Nieuws / Artikelen met het woord

57281 artikelen gevonden. Artikel 22081 tot 22085
Bron: BNR.nl
Geplaatst: maandag 3 maart 2014

Column Kees de Kort | Richting is omlaag, en fórs

Even terug in de tijd: de Amerikaanse groeicijfers over het vierde kwartaal zijn bijgesteld. En wel met 0,7 procentpunt, naar 2,4 procent op jaarbasis. "Dus die groei in de VS is behoorlijk aan het afzwakken. En dan krijgen we het eerste kwartaal van dit jaar er nog bovenop", zegt BNR's macro-econoom Kees de Kort.

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 3 maart 2014

Splitsing Oekraïne: wat zijn de gevolgen voor de economie?

Het pokerspel in Oekraïne concentreert zich de komende weken rond de vraag: stuurt de Russische president aan op een tweedeling tussen Oost- en West-Oekraïne? De geopolitieke logica is er, economisch liggen er grote problemen op de loer.

Rusland trok afgelopen weekend met een militaire interventie de controle over de Krim naar zich toe. Het schierleiland dat sinds 1954 officieel deel uitmaakt van Oekraïne is militair-strategisch van grote betekenis voor de Russen. Zie hier voor een overzicht van de recente ontwikkelingen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 3 maart 2014

Is olie niet langer het zwarte goud?

We kennen natuurlijk allemaal olie als het zwarte goud. Maar de komende jaren zou dat predikaat wel eens vooral voor een andere grondstof kunnen gelden: ons dagelijkse bakje troost. Het ziet er immers naar uit dat de combinatie van een steeds grotere belangstelling diverse koffiesoorten en een als gevolg van het droge en warme weer beperkter aanbod de koffieprijs de komende tijd nog voort de hoogte in kan stuwen.

Bron: edelmetaal-info.nl
Geplaatst: maandag 3 maart 2014

Wat is de meerwaarde van Bitcoin?

Dit is de vraag die mij vanaf het begin al bezig houdt. Wat zet mensen ertoe om geld van de bankrekening te halen en het om te zetten in een stukje code? Waarom zou iemand al die extra moeite doen om [1] een account aan te maken, [2] de hele ‘blockchain’ van Bitcoin te downloaden, [3] een Bitcoin te kopen en die [4] in een wallet te stoppen en daar [5] een backup van maken op een USB-stick, als men ook direct in euro’s met iedereen kan betalen en al die extra stappen kan overslaan?

Bron: belegger.nl
Geplaatst: maandag 3 maart 2014

Onzekerheid Rusland stuwt olieprijs

De olieprijzen zijn maandagochtend met meer dan een dollar per vat gestegen vanwege de oplopende spanningen op de Krim.

De markten reageren angstig op mogelijke sancties van het Westen tegen Rusland. Het Oost-Europese land behoort tot een van de grootste olieproducenten ter wereld en Europa is daarnaast voor 40 procent afhankelijk van Russich gas.