Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 22151 tot 22155
Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 28 februari 2014

Rome is maandag failliet

De kersverse Italiaanse premier Matteo Renzi kwam donderdag al onder druk nadat het parlement een voorstel verwierp om vers geld in de stad Rome te injecteren.

Rome staat aan de rand van het faillissement en volgens burgemeester Ignazio Marino zullen diensten als het openbaar vervoer snel tot stilstand komen. De stad torst een begrotingstekort van 816 miljoen euro en dreigt onder curatele te worden gesteld indien Marino het gat niet kan dichten met bijkomende besparingen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 28 februari 2014

'EU helpt Oekraïne mogelijk met 1 miljard dollar'

Na de omwenteling in Oekraïne moet eerst de financiële situatie van het land in kaart worden gebracht. 

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: donderdag 27 februari 2014

Bedreigt deflatie het economisch herstel?

Deflatie is in aantocht, zoals Eric Mecking al in 2005 voorzag. Vooral in Europa neemt de druk op de prijzen toe, omdat de ECB niet mee wil in het stimuleringsfeest van de Amerikanen, de Britten en de Japanners. LaGarda van het IMF waarschuwt dat deflatie het herstel zal schaden. Lees de analyse van Cor Wijtvliet.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: donderdag 27 februari 2014

Spaanse huizenmarkt valt stil!

De Spaanse huizenmarkt is vrijwel stilgevallen. Niet per se het aantal transacties, maar wel het aantal nieuw gebouwde woningen. De nieuwbouw begon eind 2006 te dalen en is sindsien alleen maar verder omlaag gegaan. Er wordt amper nog iets gebouwd in Spanje...

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: donderdag 27 februari 2014

China importeerde in januari 84 ton goud uit Hong Kong

China heeft in janauri bijna 84 ton goud geimporteerd vanuit Hong Kong. Dat was minder dan een maand geleden, maar een veelvoud van dezelfde maand van vorig jaar. Chinezen blijven maandelijks tientallen tonnen goud importeren en een groot deel daarvan komt via Hong Kong het land binnen.