Nieuws / Artikelen met het woord

57321 artikelen gevonden. Artikel 22141 tot 22145
Bron: welingelichtekringen.nl
Geplaatst: maandag 3 maart 2014

Roebel en beurs: de Krim kost Poetin al heel veel geld

Op de valutamarkten zakte de roebel vanochtend terug naar een laagterecord ten opzichte van de dollar en de euro. De financiële wereld heeft kennelijk niet veel vertrouwen in de economische gevolgen van het militaire en politieke avontuur van Poetin in de Krim: de beurs daalde in Rusland in de eerste handelsuren maandag met ruim 11 procent. Ook de Amsterdamse aandelenbeurs is maandag flink lager geopend. Ook de andere Europese beurzen begonnen met stevige verliezen aan de nieuwe beursmaand. Beleggers deden hun aandelen van de hand door de dreiging van Russisch militair ingrijpen in Oekraïne en gingen op zoek naar veiligere havens.

Bron: duurzaambedrijfsleven.nl
Geplaatst: maandag 3 maart 2014

Aandeel Tesla stijgt 619% in 2013

De koers van de elektrische autoproducent Tesla Motors is in een jaar tijd met 619 procent gestegen.  

In de afgelopen twintig jaar heeft geen andere autoproducent ter wereld een dergelijke groei gerealiseerd. De koers van Tesla is sinds de introductie maar liefst vijftien keer groter geworden.  Geen enkel Amerikaans bedrijf heeft sinds 2006 een beursintroductie als Tesla gehad.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 3 maart 2014

Zijn we op weg naar een nieuwe nucleaire oorlog?

Staan we op de rand van een nieuwe (globale) nucleaire oorlog? Oekraïne is het speelveld geworden voor een krachtmeting tussen Rusland en de Verenigde Staten. Volgens voormalig US Treasury official, Dr. Paul Craig Roberts, kan dit uiteindelijk leiden tot een nucleaire oorlog door het domme en arrogante beleid van Barack Obama.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 3 maart 2014

Mt. Gox opnieuw gehackt... door hackers die willen weten wat er gebeurde

Mt. Gox, de gigantische bitcoinbeurs die vorige week gehackt en geplunderd werd, is opnieuw het slachtoffer geworden van een digitale inbraak. Deze keer weliswaar door hackers die willen weten wat er vorige week nu net gebeurd is.

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 3 maart 2014

‘Energiecrisis wordt erger dan financiële crisis’

Er komt een wereldwijde energiecrisis aan die erger wordt dan de financiële crisis. Die energiecrisis kan al binnen enkele jaren uitbreken.

Dat stelt Jeremy Leggett, geoloog en auteur van het boek  Uit de olie.

Leggett denkt dat de energie-industrie dezelfde fouten maakt als de financiële dienstverleners deden voor de crisis. Investeringsbanken beloofden dat derivaten en mortgage-backed securities tot nieuwe rijkdom zouden leiden, maar uiteindelijk werd die zeepbel doorgeprikt.