Nieuws / Artikelen met het woord

58126 artikelen gevonden. Artikel 22046 tot 22050
Bron: edelmetaal-info.nl
Geplaatst: dinsdag 15 april 2014

Financiële stabiliteit

Tijdens het voorjaarsoverleg tussen het IMF en de Wereldbank was het thema ‘Managing the Transition to Normality – Implications for Fiscal Policy’. Centraal daarin stond de vraag of het huidige “onconventionele” beleid diende te worden voortgezet. Het zal niet verbazen dat het “rijkelijk laten vloeien van de drank” met een stemverhouding van 67 tegen 33 de voorkeur genoot. Zie hier een verkort verslag van de discussie tussen voorzitter Evans en Willem Buiter.

Onder leiding van Federal Reserve Bank of Chicago president Evans ontaardde deze discussie echter al ras in een aanklacht jegens het huidige Amerikaanse monetaire beleid. Het was  Citigroup’s hoofdeconoom Willem Buiter – intussen niet onbekend – die het voortouw nam en zich scherp afzette tegen het Fed beleid dat hij als uiterst risicovol zag zonder meer soelaas te bieden dan een voortkwakkelende economie alsmede een verder toenemende staatsschuld. Of Citigroup met zijn uitspraken gelukkig was, kan worden betwijfeld.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: dinsdag 15 april 2014

Column Kees de Kort | 2013 rampjaar voor UWV

Het nieuws van het UWV-front lijkt een beetje ondergesneeuwd door ander nieuws. En daar brengt BNR's Kees de Kort graag verandering in.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 15 april 2014

RWE voorziet Oekraïne van Nederlands gas

RWE gaat aardgas leveren aan Oekraïne. Een deel van dat gas is afkomstig uit Nederland.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 15 april 2014

Meeste waarnemers zijn negatief over de olieprijs

Wat er zich momenteel afspeelt op de oliemarkt is niet helemaal duidelijk. Er zijn redelijk grote bewegingen gesignaleerd, maar uiteindelijk spelen die zich allemaal op een relatief beperkt speelveld af. Het blijkt echter buitengewoon moeilijk om de bewegingen in de olieprijs op wat langere termijn te voorspellen.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 15 april 2014

Bankenunie definitief gelanceerd na goedkeuring door Europees Parlement

Het Europees Parlement heeft vandaag het licht op groen gezet voor de laatste onderdelen van de bankenunie. Het systeem moet ervoor zorgen dat het niet langer de belastingbetaler is die moet bijspringen als banken in de problemen komen, maar de sector zelf.