Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 22111 tot 22115
Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 26 maart 2014

Gasprijs in Oekraïne stijgt met 50 procent

Inwoners van Oekraïne gaan veel meer voor hun gas betalen. De prijs van gas wordt per 1 mei met 50 procent verhoogd en zal tot 2018 nog verder stijgen. Dat maakte het nationale olie- en gasbedrijf Naftogaz vandaag bekend. De maatregel is afgedwongen door het Internationaal Monetair Fonds (IMF).

Bron:
Geplaatst: woensdag 26 maart 2014

Rusland koopt opnieuw goud

Rusland heeft in februari 233 duizend troy ounce goud gekocht, wat omgerekend ruim 7,24 ton is. Met deze aankoop breidt Rusland haar totale goudvoorraad uit naar bijna 1.042 ton, zo blijkt uit data van het IMF.

Volgens de cijfers van de Russische centrale bank vormt deze goudreserve ongeveer 9% van de totale valutareserves, waarvan het grootste deel uit dollars bestaat. Rusland is sinds 2005 weer actief koper van goud en heeft sindsdien de omvang van haar goudreserve weten te verviervoudigen. In 2005 lag er nog minder dan 250 ton goud in de kluis, destijds gewaardeerd op een historische koers van $300 per troy ounce.

Bron: beurs.nl
Geplaatst: woensdag 26 maart 2014

Wereldbank: Rusland in recessie als Krim-crisis escaleert

Een escalerend conflict met Oekraine kan dit jaar leiden tot een krimpende Russische economie, als Moskou de nodige hervormingen blijft inruilen voor kortetermijncrisismanagement, stelt de Wereldbank woensdag.

Als het conflict verergert, kan er onzekerheid komen bij bedrijven en consumenten in Rusland over economische sancties door de westerse landen en hoe Rusland daarop zal reageren. Dit kan het consumptie- en bedrijfsklimaat verder verslechteren, wat kan leiden tot een daling van het bruto binnenlands product met 1,8%, stelt het rapport van de Wereldbank.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 26 maart 2014

Obama pleit voor 'diverse energie' in Europa

De Europese Unie zou meer moeten doen om minder afhankelijk te zijn van Russisch gas en olie. De unie zou haar energievoorziening diverser moeten maken.

Bron: nuzakelijk.nl
Geplaatst: woensdag 26 maart 2014

China verliest zaak bij WTO over aardmetalen

De Europese Unie, de Verenigde Staten en Japan dienden in 2012 een gezamenlijke klacht in bij de WTO over de exportbeperking die China had opgelegd op zeldzame aardmetalen, die veel worden gebruikt in elektronica, elektrische auto's en zonnecellen.

China zei dat anders de voorraad te snel opraakt en wees op de milieuvervuiling die een grootschalige winning van de metalen veroorzaakt.