Nieuws / Artikelen met het woord

57606 artikelen gevonden. Artikel 22081 tot 22085
Bron: 360magazine
Geplaatst: zondag 16 maart 2014

Rusland haalt 105 miljard dollar weg bij Amerikaanse Federal Reserve

Russische overheid en bedrijven halen geld weg uit de Verenigde Staten en Europa uit angst voor sancties.

Het obligatietegoed van de Fed, de Amerikaanse centrale bank, is in een week tijd met 105 miljard dollar gedaald. Analisten vermoeden dat Rusland dit geld, dat belegd is in obligaties, heeft weggehaald.

[...]

Bron: HLN.be
Geplaatst: zondag 16 maart 2014

Miljardair sluit levenspolis van 201 miljoen dollar af

Een nog onbekende miljardair in Silicon Valley heeft de duurste levensverzekering ter wereld gekocht, met een waarde van 201 miljoen dollar (145 miljoen euro). De man die de verzekering regelde, liet weten dat er negentien verzekeringsmaatschappijen aan te pas moesten komen om het bedrag bij elkaar te krijgen.

Bron: nrc.nl
Geplaatst: zondag 16 maart 2014

‘G7 werkt aan verwijdering Rusland uit G8'

Zeven van de G8-landen zouden bezig zijn met voorbereidingen om Rusland uit het overlegorgaan te zetten. Dat schrijft het Duitse blad Der Spiegel op basis van bronnen binnen de Duitse regering. Het optreden van Rusland op de Krim is reden voor deze stappen.

De eerstkomende top in juni zou in principe in het Russische Sotsji plaatsvinden, maar de Britse regering zou Londen al als alternatieve locatie hebben aangeboden. De andere landen zouden daar welwillend tegenover staan.

Bron: wordpress.com
Geplaatst: zaterdag 15 maart 2014

Currencywars worden sterker, corporate bankrun Westerse banken

De currencywar tussen de VS en Rusland in volle gang

Het steekspel tussen de VS en Rusland duurt voort. Mogelijke sancties door het Westen richting Rusland i.v.m. de bezetting van de Krim, resulteren er in dat Russische bedrijven miljarden onttrekken dat bij Westerse banken staat. De angst dat door de sancties vanuit het Westen Russische tegoeden worden bevroren is groot. De Russen gaan er in ieder geval niet op wachten.

Bron: trouw.nl
Geplaatst: zaterdag 15 maart 2014

Bedrijfje niest, wereld verkouden

Wat heeft een klein Chinees zonnepanelenbedrijf te maken met de wereldwijde koperprijs? Veel, zo bleek deze week. Sinds Chaori, het Chinese bedrijf in kwestie, een week geleden aankondigde dat het de rente op zijn uitstaande leningen niet langer kan voldoen, is de koperprijs met ruim 7 procent onderuitgegaan. En het blijft niet bij koper alleen: ook de prijs van ijzererts, aluminium en zink dook omlaag. Zelfs het verlies deze week van de wereldwijde aandelenbeurzen wordt voor een belangrijk deel toegeschreven aan Chaori.

Omdat China in veel grondstoffenmarkten met afstand de grootste afnemer is, leidt dat ertoe dat beleggers hun posities in die markten terugschroeven