Nieuws / Artikelen met het woord

57649 artikelen gevonden. Artikel 22101 tot 22105
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 17 maart 2014

Russische economie faalt

Op het eerste gezicht beschikt de Russische economie over alle troeven om het goed te doen. Het land is rijk aan grondstoffen en heeft dus uitbundig kunnen profiteren van de hausse op de grondstoffenmarkten. Maar dat heeft niet kunnen volstaan om de economie op een vast koerskompas te laten varen.

Daar zijn verschillende factoren voor verantwoordelijk, met als belangrijke factor uiteraard de corruptie in het land. Die corruptie zitten de Russen bij wijze van spreken in het bloed. Ze blijkt simpelweg onuitroeibaar en dat heeft de Russische economie vanzelfsprekend geen goed gedaan. De situatie lijkt recent bovendien nog te zijn verergerd.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 17 maart 2014

Dit is de grootste bedreiging van de mensheid op dit moment

Als je denkt dat Rusland/Oekraïne de grootste bedreiging is voor de financiële markten, dan ben je verkeerd volgens Eric Sprott. Sprott ziet een nog veel groter gevaar op de financiële markten: de derivaten en vooral de verliezen op derivaten - aldus King World News.

De Bank of England heeft voorgesteld om 'claims' op verliezen van derivaten die een bank in de problemen kan brengen, ongeldig te verklaren. Dit is ongezien. Stel dat een bank gigantische derivatenposities heeft en daar verliezen op moet pakken, mag je geen 'claims' doen aan die bank omdat die bank anders kan omvallen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 17 maart 2014

Krim richt eigen centrale bank op

De Krim heeft een eigen centrale bank opgericht. De vicepremier van het schiereiland liet maandag weten te rekenen op omgerekend ruim 21,5 miljoen euro aan steun van Rusland.

Bron: wordpress.com
Geplaatst: maandag 17 maart 2014

Update week 11: Currencywars & Goudvoorraad Oekraïne

Week 11 was een goede week voor goud. De prijs steeg van $1339,50 naar $1382,30 per troy ounce. Een stijging van 3,2%. De stijging was vooral de danken aan de gebeurtenissen in de Oekraïne. Het gaat niet om Oekraïne maar om de strijd tussen de VS en Rusland.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 17 maart 2014

Cameron wil de EU op deze 7 punten hervormen

Thierry CharlierDe Britse premier David Cameron heeft in een opiniestuk in de krant Sunday Telegraph een zevenpuntenprogramma gepubliceerd voor de hervorming van de Europese Unie. Indien Cameron wordt herkozen zal hij dat programma trachten te realiseren, schrijft hij.

Zijn belangrijkste prioriteiten zijn daarbij de volgende: