken van vertrouwelingen van Poetin, richtte Europa haar pijlen op mindere goden: een trits Russische parlementariërs en senatoren.

De economische denktank Bruegel keek naar de kosten voor zowel Europa als Rusland van de strafmaatregelen. De onderzoekers laten op een interactieve kaart zien wat en hoe groot de (onderlinge) economische belangen zijn. In grote lijnen blijkt bijvoorbeeld dat, hoe dichter in de buurt bij Rusland, hoe meer het Europese land importeert. Voor export naar Rusland geldt ongeveer dezelfde dynamiek.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 19 maart 2014

Rob McEwen: “Ontwikkelingen in de Krim hebben effect op goudmijnen en goudprijs”

McEwen Mining CEO Rob McEwen vertelt aan Joe Deaux (The Street) dat het Krim referendum om af te splitsen van Oekraïne, een evenement is dat zeker een effect heeft op de lokale goudmijnindustrie.