Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 22056 tot 22060
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 19 maart 2014

Krijgen we een eerlijkere prijsvorming in de goudmarkt?

Een artikel in de The Financial Times heeft heel wat opschudding gewerkt. ‘Gold price rigging fears put investors on alert’, laat vermoeden dat de geruchten over manipulatie van de goudprijs wel degelijk op waarheid berusten. Dat betekent dat we mogelijk jarenlang bij de neus zijn genomen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 19 maart 2014

Is dit nog geloofwaardig? België 3e grootste bezitter van US Treasuries!!

Ons kleine land België is er in geslaagd om, volgens de gegevens van de Amerika schatkist, op enkele maanden tijd de 3e grootste bezitter ter wereld (zie tabel) te zijn van Amerikaanse staatsobligaties - na China en Japan. In oktober vorig jaar had België voor $ 180 miljard US Treasuries in bezit, op enkele maanden tijd is dit gestegen naar $ 310 miljard.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 19 maart 2014

People’s Bank of China (PBoC) ziet Chinese Yuan liever niet stijgen

De Amerikaanse regering ziet met lede ogen hoe de Chinese Yuan opnieuw in waarde is gedaald tov de Dollar. Daarmee groeit het verwijt opnieuw aan dat de People’s Bank of China (PBOC) de koers van de Yuan kunstmatig laag houdt om de export te bevorderen. De Amerikaanse centrale bank zou graag zien dat de depreciatie van de koers van de Yuan tot staan zou worden gebracht.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 19 maart 2014

Financiële wereld wordt opgeschrikt door eindeloze reeks zelfmoorden

De financiële wereld wordt sinds het begin van dit jaar opgeschrikt door een reeks van 11 opeenvolgende zelfmoorden op Wall Street en in andere globale financiële centra (Londen, Singapore en Hong Kong), waarbij een aantal van de beste en briljantste financiële koppen op ostentatieve wijze een einde aan hun leven maakten. De meeste onder hen sprongen van op grote hoogte hun dood tegemoet.

Bron: welingelichtekringen.nl
Geplaatst: woensdag 19 maart 2014

G7 komt bijeen in Den Haag

Volgende maand zou de G8 bijeenkomen in Sotsji. Maar nu Rusland uit de gratie is zal die bijeenkomst niet doorgaan. De Amerikanen hebben daarom opgeroepen om met de 7 resterende landen bijeen te komen in Den Haag: de presidenten of regeringsleiders van de meeste landen zijn daar bijeen voor de nucleaire top.  De leiders van Verenigd Koninkrijk, Frankrijk,Duitsland, Italië, Japan, Canada en de Verenigde Staten zullen op enig moment in de marge van de nucleaire top bijeen komen.