Nieuws / Artikelen met het woord

57296 artikelen gevonden. Artikel 22176 tot 22180
Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: vrijdag 28 februari 2014

Banken kunnen goudprijs niet voorspellen

Begin 2013 spraken analisten van verschillende banken de verwachting uit dat de goudprijs verder zou gaan stijgen. De meest optimistische koersdoelen overstegen de $2.000 per troy ounce. Een jaar later is de goudprijs honderden dollars lager en zijn de bankanalisten opeens zeer pessimistisch geworden. Zitten ze er opnieuw naast?

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 28 februari 2014

Janet Yellen over het weer, werkloosheid en bitcoin!

Janet Yellen had het in haar eerste toespraak voor het Amerikaanse congres over de invloed van het weer (!) op het monetair beleid. Immers, de zware sneeuwval eist zijn tol op de Amerikaanse economie, en dus heeft dit effect op de strategie van de Fed.

Echter, Yellen liet er verder geen misverstand over bestaan dat een wijziging van haar beleid enkel en alleen veroorzaakt kan worden door een drastische draai in de economische indicatoren die de Fed volgt. Yellen gaat dus gewoon door met het temperen van de aankopen van schuldpapier door de Fed, waarbij men rekent op een einde van QE tegen eind 2014.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 28 februari 2014

S&P 500-index haalt nieuw record op Wall Street

Op Wall Street heeft de uitgebreide S&P 500-index een historische recordhoogte bereikt. Aan het slot van de handelsdag eindigde de S&P 500 0,40 procent hoger (+9,13 punten) op 1.854,29 punten. De Dow Jones Industrial Average boekte 0,46 procent vooruitgang (+74,24 punten) tot 16.272,65 punten, terwijl schermenbeurs Nasdaq 0,63 procent (+26,87 punten) hoger uitkwam op 4.318,93 punten.

Bron: wijwordenwakker.org
Geplaatst: vrijdag 28 februari 2014

Het volgende is een stukje uit een nog te publiceren boek van Andrew Gavin Marshall over 'Global Government', Global Research Publishers, Montreal. Voor meer van deze auteur over de economische crisis en het wereldbestuur, kijk naar het onlangs uitgebrachte boek van Global Research: "The Global Economic Crisis: The Great Depression of the XXI Century," Michel Chossudovsky en Andrew Gavin Marshall (Redacteurs), waarin de auteur drie hoofdstukken bijdroeg aan de geschiedenis van centrale banken, de opkomst van een wereldvaluta en centrale Wereldbank, en de politieke economie van de wereldregering.

In mei 2010 verklaarde de directeur van het IMF, Dominique Strauss-Kahn: "crisis is een kans” en hij riep op tot "een nieuwe wereldwijde munt uitgegeven door een centrale Wereldbank, met een krachtig bestuur en institutionele kenmerken”, en dat de "centrale Wereldbank ook zou kunnen dienen als laatste redmiddel geldschieter." Hij verklaarde echter, "Ik vrees dat we nog heel ver van dat niveau van mondiale samenwerking zijn." [1] Nou, misschien niet zo ver als het lijkt.

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 28 februari 2014

In de nieuwe politieke realiteit bestaan nog 3 soorten landen

De voorbije dagen is veel gespeculeerd over Poetin en de terugkeer naar de Koude Oorlog, maar volgens de bekende Amerikaanse journalist en auteur Thomas L. Friedman is dat een verkeerde interpretatie van de geopolitieke feiten (zijn collega Bruno Tertrais in Le Monde zegt overigens iets gelijkaardigs).

De Koude Oorlog was een unieke periode in de geschiedenis waarin twee globale supermachten met tegengestelde ideologieën elkaar uitdaagden tegen een achtergrond van gegarandeerde wederzijdse vernietiging. Het was een wereldwijd schaakspel tussen de V.S. en de Sovjetunie, maar “dat spel is voorbij en wij hebben gewonnen”, aldus Friedman.

Wat nu gaande is, is een ander spel met andere deelnemers en andere regels en het is een pak interessanter.