Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 22186 tot 22190
Bron: wordpress.com
Geplaatst: woensdag 12 maart 2014

Is Bitcoin een blijvertje of komt er een vervolg?

Je kunt nauwelijks nog een blog of website openen, of het gaat over de Bitcoin. Blijkbaar zien nogal wat mensen in Bitcoins het betaalmiddel van de toekomst. Technologisch gezien is dit misschien waar, economisch gezien zeker niet. Deze digitale munt lost namelijk geen enkel reëel economisch, sociaal of ecologisch probleem op. Het is eerder de digitale variant van het speculatieve geld waar we juist vanaf zouden moeten willen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 12 maart 2014

Mogelijkheden 3D Printing groter dan verwacht

Soms is het moeilijk om in het geval van een nieuwe uitvinding door het bos de bomen te zien. Een typisch geval van zo’n situatie is 3D Printing. Iedereen heeft de mond vol over de technologie van de 3D Printing technologie maar als puntje bij paaltje komt heeft eigenlijk niemand echt door wat het over gaat.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 12 maart 2014

Deze formule had 1 verliesdag de laatste 1238 handelsdagen

JP Morgan had vorig jaar geen enkele verliesdag met zijn handelsplatform. Als je denkt dat dit indrukwekkend is, kijk dan eens naar de cijfers van Virtu, het High Frequency Trading platform dat binnenkort naar de beurs trekt. Uit de prospectus blijkt dat Virtu over 1.238 handelsdagen slecht 1 dag afsloot met verlies - aldus Zerohedge.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 12 maart 2014

Dollar dump door Rusland, begin van hyperinflatie in de VS?

Als de situatie in Oekraïne escaleert, zou de Amerikaanse dollar opnieuw kunnen dienen als een veilige haven - net zoals we zagen tijdens de financiële crisis van 08/09. Maar volgens John Williams van shadowstats kan dit ook het einde betekenen van de Amerikaanse dollar, zeker als de Russen al hun dollars op de markt dumpen.

Bron: Goudstandaard.com
Geplaatst: woensdag 12 maart 2014

Steeds meer beleggers gaan voor platina

Platina ETF's hebben gezamenlijk nog nooit zoveel platina in beheer gehad als nu, namelijk 2.215.000 troy ounce. Beleggers kopen het edelmetaal omdat ze rekening houden met schaarste in de nabije toekomst. Die zou het gevolg zijn van stakingen in Zuid-Afrika, de grootste platinaproducent ter wereld.