Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 22116 tot 22120
Bron: biflatie.nl
Geplaatst: zondag 16 maart 2014

Een climax lijkt op komst

Het gaat de goede kant op. CPB cijfers zijn positief voor het kabinet. Een sterke groei van de wereldhandel. Bedrijven gaan meer investeren. Overheidsfinanciën komen op orde. Geen extra bezuinigingen. Economische groei niet verder onder druk. Voor het eerst in jaren zal de consumptie van Nederlandse huishoudens weer gaan groeien. Dit waren aantal uitspraken samengevat in een 1,5 minuut durend filmpje van de NOS. Het komt dus allemaal weer goed met de economie… Nu mijn bevindingen van de afgelopen weken op economisch vlak.

Bron: vrijspreker.nl
Geplaatst: zondag 16 maart 2014

Gaat de Dollar kapot? En wat betekent dat voor de euro?

De dollar is in groot gevaar. Van verschillende kanten wordt de reserve-currency-status van de dollar bedreigd. En ALS dat gebeurd zal de waarde van de dollar t.o.v. andere valuta’s dalen en de Amerikaanse economie een grote klap krijgen. ******Wat betekent dat voor de euro en voor “ons” ? En de crisis?

Bron: vrijspreker.nl
Geplaatst: zondag 16 maart 2014

Zwarte Economie.

De CBS cijfers over de Nederlandse economie waren al weer veel beter nadat de omzetten van prostitutie en zwartwerken er bij werden geteld. In Spanje gaat dat nog wat verder.

Vorig jaar ging in Spanje € 253 miljard om in het zwarte circuit. Komt neer op ca 25% van de hele economie en is meer dan in Griekenland! Door dat het relatief eenvoudig is om zwart bij te verdienen, draait de economie nog enigszins en zijn de zwartwerkende burgers nog enigszins in staat in hun levensonderhoud te voorzien. Dat is ook de reden dat er nog geen revolutie is uitgebroken: burgers regelen het zelf wel ipv te vertrouwen op politici.

Bron: 360magazine
Geplaatst: zondag 16 maart 2014

Rusland haalt 105 miljard dollar weg bij Amerikaanse Federal Reserve

Russische overheid en bedrijven halen geld weg uit de Verenigde Staten en Europa uit angst voor sancties.

Het obligatietegoed van de Fed, de Amerikaanse centrale bank, is in een week tijd met 105 miljard dollar gedaald. Analisten vermoeden dat Rusland dit geld, dat belegd is in obligaties, heeft weggehaald.

[...]

Bron: HLN.be
Geplaatst: zondag 16 maart 2014

Miljardair sluit levenspolis van 201 miljoen dollar af

Een nog onbekende miljardair in Silicon Valley heeft de duurste levensverzekering ter wereld gekocht, met een waarde van 201 miljoen dollar (145 miljoen euro). De man die de verzekering regelde, liet weten dat er negentien verzekeringsmaatschappijen aan te pas moesten komen om het bedrag bij elkaar te krijgen.