Nieuws / Artikelen met het woord

57606 artikelen gevonden. Artikel 22146 tot 22150
Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 13 maart 2014

Krim bereidt nationalisatie banken voor

De regering van de Krim bereidt de nationalisatie van Oekraïense banken op het schiereiland voor. Dat blijkt uit een decreet dat onder meer de Oekraïense nieuwswebsite Insider donderdag heeft gepubliceerd.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 13 maart 2014

Als de dollar valt, zal het snel gaan

De Verenigde Staten deelde gisteren een speldenprik uit aan Rusland. Recent dreigde Rusland om zijn dollars te dumpen, gisteren dumpte de Verenigde Staten olie op de markt uit zijn reserves waardoor de prijs fors daalde. Dit was enkel een waarschuwing, maar de toon is gezet. The game is on!!

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: donderdag 13 maart 2014

Het sprookje van economisch herstel

De Amerikaanse economie herstelt helemaal niet. Veel bedrijven moeten bezuinigen en personeel ontslaan. Ook zijn de banencijfers nog steeds niet om over naar huis te schrijven en hebben met name jongeren moeite om een baan te vinden. Ook zijn er steeds minder Amerikanen die het gevoel hebben tot de middenklasse te behoren.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 13 maart 2014

Daling koperprijs is gevaar voor de wereldeconomie

De koperprijs wordt gezien als de graadmeter van de Chinese economie, en de prijs van koper is de afgelopen tijd flink in waarde gedaald. Daardoor zien sommige analisten dit als een waarschuwingsteken voor de gehele wereldeconomie.

De reden dat koperprijs zo’n belangrijke graadmeter is van de Chinese economie is, omdat koper en ijzererts veel worden gebruikt in de bouw en industrie, maar ook als onderpand voor leningen in China. De dalende groeiverwachtingen voor China heeft ervoor gezorgd dat de koers van beide metalen flink is gedaald.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 13 maart 2014

Is de afscheiding van de Krim legaal?

De internationale gemeenschap heeft geen wettelijke basis om zich te mengen in de toekomst van de Krim als een onderdeel van Oekraïne, onafhankelijk land of een gewest van de Russische federatie. Dat zegt de krant Financial Times naar aanleiding van het referendum dat in de Krim wordt georganiseerd over een afscheuring van Oekraïne. De krant merkt op dat de internationale wetgeving het recht op afscheiding niet specifiek erkent, maar ook geen enkele belemmering voorziet van unilaterale onafhankelijkheidsverklaringen. De internationale instellingen zullen volgens de Financial Times door de uitslag van het referendum niet in actie komen.