Nieuws / Artikelen met het woord

58124 artikelen gevonden. Artikel 22186 tot 22190
Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: zondag 6 april 2014

Goud en zilver report (Week 14)

De prijzen van goud en zilver stegen de afgelopen week met iets meer dan 1%. Het grootste deel van de prijsstijging was het gevolg van banencijfers uit de VS, die iets slechter bleken dan verwacht. Verder was er weinig nieuws dat de markt in beweging kon brengen.

Bron: nos.nl
Geplaatst: zondag 6 april 2014

Nederland raakt achter op Duitsland

[...]

In Duitsland worden deze vernieuwingen Industrie 4.0 genoemd, verwijzend naar de vierde industriële revolutie. De eerste revolutie kwam door de stoommachine, de tweede door elektriciteit en de computer veroorzaakte de derde. Deze vierde revolutie duidt op een volledige integratie van fabrieken en ICT . Daaruit komen computers en machines die kunnen denken, zonder dat daar nog mensenhanden voor nodig zijn. "Wij moeten ook met deze fabrieken van de toekomst komen", zegt Dezentjé Hamming.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 6 april 2014

'Nigeria grootste economie van Afrika'

Na een herberekening bleek het bruto binnenlands product van het land 370 miljard euro te bedragen. 

Waarnemers verwachtten al dat de Nigeriaanse economie tot wel zeventig procent zou groeien sinds de laatste telling, die alweer uit 1990 dateert.

Het groeicijfer is deels te danken aan industrieën als mobiele telefonie, IT, luchtvaartmaatschappijen en de Nollywood-filmindustrie, die een kwarteeuw geleden nog niet of nauwelijks bestonden. 

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zondag 6 april 2014

Commodities op sleeptouw

De Standard & Poor’s GSCI Spot Index (BUSY), bestaande uit 24 commodities, is dit jaar al met ruim 3 procent gestegen. Dat is misschien geen echt spectaculair resultaat, maar deze stijging staat toch in schril contrast met de voorspellingen van heel wat waarnemers die een zwakke prestatie van de commodities in het vooruitzicht hadden gesteld.

Bron: bloomberg.com
Geplaatst: zondag 6 april 2014

Rommelhypotheken weer in opkomst in de VS

Commercial real-estate investor H/2 Capital Partners bundled a hodge podge of its holdings -- from bonds tied to skyscrapers and malls to junk-rated bank loans -- into about $400 million of securities. The deal, similar to the pre-crisis transactions known as collateralized debt obligations, included one portion that Moody’s Investors Service gave its highest rating of Aaa.