Nieuws / Artikelen met het woord

57287 artikelen gevonden. Artikel 22036 tot 22040
Bron: GoudVergelijken.nl
Geplaatst: dinsdag 4 maart 2014

Goudhandelaren en Juweliers in India plannen shutdown op verkoop van Goud

Uit protest op de hoge invoerbelastingen op goud plannen goudhandelaren en juweliers volgende week een landelijke shutdown. Op 10 maart aanstaande is de landelijke shutdown gepland. De goudhandelaren en juweliers eisen een verlaging van de importbelasting op goud van 10% naar 2% en versoepeling in de uitvoerregels van goud. Het is een gecoördineerde actie vanuit de Bombay Bullion Association. Een organisatie die zo’n 1000 goudhandelaren en juweliers vertegenwoordigd.

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 4 maart 2014

Daarom koopt China zoveel goud

Marktvorsers proberen al een tijdje te achterhalen waarom China het beschikbare goud in massale hoeveelheden opkoopt. Vaak wordt verwezen naar een gebrek aan vertrouwen in de Amerikaanse dollar als internationale reservemunt, een status die de ‘greenback’ nog steeds bezit.

Maar deze uitleg overtuigt niet iedereen. Sommigen geloven dat er meer aan de hand is. Zo wordt nogal eens verondersteld dat er geheime afspraken zouden zijn gemaakt tussen de Amerikanen en de Chinezen. De Amerikanen zouden de goudprijs kunstmatig laag houden door ingrepen van de banken, zodat China haar reserves met goedkoop goud kan diversifiëren.

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 4 maart 2014

Duitsland heeft Nederland hard nodig, als Rusland gaskraan dichtdraait

Duitsland is de grootste afnemer van Russisch gas in Europa. Als Rusland moeilijk doet, moet Duitsland steun zoeken bij Nederland.

Vijf jaar geleden draaide Rusland de gaskraan naar Oekraïne tijdelijk dicht. Landen als Duitsland werden er de dupe van. Gas uit Nederland en Noorwegen was nodig om de Duitse radiatoren warm te houden. Want zo groot is de voorraad in Duitsland niet. Ook zijn er zorgen over de Russische invloed in de Duitse energievoorziening.

Russische soldaten marcheren voorlopig niet naar het westen. Maar Vladimir Poetin heeft een ander wapen om Europa dwars te zitten.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 4 maart 2014

We zitten aan het einde van een globalisatiecyclus

De laatste 200 jaar hebben we al verschillende cyclussen meegemaakt op het gebied van globalisatie, meestal gedreven door veranderingen in monetaire condities. Wat er komt te gebeuren de komende jaren is dan ook redelijk goed te voorspellen omdat het al verschillende keren eerder gebeurde. We zitten nu opnieuw aan het einde van een cyclus.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 4 maart 2014

Goudprijs wordt gedrukt door ‘The Gold Cartel’

De goudprijs wordt beïnvloed en gedrukt door het zogeheten ‘Gold Cartel.’ Die willen de goudprijs graag lager zien en proberen dat te bereiken door dumps op de papieren goudmarkt.

In 2011 voorspelde een zekere James McShirley, spreker op de GATA’s London meeting, dat alles op alles zou gezet worden om de goudprijs omlaag te duwen. GATA staat voor Gold Anti- Trust Action Committee met als spreekbuis de welbekende Bill Murphy.