Nieuws / Artikelen met het woord

57325 artikelen gevonden. Artikel 22156 tot 22160
Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 3 maart 2014

Bijna 1.700 jobs weg bij Waalse gemeenten

De voorbije maanden zijn bij de Waalse steden en gemeenten bijna 1.700 jobs verdwenen. Dat schrijven La Libre Belgique en La Dernière Heure.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 3 maart 2014

Mt. Gox overleden maar Bitcoin springlevend op Cyprus

In de Week van Bitcoin 17 nemen Tuur en Paul de laatste ontwikkelingen rondom het drama Mt. Gox door. Ook vertelt Tuur over zijn ervaringen op Cyprus waar Bitcoin een sterke groei doormaakt.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 3 maart 2014

In deze landen wonen de meeste rijken

Wereldwijd hebben ongeveer 200.000 mensen meer dan 30 miljoen dollar (ruim 21,7 miljoen euro) in hun bezit. Alles samen hebben zij ongeveer 27,7 biljoen dollar in hun portefeuille. Een groot deel van dat fortuin is geconcentreerd in vijf landen, becijferde het bedrijf Wealth-X. Het merendeel van de superrijken woont in de Verenigde Staten. Duitsland en Japan vervolledigen de top drie. Een overzicht.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 3 maart 2014

'Chinese schaduwbanken bedreigen wereldeconomie'

Chinese schaduwbanken vormen een gevaar voor de wereldeconomie vanwege het vrijwel ontbreken van toezicht.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 3 maart 2014

TA Special: Vuurwerk verwacht bij de grondstoffen

Op economisch vlak valt er een tweespalt waar te nemen tussen de westerse landen en de groeilanden. Laatstgenoemde groep staat momenteel onder conjuncturele druk door gecrashte munten die de inflatievrees doen toenemen. Als reactie hierop verhogen enkele centrale banken in die regio de rente op korte termijn om de neerval van de munten te stoppen. Maar een strakker monetair beleid vreet natuurlijk aan de economische groeiperspectieven.