Nieuws / Artikelen met het woord

57282 artikelen gevonden. Artikel 2206 tot 2210
Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 22 februari 2017

Duitse rente naar dieptepunt van -0,9%

Sinds de verkiezing van Trump lijkt de rente op staatsobligaties in de Verenigde Staten en in Europa weer te stijgen, maar dat is niet voor alle staatsleningen het geval. Zo bereikte de rente op Duitse staatsobligaties met een looptijd van twee jaar deze week een nieuw dieptepunt van -0,9%.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 22 februari 2017

Documentaire: Death by China

Donald Trump won in november de verkiezingen met zijn belofte om werkgelegenheid terug te halen naar de Verenigde Staten. Volgens de nieuwe president hebben landen als China, Mexico en Duitsland te lang geprofiteerd van een goedkope munt, waardoor veel werkgelegenheid in eigen land verloren is gegaan.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: woensdag 22 februari 2017

Lef is terug

Politiek en financieel is de onzekerheid groot in Europa. Toch verschenen gisteren goede cijfers over de inkoopmanagers in de eurozone. Zelfs BNR-macro-econoom Kees de Kort kan enig optimisme niet onderdrukken...

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 22 februari 2017

Economische sancties: gooit Rusland de handdoek in de ring?

Het zijn niet zozeer de financieel-economische Europese sancties tegen Rusland die onze Europese bedrijven schaden, maar de Russische tegensancties.

Op die manier hoopte het Kremlin voldoende weerstand op te wekken bij belangrijke industriële en agro-industriële drukkingsgroepen in Europa om de sancties te versoepelen. Dat plan is niet gelukt, maar heeft wel de politieke eenheid in Europa onder druk gezet.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 22 februari 2017

Eindelijk: zes centrale bankiers moeten voor rechtbank verschijnen

Bankiers, en zeker centrale bankiers, lijken nooit verantwoordelijkheid te moeten afleggen voor hun acties. Of ze nu risicovolle producten verkopen als veilig, de wereld in een depressie storten, inflatie creëren die de koopkracht van miljoenen spaarders wegvreet… ze komen er allemaal mee weg! Behalve in Spanje?