Nieuws / Artikelen met het woord

57848 artikelen gevonden. Artikel 22131 tot 22135
Bron: coincourant.nl
Geplaatst: dinsdag 25 maart 2014

Het belastingparadijs dat Bitcoin heet(?)

Een veelbesproken onderwerp omtrent Bitcoin is – zowel binnen als buiten de community – het belastingaspect van de cryptografische valuta. Potentiële belastingontduiking wordt – vooral buiten de community – geregeld als een mogelijk nadeel van de internetmunt gezien; wanneer de overheid immers geen vaste inkomstenstroom door belastingopbrengsten kan genieten, zou dat volgens sommigen wel eens ten koste kunnen gaan van – bijvoorbeeld – publieke of sociale voorzieningen. Binnen de Bitcoin-community lijkt deze vrees echter minder te leven. Maar is dit echt omdat “nerds geen verantwoordelijkheid nemen”, zoals Ali B het eens in De Wereld Draait Door verwoordde ( video), of maken bitcoiners zich om andere redenen niet zo druk om dergelijke onderwerpen?

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 25 maart 2014

Geldcreatie ECB wakkert goud aan

De Europese centrale bank heeft tot dus ver boot afgehouden wanneer het op het drukken van geldcreatie aankomt. Het zal niemand verbazen dat de Duitsers al kippenvel krijgen als ze over een dergelijk scenario horen praten. Spontaan komen dan de gedachten aan de Weimar republiek weer boven.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: dinsdag 25 maart 2014

Column Kees de Kort | Het consumentenstokje

Hoogste tijd om de cijfers van de inkoopmanagersindustrie in Amerika over de maand maart eens onder de loep te nemen, vindt BNR's Kees de Kort. "In februari waren ze geweldig, maar in maart is het weer een beetje teruggezakt."

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 25 maart 2014

De grootste leugen uit ons leven

We leven in een grote leugen. In de Verenigde Staten bijvoorbeeld, voegen ze iedere dag $ 2,8 miljard schulden toe aan hun schuldenberg, iedere dag! Een centrale bank die bezit is van de grootste banken van Amerika creëerde de laatste jaren $ 3,3 biljoen uit het niets!! En de bevolking knikt en doet verder alsof er niets aan de hand is. Dit is de Verenigde Staten, maar in Europa is het niet veel beter.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 25 maart 2014

De energiemarkt beleeft grootste revolutie in jaren

De energiemarkt beleeft ongetwijfeld de grootste revolutie in tientallen jaren. De ontdekking van grote voorraden aan schaalolie en –gas in de Amerikaanse bodem heeft er voor gezorgd dat de U.S. in 1 klap het stadium van energieonafhankelijkheid kunnen bereiken, iets wat niemand enkele jaren geleden had durven te voorspellen.