EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
34
kliks
33
kliks
Bron: BNR.nl
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 22116 tot 22120
Geplaatst op: donderdag 8 mei 2014

8 mei: 10 dingen die je vandaag moet weten

De Nederlandse inflatie stijgt weer, Aperam is een beurslieveling en de ECB komt met het rentebesluit. Arne Petimezas van AFS praat je bij.

Lees verder op z24.nl
Geplaatst op: donderdag 8 mei 2014

Is Griekenland uit de gevarenzone?

Griekenland heeft een overschot van 0,8% weten te realiseren op de begroting, maar is dat wel een eerlijke voorstelling van zaken? Volgens Hendrik Oude Nijhuis niet, omdat dit cijfer geen rekening houdt met alle rentebetalingen. Tel je die wel mee, dan kom je opeens uit op een tekort van 2,9% ten opzichte van het bbp.

Lees verder op Marketupdate.nl
Geplaatst op: donderdag 8 mei 2014

Amerika komt met nieuwe sancties tegen Rusland

De aanhoudende zorgen in OekraĆÆne hebben al verschillende levens gekost. En dit moet stoppen, daar zijn zowel Europa als Amerika het over eens. Het stoppen van Rusland is op dit moment de hoogste prioriteit. De gehele wereldeconomie loopt namelijk een bijzonder groot gevaar om geraakt te worden door de verdergaande acties die Rusland neemt tegenover OekraĆÆne.

Dat de Krim voor Putin het schaakstuk is mag inmiddels duidelijk zijn. Het ging hem namelijk als eerste voornamelijk over het innemen van de Krim. De Krim beschikt namelijk over een haven die voor Rusland van grote waarde is voor de doorvoering van exportproducten. Het veroveren van de Krim ging duidelijk tegen de wetten in die door de wereldbeleidmakers zijn gemaakt. En hierbij is Rusland dus over de streep gegaan.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: donderdag 8 mei 2014

DNB: bitcoin is geen bruikbaar alternatief voor geld.

Virtuele valuta's als de bitcoin zijn geen bruikbaar alternatief voor het huidige geld en het is onwaarschijnlijk dat zij dat op afzienbare termijn wel zullen worden. Dat stelt De Nederlandsche Bank (DNB), die eerder al waarschuwde dat er risico's kleven aan beleggingen in digitale 'munten'.

'Virtuele valuta's staan momenteel volop in de belangstelling door hun innovatieve karakter en de vraagtekens die zij zetten bij het huidige financiƫle systeem', schrijft DNB. 'Maar dat maakt ze niet tot een middel dat de basisfuncties van geld vervult.' Als ruilmiddel zijn ze volgens de centrale bank tot op zekere hoogte geschikt, maar als rekeneenheid en oppotmiddel niet, omdat de waarde daarvoor te sterk fluctueert.

Lees verder op ad.nl
Geplaatst op: donderdag 8 mei 2014

ECB handhaaft zoals verwacht rentetarief

De Europese Centrale Bank (ECB) handhaaft zoals verwacht de rentetarieven.

Lees verder op nu.nl

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs