Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 22056 tot 22060
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 3 maart 2014

Spaans vastgoed lokt miljardairs

Spaans vastgoed is ‘hot’. Een andere conclusie kunnen wij niet trekken op berichten in de Financial Times dat zowel George Soros als John Paulson zich inmiddels op de Spaanse vastgoedmarkt hebben gestort.

Je moet maar durven: geld steken in Spaans vastgoed. Welnu, zowel Soros als Paulson hebben dat lef: de Financial Times berichtte dat de beide hedge fund miljardairs geld hebben gestoken in een Spaanse vastgoedgroep, Hispania Activos Inmobiliarios. De investering van beide heren is overigens bescheiden: elk heeft €92 mio op tafel gelegd.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 3 maart 2014

Economen waarschuwen beleggers voor de Fed

Top economen in de VS waarschuwen beleggers voor de Fed in een vrijdag verschenen rapport. En de boodschap liegt er niet om kunnen we u verzekeren. Een ‘wake up call‘.

Er is onderzoek gedaan naar de sell off van mei/juni vorig jaar, toen de Fed voor het eerst overwoog haar quantitative easing programma af te bouwen. Door JPMorgan Chase econoom Michael Feroli, University of Chicago professor Anil Kashyap en nog een tweetal gerespecteerde economen. En de uitkomsten van dat onderzoek stemmen niet vrolijk. Er breken eerdaags woelige tijden aan op de financiële markten.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 3 maart 2014

Staat de smartphone sector voor een nieuwe omwenteling?

Wie heeft er geen smartphone? De slimme telefoon is absoluut niet meer weg te denken uit onze maatschappij. En dan is het toch jammer da Microsoft de boot compleet heeft gemist.

U heeft ongetwijfeld al mogen vernemen dat Satya Nadella de nieuwe ceo is geworden van Microsoft. Aan de keuze voor deze Nadella is een lange afvalrace vooraf gegaan waarbij op een bepaald moment zelfs de ceo van Ford Alan Mulally een gedoodverfde kandidaat bleek te zijn.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 3 maart 2014

Wall Street in ban Oekraïne

De Dow-Jonesindex noteerde kort na de openingsbel 0,7 procent lager op 16.205 punten.

De brede S&P 500, die vrijdag op een nieuw recordniveau sloot, zakte 0,8 procent tot 1844 punten. De technologiebeurs Nasdaq leverde 1,2 procent in tot 4257 punten.

Voor opening van de beurs werd bekendgemaakt dat de uitgaven van consumenten in de Verenigde Staten in januari met 0,4 procent zijn gestegen. De stijging was sterker dan verwacht. Ook bleek dat de activiteit in de Amerikaanse industrie vorige maand stevig is gegroeid.

Bron: wordpress.com
Geplaatst: maandag 3 maart 2014

Update week 9: Goud, Zilver, Bitcoin en Oekraïne

Afgelopen week deed de goudprijs niet veel en steeg, gemeten in Amerikaanse Dollars, licht. De zilverprijs liet een heel ander beeld zien en daalde (in $) met maar liefst 2,9%.

Het nieuws over Bitcoin was spannender. Mt. Gox bleek eerst al zijn tweets te hebben verwijderd en daarna was het platform offline. Vervolgens werd het faillissement aangevraagd. Ongeveer 6% van alle Bitcoin vielen weg ( klik hier voor het artikel). De prijs van Bitcoin daalde op het nieuws maar herstelde later in de week.