Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 22106 tot 22110
Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 17 maart 2014

Bijna 4.000 jobs weg in handel op anderhalf jaar tijd

In 2013 zijn er in de sector van de handel 2.685 jobs gesneuveld. Over een periode van anderhalf jaar gaat het om bijna 4.000 banen. Dat blijkt uit het driemaandelijkse conjunctuurrapport van Comeos, de federatie voor handel en diensten.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 17 maart 2014

Goud sloopt de ene technische weerstand na de andere

De goudprijs heeft er vorige week een zeer sterke week opzitten waarbij het de ene weerstand na de andere kon slopen. Dat er nog weinig short covering plaatsvond doet het beste vermoeden, short posities werden nog amper afgebouwd. De goudprijs wist bijna iedere dag een technische weerstand te slopen en dit kan mogelijk nog een tijdje verder gaan zegt Citibank.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 17 maart 2014

Insiders waren nooit zo bearish in de afgelopen 25 jaar!

Corporate insiders zijn zo negatief geworden over de beurs, een nieuw dieptepunt in de afgelopen 25 jaar. Dit is absoluut geen goed teken omdat deze insiders vaak meer weten dan andere mensen. Hun indirecte boodschap: u kunt beter uw voorzorgsmaatregelen nemen om enkele posities in aandelen te sluiten en het geld even het geld aan de zijlijn te parkeren… dat doen wij, insiders, immers ook.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 17 maart 2014

Waarom zagen we afgelopen vrijdag een sell-off op de aandelenmarkten?

Zijn de Amerikaanse aandelen opnieuw op weg naar een correctie. De paniek zit er weer in bij de beleggers. Na de eerste correctie eind januari klommen de Amerikaanse beursindexen opnieuw naar nieuwe records. Maar vorig week ging het weer verkeerd. Na een top iets boven 1.880 punten voor de S&P 500 daalde de index naar 1.840 - een daling van welgeteld 40 punten zorgt al voor de nodige angsten. Dit zijn de redenen voor de sell-off volgens The Reformed Broker:

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 17 maart 2014

Bill Gates: “Mensen beseffen niet hoe snel robots hun jobs kunnen innemen”

De Amerikaanse bedrijven blaken van gezondheid, de productiviteit is hoog, de marges liggen hoog, de winsten liggen hoog … én de werkloosheid ligt hoog. Hoe kan het dat de Amerikaanse economie redelijk groeit, de bedrijven recordwinsten boeken en de gemiddelde Amerikaan niet aan een job geraakt. Robots! De Amerikaanse economie blijft groeien dankzij een doorgedreven informatisering, die nog maar net begonnen is.