EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
26
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 22156 tot 22160 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: maandag 4 augustus 2014

Column Kees de Kort | Totale onzin

Kijk eens naar de groei van 4 procent in de VS, zei BNR's Kees de Kort afgelopen vrijdag nog. Hij vroeg zich hardop af waar de economische groei van 6 procent in godsnaam vandaan kwam. Drie later zegt hij: "De cijfers die nu beschikbaar komen, zijn niet heel veel slechter of beter dan de cijfers die drie, vier maanden geleden beschikbaar waren."

Lees verder op BNR.nl
Geplaatst op: maandag 4 augustus 2014

Chinezen spelen gevaarlijke spelletjes met commodities

Enkele weken geleden kwam het Chinese grondstoffenprobleem nog eens onder de aandacht met het verdwijnen van grote voorraden koper en aluminium. Op zich lijkt zo’n verdwijning een fait divers maar in dit geval was er toch iets bijzonders aan de hand. Er waren namelijk twee factoren in het spel die om extra aandacht vroegen.

Enkele weken geleden kwam het Chinese grondstoffenprobleem nog eens onder de aandacht met het verdwijnen van grote voorraden koper en aluminium. Op zich lijkt zo’n verdwijning een fait divers maar in dit geval was er toch iets bijzonders aan de hand. Er waren namelijk twee factoren in het spel die om extra aandacht vroegen.

Op de eerste plaats waren de verdwenen voorraden aan koper en aluminium zo groot dat het wel de argwaan moest wekken. Het betrof geen hoeveelheden die snel met een paar voertuigen gestolen konden worden. In feite was er zelfs sprake van ganse scheepladingen die wel in rook leken te zijn opgegaan.

Bovendien bleken die commodities te zijn gebruikt als onderpand voor allerlei transacties die in het schaduwbankieren thuis horen. Blijkbaar waren de grondstoffen in kwestie gebruikt als onderpand voor allerlei transacties die niet in het normale circuit van de kredietverstrekking thuis horen. De Chinezen spelen dus gevaarlijke spelletjes met commodities.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: maandag 4 augustus 2014

Sterkste groei Britse huizenbouw in tien jaar

De bouw van nieuwe huizen in Groot-Brittannië is vorige maand in het sterkste tempo van de afgelopen 10 jaar gegroeid.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: maandag 4 augustus 2014

Voorraad Zilver Shanghai daalt 90%

De hoeveelheid Fysiek Zilver SFE, Shanghai Futures Exchange, is sterk gedaald en noteert op laagste niveau. De voorraad fysiek zilver is sinds maart 2013 aan het dalen. De Shanghai Futures Exchange gedraagt zich veel meer als fysieke markt dan de COMEX waar het overgrote deel van de contracten in geld wordt afgerekend en niet in fysiek zilver. Op de SFE worden de contracten voor zowel goud als zilver hoofdzakelijk fysiek afgerekend.

Lees verder op thebullionhouse.nl
Geplaatst op: maandag 4 augustus 2014

Duitsland zet streep door Russische wapendeal van 100 miljoen euro

De EU voert de sancties tegen Rusland op, maar de Duitse minister van Economische Zaken Sigmar Gabriel gaat nog een stap verder. Hij annuleert de bouw van een trainingscentrum door de Duitse fabrikant Rheinmetall in Rusland.

Duitsland zet een streep door een omvangrijke Duits-Russische  wapendeal. Het door  minister Sigmar Gabriel (SPD) aangevoerde ministerie van Economische Zaken verbiedt de bouw van een gevechtsoefencomplex door het Düsseldorfse concern  Rheinmetall, meldt de  Süddeutsche Zeitung.

Lees verder op z24.nl
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs