Nieuws / Artikelen met het woord

57321 artikelen gevonden. Artikel 22181 tot 22185
Bron: HLN.be
Geplaatst: zaterdag 1 maart 2014

Economie US groeit minder sterk dan gedacht

De Amerikaanse economie is in het vierde kwartaal van 2013 minder sterk gegroeid dan eerder werd gedacht. Dat blijkt uit een nieuwe raming die het Amerikaanse ministerie van Handel vandaag heeft gepubliceerd.

Bron: z24.nl
Geplaatst: zaterdag 1 maart 2014

Recordwerkloosheid in Italië

De werkloosheid in Italië is in januari gestegen tot het recordniveau van 12,9 procent van de beroepsbevolking. Dat meldde het Italiaanse statistiekbureau vrijdag op basis van een eerste schatting.

In december stond de werkloosheid in de op twee na grootste economie van de eurozone nog op 12,7 procent. In het vierde kwartaal van vorig jaar had gemiddeld 12,6 procent van de Italiaanse beroepsbevolking geen betaalde baan. Een kwartaal eerder gold dit voor 12,3 procent.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zaterdag 1 maart 2014

Het schaduw banksysteem kan de volgende crash veroorzaken

De Duitse centrale bank gaat het schaduw banksysteem van Duitsland korter opvolgen en beter onder de loep nemen. Volgens de Bundesbank was het schaduw banksysteem niet de aanleiding tot de crash van 2008, maar kan het wel de aanleiding vormen voor de volgende crash, aldus CNBC.

Bron: Express.be
Geplaatst: zaterdag 1 maart 2014

Indien de euro moet verdwijnen, laten we dat dan nu doen, nu nog centrumpolitici en eurofielen aan de macht zijn

Op het blog van het Internationaal Muntfonds (IMF) vraagt professor economische geschiedenis Kevin O’Rourke zich af of de euro nog een toekomst heeft.

Hij geeft toe dat de oplossingen die hijzelf en andere economen de voorbije jaren voor ogen hadden gewoonweg niet realiseerbaar zijn. Hoewel hun argumenten valabel blijven is de kans dat de EU evolueert naar een bankenunie of een fiscale unie onbestaande, net zoals er geen euro-obligaties zullen komen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 1 maart 2014

Frankrijk een levensgroot blok aan het been

Frankrijk is verworden tot ‘de zieke man van Europa’ en daarmee een blok aan het been van de Eurozone. Komt het ultieme rampscenario naar boven waarbij het land een bail out nodig heeft?

De jongste maanden werd regelmatig het probleem van de bail ins aangekondigd. Hierbij moet een duidelijk onderscheid worden gemaakt met een bail out, waarbij een land in problemen door een consortium, meestal bestaande uit de Europese Commissie, het Internationaal Monetair Fonds en de Europese centrale bank.