EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 22056 tot 22060 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: donderdag 31 juli 2014

De goudprijs begint nu aan zijn sterkste seizoen

De tegenwind voor een hogere goudprijs zal weldra veranderen in een rugwind. Hoewel de productie / het aanbod van goud relatief constant is doorheen het jaar, kent de goudprijs toch seizoensgebonden invloeden. Dit komt voornamelijk door de vraagzijde. Bepaalde maanden in een jaar stijgt de vraag naar goud sterk in verschillende landen door allerhande cultuurgebonden festiviteiten. Dit is een wederkerend fenomeen dat opnieuw staat te beginnen.

Sinds de stierenmarkt begon in 2001 stijgt de goudprijs nog steeds aan een tempo van gemiddeld 13,4 % per jaar. Het is onbegrijpelijk dat goud momenteel zo gehaat is als je deze cijfers bekijkt. De S&P 500 kan slechts een gemiddelde jaarlijkse stijging van 1,9 % voorleggen voor deze periode.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: donderdag 31 juli 2014

Omvangrijke goudaders gevonden in China

Geologen hebben in het noordwesten van China omvangrijke goudreserves gevonden, zo schrijft de Shanghai Daily. De ondergrondse reserves zijn gevonden in de regio Xinjiang en hebben een geschatte waarde van $6,46 miljard. In een gebied van twintig vierkante kilometer werden meer dan 20 goudaders aangetroffen, goed voor in totaal 127 ton goud aan bewezen reserves. In het gebied ligt volgens Cui Hongbin, hoofd van het onderzoeksteam, meer dan 200 ton goud als je de ruimste definitie hanteert.

Lees verder op Doijerkalff
Geplaatst op: donderdag 31 juli 2014

Des te meer sancties, des te meer solden op de Russische beurs

De opgelegde sancties kunnen er zelfs voor zorgen dat het land economisch aan kracht wint omdat activiteiten overgenomen moeten worden door binnenlandse bedrijven. De Russische beurs was aan het begin van het jaar al bij de goedkoopste ter wereld en het conflict met Oekraïne heeft de beurs alleen nog maar goedkoper gemaakt.

Paradoxaal genoeg maken de sancties de Russische beurs alleen maar aantrekkelijker. De populairste ETF voor Russische aandelen Market Vectors Russia (RSX) zag vorige week $ 12 miljard in rook opgaan. Sinds begin juli werd er al $ 90 miljard onttrokken uit het fonds. De Russische beurs noteert nu tegen een gemiddelde koers/winstverhouding van 5, dit is de helft tegenover een van die andere goedkope beurzen, China – aldus MarketWatch.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: donderdag 31 juli 2014

Eeuwige presidentskandidaat Ron Paul: “Westerse media willen niet dat je deze dingen weet over MH17″

“Dagen na de tragische crash van de vlucht van Malaysia Airlines hebben Westerse politici en media de krachten gebundeld om Rusland zoveel mogelijk in een slecht daglicht te stellen”, meent Ron Paul,”het moet wel Rusland zijn, het is Poetin die erachter zit, zeggen ze. Amper één dag na de crash heeft de VS-ambassadeur bij de Verenigde Naties Samantha Power hetzelfde gedaan op de vergadering van de Veiligheidsraad.”

Nee, Ron Paul is niet mals voor zijn landgenoten, of voor de Europeanen. De uitgesproken libertariër begrijpt niet dat anderen de kans niet grijpen om “een echt onderzoek” uit te voeren: “Er zijn enkele dingen die de media niet rapporteren.”

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: donderdag 31 juli 2014

China wil heffing op zeldzame metalen afschaffen

Rond de rare metals (we horen eigenlijk liever zeldzame metalen) was het de afgelopen maanden heel wat stiller geworden. Daar is nu verandering in gekomen want een doorgaans goed ingelichte bron meent dat er binnenkort belangrijk nieuws op komst is. Dat nieuws zou goed zijn voor de consumenten van deze zeldzame metalen.

China wil namelijk de heffing op de export van zeldzame metalen afschaffen. Die stap wordt overigens niet uit vrije keuze gezet maar werd het land in feite opgelegd. De World Trade Organization (WTO) verklaarde de heffing die de Chinezen op zeldzame metalen heffen namelijk als discriminatoir en in strijd met de wetten van de vrije handel.

Lees verder op SlimBeleggen.net
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs