Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 22151 tot 22155
Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 14 maart 2014

Paniek rond China is overroepen, zachte landing op komst

Er komen de laatste tijd steeds meer alarmbellen uit China. Een kredietcrisis of een economische crash zou slecht nieuws betekenen voor het broze herstel van de wereldeconomie. Maar in tegenstelling tot de meeste berichten, stevent China af op een zachte landing, aldus Petercam Insights.

Bron: vrijspreker.nl
Geplaatst: vrijdag 14 maart 2014

Ellendige domme wereldsituatie rond Oekraïne.

Wat gebeurt er als de overheid van de Verenigde Staten participeert in het omverwerpen van buitenlandse regeringen in naam van de verspreiding van de democratie? Dat gedrag leidt meestal tot onbedoelde gevolgen en rampen.

Toen de Verenigde Staten Irak binnenvielen in 2003, in eerste instantie om te zoeken naar massavernietigingswapens waarvan we nu weten dat de regering-Bush wist dat die er niet waren, slaagde de VS er wel in de Iraakse regering grondig te veranderen. Maar in dat proces verloren 4.500 Amerikaanse militairen hun leven, leden 45.000 aanzienlijke verwondingen, hebben de Amerikanen 2 biljoen dollar(2.000 miljard!) geleend, uitgegeven en niet terugbetaald, veroorzaakte de dood van 650.000 Irakezen, zijn er 2,5 miljoen Irakezen ontheemd. Onze publieke vijand, al-Qaida kwam goed opgang in Irak terwijl al-Qaida niet in Irak was voordat de VS daar binnenvielen. Tegenwoordig wordt een derde van dit nu instabiele land gecontroleerd door al-Qaida.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 14 maart 2014

Rusland heeft de oorlog in Oekraïne al gewonnen

De Russische President Putin slaagt in snel tempo in zijn opzet om 'De Krim' terug in te lijven als Russisch grondbezit, zonder dat het westen daar iets aan kan doen. De Russische troepen zijn daar en het westen denkt er nog niet aan om een grondoorlog aan te gaan met het Russisch leger. 'De Krim' hoort nu bij Rusland en het zal daar nog lang blijven, aldus Daily Reckoning.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: vrijdag 14 maart 2014

Column Kees de Kort | Middenklasse in de problemen

De Nederlandsche Bank ziet de economie aantrekken, zij het "hobbelig en weinig krachtig". BNR’s Kees de Kort moet nog maar zien of het echt van serieus herstel komt.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 14 maart 2014

Goudprijs: hoger of lager?

Bullion-backed ETPs, fondsen die in goud investeren, hebben in 2013 hun posities in goud blijven afbouwen gedurende elke maand van het jaar. In december was er opnieuw een afname, meer bepaald met 79.1 ton. Dat was de grootste afname sinds juni, zo bleek uit de data van Bloomberg. Maar vanaf januari was er dan weer sprake van een inflow.