Nieuws / Artikelen met het woord

58142 artikelen gevonden. Artikel 22146 tot 22150
Bron: biflatie.nl
Geplaatst: woensdag 9 april 2014

De Nieuwe Armoede

Er zijn mensen die vinden dat de discussie over armoede in een welvaartsstaat, zoals ons groene polderlandje, hier niet op z’n plaats is. Er zijn namelijk landen waar de armoede nog 1000 maal erger is. Waar de kinderen op straat sterven van honger en dorst. Waar landgenoten elkaar bestrijden vanwege de verschillende religie. Waar gebrek is aan allerlei gebruiksvriendelijke hulpmiddelen. Waar men om te overleven uren moet lopen naar de waterput met kruiken op hun hoofd. Dat is ‘Verweggistan’ en de ‘ver-van-mijn-bed-show’. Daar praten we niet over, daarvoor hebben we onze hulporganisaties. Nog altijd geven we gul aan Giro 555 bij grote natuurrampen met duizenden slachtoffers. Wij zouden niet moeten zeuren over onze binnenlandse conjunctuurproblemen, want wij hebben het helemaal niet slecht. In zekere zin is dat natuurlijk waar.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: woensdag 9 april 2014

Over het monetaire systeem: Uw geld of uw leven

Brecht Arneart van Macrotrends aan het woord. Interessante en diepgaande analyse.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 9 april 2014

Marc Faber: China is een gigantische bubble

Marc Faber, editor en publisher van het wereldbekende The Gloom, Boom and Doom Report, laat geen kans onbenut om in de media zijn standpunten te verkondigen. Niemand verwacht dat Faber blaakt van optimisme, anders zou hij Faber niet zijn. Ook ditmaal laat hij zich weer van zijn somberste kant zien.

Daar is inderdaad Marc Faber weer: China is geen bubble maar een gigantische bubble. Hij gelooft geen snars van wat de Chinese overheid ons komt te vertellen. De macrocijfers die de regering bekendmaakt kloppen naar zijn mening van geen kanten, de regering in Beijing probeert de buitenwereld telkens opnieuw een rad voor de ogen te draaien.

Bron: goudvergelijken.nl
Geplaatst: woensdag 9 april 2014

Nieuw Design voor de American Eagle in 2015?

silver eagleDe zilveren American Eagle is de meest verkochte zilveren munt ter wereld. In 2013 werden er maar liefst ruim 42 miljoen ounces verkocht. De US Mint boekte met dit aantal een record qua verkopen sinds de verkoop startte in 1986. De zilveren munt bestaat voor 99,99% uit zilver.

[...]

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 9 april 2014

Slechte leningen banken verdubbeld

Banken in de eurozone hebben samen voor ruim 800 miljard euro aan slechte leningen in de boeken staan. De hoeveelheid leningen die waarschijnlijk niet worden terugbetaald is daarmee in de afgelopen vijf jaar verdubbeld.