Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 22141 tot 22145
Bron: wordpress.com
Geplaatst: dinsdag 25 maart 2014

Irak koopt maar liefst 36 ton goud

De Centrale Bank van Irak heeft deze maand 36 ton goud gekocht om de Iraakse Dinar te stabiliseren ten op zichte van buitenlandse valuta’s. Het is een stevige aankoop die groter is dan de hoeveelheid die landen als Frankrijk, Taiwan, Maleisië, Singapore, Italië, VK, Brazilië en Mexico in 2013 kochten. De aankoop van Irak is iets lager dan de hoeveelheid die Hong Kong kocht in 2013.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 25 maart 2014

'Londongrad' beperkt Europese slagkracht inzake de Krim

Londen heeft een gigantisch volume Russische rijkdom geabsorbeerd. Een groot deel van die activa is echter van verdachte origine. Dat maakt het voor Groot-Brittannië dan ook onmogelijk om een streng standpunt in te nemen tegenover Rusland. Dat zegt Ben Judah, auteur van het boek ‘Fragile Empire: How Russia Fell In And Out of Love With Vladimir Putin’. Zolang Groot-Brittannië zich tot witwaspraktijken blijft lenen, zal het land volgens de auteur een bondgenoot blijven van Rusland. Die grote concentratie rijke Russen in Londen heeft sommigen aangezet om de Britse metropool te herdopen in Londongrad.

Bron: coincourant.nl
Geplaatst: dinsdag 25 maart 2014

Het belastingparadijs dat Bitcoin heet(?)

Een veelbesproken onderwerp omtrent Bitcoin is – zowel binnen als buiten de community – het belastingaspect van de cryptografische valuta. Potentiële belastingontduiking wordt – vooral buiten de community – geregeld als een mogelijk nadeel van de internetmunt gezien; wanneer de overheid immers geen vaste inkomstenstroom door belastingopbrengsten kan genieten, zou dat volgens sommigen wel eens ten koste kunnen gaan van – bijvoorbeeld – publieke of sociale voorzieningen. Binnen de Bitcoin-community lijkt deze vrees echter minder te leven. Maar is dit echt omdat “nerds geen verantwoordelijkheid nemen”, zoals Ali B het eens in De Wereld Draait Door verwoordde ( video), of maken bitcoiners zich om andere redenen niet zo druk om dergelijke onderwerpen?

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 25 maart 2014

Geldcreatie ECB wakkert goud aan

De Europese centrale bank heeft tot dus ver boot afgehouden wanneer het op het drukken van geldcreatie aankomt. Het zal niemand verbazen dat de Duitsers al kippenvel krijgen als ze over een dergelijk scenario horen praten. Spontaan komen dan de gedachten aan de Weimar republiek weer boven.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: dinsdag 25 maart 2014

Column Kees de Kort | Het consumentenstokje

Hoogste tijd om de cijfers van de inkoopmanagersindustrie in Amerika over de maand maart eens onder de loep te nemen, vindt BNR's Kees de Kort. "In februari waren ze geweldig, maar in maart is het weer een beetje teruggezakt."