Nieuws / Artikelen met het woord

57287 artikelen gevonden. Artikel 22061 tot 22065
Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 4 maart 2014

AEX hoger na terugtrekking Russische troepen

Beleggers hopen dat de dreiging van een escalatie van het conflict in Oekraïne wat is afgenomen na het bevel van de Russische president Vladimir Poetin om de troepen terug te laten keren naar de kazernes.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 4 maart 2014

Android onttroont Apple als leider op tabletmarkt

Apple mag de tabletcomputer dan wel uitgevonden hebben, in 2013 werden wereldwijd 121 miljoen tablets verkocht met een Android-besturingssysteem, goed voor een maktaandeel van 62 procent. Dat blijkt uit een studie van marktonderzoeker Gartner. In 2012 werden "nog maar" 53,3 miljoen Android-tablets verkocht (goed voor een marktaandeel van 45,8 procent), wat voor 2013 een stijging met 127 procent betekent.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: dinsdag 4 maart 2014

Is geld de bron van al het kwaad?

Geld fascineert de mensen al zo lang als het bestaat. Het wordt soms geliefd en soms gehaat. Mike Maloney stelt zich de vraag: Is geld de bron van al het kwaad?

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: dinsdag 4 maart 2014

De Europese rol in high-tech lijkt uitgespeeld

Uit een nieuwe studie van AT Kearny blijkt dat er weinig terecht komt van de Europese ambities op het vlak van high-tech. Ook op het vlak van R&D investeringen haalt Europa het niet bij landen als Japan en de Verenigde Staten. Volgens de Financial Times dreigt er een tekort aan gekwalificeerd IT personeel.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 4 maart 2014

De app economie wordt de nieuwe banenmotor

Wie wel eens een app heeft gedownload, is vaak aangenaam verrast over het nut van die app. De komende jaren zal er een bloeiende tak ontstaan van bedrijven die app’s produceren en dat levert veel banen op.

Een bijzonder kenmerk van de arbeidsmarkt is haar zelfregulerend karakter. Zelfs grote industriële schokken hebben meestal slechts een tijdelijk effect op de tewerkstelling. Het verdwijnen van bepaalde sectoren doet weliswaar veel banen verloren gaan, maar telkens weer staan er nieuwe sectoren op die het gat invullen.