EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 22101 tot 22105 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: dinsdag 29 juli 2014

Vertrouweling van Poetin: “Er komt oorlog in Europa”

Rusland moet aandeelhouders van Yukos een schadevergoeding van $50 miljard betalen. Dat oordeelde het Permanent Hof voor Arbitrage in Den Haag. De timing van de uitspraak is verdacht.

Rusland moet aandeelhouders van Yukos een schadevergoeding van $50 miljard betalen. Dat oordeelde het Permanent Hof voor Arbitrage in Den Haag. De timing van de uitspraak is verdacht.

Niet dat Rusland wakker ligt van deze uitspraak.

Het land kreeg de voorbije maanden al heel wat sancties opgelegd. En zowel de VS als Europa staan op het punt om daar nog een schepje bovenop te doen.

Zorgwekkender is dat het conflict nu compleet uit de hand dreigt te lopen.

Als we de Financial Times mogen geloven (paywall), gaat Poetin er zelfs vanuit dat we in een oorlog terechtkomen.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: dinsdag 29 juli 2014

De complottheorieën rond MH17 en de toespraak van Christine Lagarde

In de video hieronder wordt de berichtgeving rond de opstand in Oost-Oekraïne en de ramp met de MH-17 kritisch bekeken. Waarom krijgt de ramp zoveel media-aandacht? En waarom wordt er, voordat het onderzoek is afgerond, al geroepen wie de schuldige is en hoe die bestraft moet worden?

Aan het eind van de video zien we een toespraak van IMF-voorzitter Christine Lagarde voor de National Press Club in Washington. Zij sprak daar over het getal 7.

Lees verder op Cassandraclub
Geplaatst op: dinsdag 29 juli 2014

Centrale bank Rusland koopt goud

De goudreserves van een groot aantal centrale banken zijn in juni van dit jaar verder uitgebreid. Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) maakte recent de gegevens bekend. Sinds enkele jaren zijn centrale banken kopers in plaats van verkopers van goud.

De centrale banken van Rusland, Kazachstan, Mexico, Griekenland, Equador, Kirgizië en Tadzjikistan hebben hun goudreserves in juni zien toenemen. Duitsland heeft na Amerika de grootste goudreserves. Het Duitse goud ligt voor 80% opgeslagen in eigen land. De overige 20% ligt in Amerika, Frankrijk en London. De centrale bank van Duitsland zag de goudreserves met 1 miljoen ounces afnemen. Dit is een te verwaarloze daling van de goudreserves (0,0009%). China heeft haar goudreserves al enige jaren niet bekend gemaakt. Er wordt gespeculeerd dat de centrale van China inmiddels tussen de 3000 en 6000 ton in bezit zou hebben en boven Duitsland staat qua goudreserves.

Lees verder op thebullionhouse.nl
Geplaatst op: dinsdag 29 juli 2014

De goud/zilver ratio is geen nuttige indicator

Beleggers laten zich nog vaak leiden door de goud/zilver ratio in hun beslissing om goud danwel zilver te kopen. Maar is dat wel een goede aanpak? Er is geen fundamentele reden waarom de ratio weer terug zou moeten keren naar 16, omdat goud en zilver beide geen rol meer vervullen als geld.

Lees verder op Marketupdate.nl
Geplaatst op: dinsdag 29 juli 2014

Centrale banken kochten in juni opnieuw goud

Centrale banken hebben in de maand juni opnieuw goud aan hun reserves toegevoegd. Vooral Rusland en Turkije zagen hun voorraad toenemen, maar ook landen als Kazachstan, Mexico, Kirgizië, Tadzjikistan, Servië, Griekenland en Ecuador kochten een kleine hoeveelheid goud bij.

Lees verder op Doijerkalff.nl
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs