Nieuws / Artikelen met het woord

57264 artikelen gevonden. Artikel 22046 tot 22050
Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 4 maart 2014

Waarom u niet op de miljardairslijst van Forbes staat

Het jaarlijkse miljardairsranglijstje van Forbes staat weer volop in de belangstelling. Dat Bill Gates met een geschat vermogen van 76 miljard dollar opnieuw de eerste plaats heeft overgenomen die hij de jongste vier jaar aan de Mexicaan Carlos Slim moest laten, wist u ongetwijfeld al. Maar wist u ook dat het aantal miljardairs op de aardbol het afgelopen jaar met 15 % is gestegen?  Volgens Forbes zouden 1.645 mensen op onze planeet zich dollarmiljardair mogen noemen, en dat is een absoluut record, sinds de klassering 27 jaar geleden voor het eerst werd gepubliceerd.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 4 maart 2014

De Bitcoin is een symptoom de gebreken van ons globaal financieel systeem

BBitcoin is in zijn huidige vorm vanuit macro-economisch standpunt niet relevant en zal dat nooit worden, maar er zitten wel grote gaten in ons financieel systeem waarvoor cryptomunten oplossingen proberen aan te reiken. Dat schrijft Wolfgang Münchau, de Europaspecialist van de Financial Times en de stichter en voorzitter van Eurointelligence, in eerstgenoemde krant.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 4 maart 2014

Faillissementen kosten dit jaar al ruim 4.500 banen

Tijdens de maand februari zijn in België 984 bedrijven failliet verklaard. Daarmee moet voor de maand februari een nieuw faillissementsrecord worden opgetekend. Dat blijkt uit cijfers van het handelsinformatiekantoor Graydon. Tegenover de maand februari vorig jaar nam het aantal faillissementen met 6,2 procent toe. In januari was er nog sprake geweest van een lichte daling. Tijdens de eerste twee maanden van het jaar dienden in totaal 2.052 faillissementen geregistreerd te worden. Dat betekent nagenoeg een status-quo tegenover dezelfde periode vorig jaar. In totaal gingen door de faillissementen dit jaar al 4.521 banen verloren. Dat betekende wel een daling met 8 procent tegenover de maanden januari en februari vorig jaar. Graydon merkt op dat dit jaar al vier bedrijven met minstens honderd werknemers failliet gingen. Het gaat om Thermic Distribution Europe uit Couvin (159), 3 D Services uit Grâce-Hollogne (131), Louis De Poortere uit Moeskroen (103) en Delicatesse Catering uit Genk (100).

Bron: wordpress.com
Geplaatst: dinsdag 4 maart 2014

Bankholidays in Oekraine

De onrust in Oekraïne heeft geleid tot diverse bankholidays bij verschillende banken. Inmiddels zijn er maximum opnames bij verschillende buitenlandse banken ingevoerd. Een aantal Russische banken in de Oekraïne hadden deze maatregel al eerder ingevoerd. Nu blijkt dat ook de Italiaanse bank Unicredit een maximum heeft gesteld aan de opnames van cliënten via ATM’s.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: maandag 3 maart 2014

Maximaal 110 per dag pinnen in Oekraine

De crisis in Oekraïne raakt nu ook de bankensector. UniCredit hanteert het ingang van vandaag een opnamelimiet van omgerekend €110. De maatregel is 'tijdelijk' en wordt teruggedraaid als de situatie in het land weer stabiliseert. Wie geen klant is van UniCredit kan op dit moment minder dan €40 per dag opnemen bij de pinautomaat.