Nieuws / Artikelen met het woord

57264 artikelen gevonden. Artikel 22071 tot 22075
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 3 maart 2014

Warren Buffett’s top vijf

Warren Buffett heeft aardig wat uitspraken, wijsheden en kennis gedeeld met beleggers door de jaren heen. Wilt u uw eigen kennis en inzichten verbeteren, dan zeggen wij: leer het van ‘s werelds beste belegger.

Warren Buffett klimt elk jaar in de pen en schrijft een lange brief aan zijn aandeelhouders in Berkshire Hathaway. Iets waar beleggers elk jaar reikhalzend naar uitkijken. Wat ‘s werelds beste belegger dit jaar te melden heeft, daar komen wij deze week nog op terug.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 3 maart 2014

Hoe gaat de wereld zijn schulden saneren?

Willem Middelkoop spreekt met Paul Buitink over zijn nieuwste boek "The Big Reset". Daarin komen voornamelijk de schuldencrisis en goud aan bod, maar de twee heren spreken ook over Bitcoin.

Het grootste probleem waar de wereld tegenwoordig mee te maken heeft, is dat er te veel schulden zijn. In het verleden is ook steeds gebleken dat er na een bankencrisis of kredietcrisis, steeds een sanering van de schulden werd doorgevoerd. In het boek geeft Middelkoop zijn visie over die sanering van de schulden. Het is echter de vraag of de wereld er toe komt om die sanering op een ordelijke manier te regelen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 3 maart 2014

Goud: 3 redenen voor een verdere stijging

Slim Beleggen is een fervent voorstander van goud, én van contrair beleggen. En dat levert in dit geval een dubbel feestje op. Verbaas u over wat wij onlangs lazen en vooral: doe er uw voordeel mee!

Goud: jaren favoriet, in 2013 door (bijna) iedereen verguist, en nu weer terug in de favorietenrol. Dat stuivertje wisselen is uiteraard niet onopgemerkt voorbij gegaan. Dat geldt in ieder geval voor de financiële media in de VS. Op Yahoo Finance haalt het edelmetaal inmiddels de rubriek ‘Breakout‘ en dat an sich is al goed nieuws, en treffend ook in dit geval.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 3 maart 2014

Econoom legt in 2 minuten uit hoe de rijken denken

De oorlog in Oekraïne is weer een mooi voorbeeld van hoe de rijken/machtigen een spelletje spelen ten kosten van miljoenen mensen. De grootste kracht die de rijken zich toe-eigenen is de kracht van de angst. Als je genoeg angst creëert, zullen de onderdanen slaafs volgen, omdat ze niet anders kunnen.

Bron: Edelmetaal-info
Geplaatst: maandag 3 maart 2014

Wat is de meerwaarde van Bitcoin?

Wat zet mensen ertoe om geld van de bankrekening te halen en het om te zetten in een stukje code waar niemand de koopkracht van garandeert? Waarom neemt men het risico? Is Bitcoin echt een volwaardig alternatief voor geld? Of is het een speeltje voor speculanten? Lees de analyse op Edelmetaal-info.