Nieuws / Artikelen met het woord

58164 artikelen gevonden. Artikel 22196 tot 22200
Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 8 april 2014

IMF verwacht economische groei Nederland

De Nederlandse economie groeit naar verwachting van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) dit jaar met 0,8 procent. Voor volgend jaar wordt een groei van 1,6 procent voorzien. 

Bron: BNR.nl
Geplaatst: dinsdag 8 april 2014

Column Kees de Kort | Brave Jens

De Duitse centralebankpresident Jens Weidmann sprak gisteravond in Amsterdam over de Europese economie. "De speech van Jens viel in termen van nieuws toch een beetje tegen. Het was allemaal tamelijk braaf."

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 8 april 2014

Russische markten zijn pure koopjes

President Vladimir Putin is iemand waar de rest van de wereld zich weinig illusies over hoeft te maken. Hij doet waar hij zin in heeft. In eigen land regeert hij als een dictator en zijn ingreep in Oekraïne bewijst dat hij zich ook weinig aantrekt van de rest van de wereld. Putin is Putin en zal dat altijd blijven.

Ook over Rusland zelf kan het één en ander opgemerkt worden. Het land is corrupt, gevaarlijk, dictatoriaal en noem verder maar op. In het verleden heeft Rusland meer dan eens problemen veroorzaakt. Welk ander land in de wereld kan er zich op beroemen (?) een heuse Koude Oorlog te hebben uitgelokt.

Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: dinsdag 8 april 2014

Gazprom overweegt deals in andere Valuta's

De Amerikaanse Dollar lijkt steeds meer onder druk te komen als wereldreservemunt. Vorige week bleek dat Rusland en Iran in een vergevorderd stadium zijn in de te sluiten ruildeal ter waarde van $20 miljard waarbij er geen gebruik zal worden gemaakt van de Amerikaanse Dollar.

De olietak van Gazprom, Gazprom Neft, overweegt om hun afhankelijkheid van de Amerikaanse Dollar af te bouwen. De Westerse sancties, als gevolg van de annexatie van de Krim, hebben het bedrijf niet geraakt maar Gazprom Neft wil zich beschermen tegen mogelijk verdere maatregelen door het Westen. Het bedrijf overweegt om de oliecontracten met Azië niet meer in Amerikaanse Dollars af te rekenen.

Bron: TOV Hazel
Geplaatst: dinsdag 8 april 2014

Instapmoment voor goud ?

Goud heeft steun gevonden onder $ 1300 per ounce. Het rente verhaal van Yellen, stijging in 2015 deed goud zeker geen goed.  Het zal dan ook moeilijk voor goud zijn om meteen beter te performen met in het achterhoofd hogere rente en de verdere afbouw van monetaire steun in de VS. Echter we hebben het recent al vaker gezien, dat wanneer er uit de ETF gerelateerde producten gestapt wordt, aan de andere kant van de wereld de fysieke vraag aanwakkert. De juwelenbranche in Azië leeft dan wel niet meer zoals een aantal jaren geleden, maar de lagere niveau’s zijn toch steeds goede instapmomenten gebleken.

[...]