Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 22106 tot 22110
Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 3 maart 2014

Mt. Gox opnieuw gehackt... door hackers die willen weten wat er gebeurde

Mt. Gox, de gigantische bitcoinbeurs die vorige week gehackt en geplunderd werd, is opnieuw het slachtoffer geworden van een digitale inbraak. Deze keer weliswaar door hackers die willen weten wat er vorige week nu net gebeurd is.

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 3 maart 2014

‘Energiecrisis wordt erger dan financiële crisis’

Er komt een wereldwijde energiecrisis aan die erger wordt dan de financiële crisis. Die energiecrisis kan al binnen enkele jaren uitbreken.

Dat stelt Jeremy Leggett, geoloog en auteur van het boek  Uit de olie.

Leggett denkt dat de energie-industrie dezelfde fouten maakt als de financiële dienstverleners deden voor de crisis. Investeringsbanken beloofden dat derivaten en mortgage-backed securities tot nieuwe rijkdom zouden leiden, maar uiteindelijk werd die zeepbel doorgeprikt.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 3 maart 2014

3 redenen waarom de goudprijs verder zal stijgen, ondanks de manipulatie van goud

Het ziet er zo naar uit dat de goudprijs toch werd gemanipuleerd. Hoewel de impact op de futures goudprijs zoals die wordt bepaald op de Comex, weinig of niets zal zijn, blijft het proces van een goud fix door 5 banken een verouderd proces en geeft het deze banken mogelijk een oneerlijk voordeel tot de gegevens op de goudmarkt. Het onderzoek naar de manipulatie van de goudprijs zal dus eerder een psychologisch effect hebben.

Bron: volkskrant.nl
Geplaatst: maandag 3 maart 2014

Kapitaalvlucht uit Rusland

De Russische troepen verstevigden de afgelopen dagen hun greep op de Krim; de interim-regering in Kiev sprak zelfs van 'een oorlogsverklaring' en mobiliseerde het leger. De 'Russificering' van het schiereiland zorgt voor grote spanningen tussen Moskou en westerse regeringen; de Koude Oorlog herleeft. Volkskrant.nl houdt de ontwikkelingen bij in dit liveblog. 

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 3 maart 2014

Russische rente verhoogd om roebel te steunen

De Russische centrale bank heeft het belangrijkste rentetarief maandag scherp verhoogd. De rente gaat naar 7 procent, van een eerdere 5,5 procent.