EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
46
kliks
41
kliks
Bron: SlimBeleggen.net
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 22081 tot 22085
Geplaatst op: donderdag 8 mei 2014

'Europa heeft meer energie dan het Midden-Oosten'

Een energierevolutie kan Europa tot een eenheid smeden én tot een geopolitiek machtsblok van de eerste orde. Een droom? Opinieredacteur Henk Müller in een twistgesprek met architect Reinier de Graaf.

Energie is geopolitiek, energie heeft de plaats ingenomen van militaire macht als belangrijkste strategische wapen. Een energierijk Europa kan een cruciaal geopolitiek evenwicht scheppen

Lees verder op volkskrant.nl
Geplaatst op: donderdag 8 mei 2014

Het zilverfonds zal onze pensioenen niet redden

Eind vorig jaar was er weer even veel ophef over het Belgische zilverfonds, het fonds dat werd opgericht om de Belgische pensioenen betaalbaar te houden op lange termijn. De ene zegt dat het zilverfonds een lege doos is, de andere zegt dat er 14 miljard in zit. Hoe zit het nu? Ivan Van de Cloot van het onafhankelijke Itinera legt uit...

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: donderdag 8 mei 2014

Geloof jij nog in zilver ?

Het is moeilijk te geloven dat zilver een goede belegging kan zijn de komende jaren. Na 3 jaar van dalende prijzen en een prijsdaling van ongeveer 60 % hebben de meeste beleggers het wel gehad met zilver. Maar de investeringsvraag naar zilver neemt toe en kan op een gegeven moment de markt uit balans brengen waarbij de prijs zal moeten stijgen, aldus het SRS Rocco report.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: donderdag 8 mei 2014

Publieke geldschepping vs private geldschepping

In elke economie moet er iemand zijn die de geldscheppende macht heeft. Die macht ligt nu bij commerciële banken, die nieuwe bankdeposito’s creëren wanneer zij leningen verstrekken (merendeel voor speculatieve doeleinden en vastgoedbubbels). Tegenstanders van geldcreatie door de overheid komen vaak met het argument dat die overheid ons meteen in een hyperinflatie zou storten. Men refereert daarbij aan Zimbabwe en de

Lees verder op Biflatie.nl
Geplaatst op: donderdag 8 mei 2014

Er is een wonder dat Spanje uit het gat kan trekken

Dat Spanje diep in de problemen zit is waarschijnlijk een understatement. Het land wordt geconfronteerd met een torenhoge werkloosheid waarbij vooral het aantal jongeren dat zonder job zit de aandacht trekt. Soms ziet de situatie er werkelijk uitzichtloos uit en wordt er openlijk getwijfeld of Spanje zich ooit nog uit het economische moeras zal trekken.

Lees verder op SlimBeleggen.net

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs