Nieuws / Artikelen met het woord

57289 artikelen gevonden. Artikel 22201 tot 22205
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 27 februari 2014

China en de Fed bundelen de krachten

Zowel China als de Fed zien graag stijgende beurskoersen. Dat is niet alleen goed voor het vertrouwen in het algemeen maar ook een  welkom steuntje in de rug van het beursgenoteerde bedrijfsleven.

Er zijn momenteel twee factoren die expliciet hun stempel drukken op de beurskoersen. Op de eerste plaats is er de monetaire politiek van de Amerikaanse centrale bank. Deze factor is zeker niet nieuw, want de Fed heeft nu al jarenlang de richting van de beurskoersen bepaald.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 27 februari 2014

Qantas in de problemen; 5000 banen geschrapt

De Australische luchtvaartmaatschappij Qantas heeft dramatische cijfers bekendgemaakt over het laatste halfjaar van 2013. De maatschappij leed een verlies van omgerekend zo'n 165 miljoen euro en heeft verregaande maatregelen aangekondigd om het tij te keren. Zo gaan de komende 3 jaar 5000 banen verloren, zo'n 15 procent van het totale personeelsbestand.

Bron: knack.be
Geplaatst: woensdag 26 februari 2014

Frankrijk kreunt onder toenemende werkloosheid

Het gaat niet goed met de tweede economie van de eurozone. Het recordaantal werklozen neemt niet af maar toe, blijkt uit cijfers van het ministerie van Arbeid.

De recente cijfers van het ministerie van Arbeid laten voor de eerste maand van het jaar een toename met 8.900 werklozen zien tot een absoluut record van 3,31 miljoen werklozen. Eind vorig jaar telde het Franse vasteland al een recordaantal van 3,3 miljoen werklozen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 26 februari 2014

Dáárom goud!

Slim Beleggen is een groot voorstander van goudbezit, en dan zowel fysiek goud als goudmijnaandelen. En dat steken wij bepaald niet onder stoelen of banken: óók niet wanneer het edelmetaal eens een minder jaar kent zoals in 2013 duidelijk het geval was. Een harde daling van 28 procent, die echter niets afdoet aan de basiskeus om goud en goudmijnaandelen een permanent onderdeel van het belegd vermogen uit te laten maken.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 26 februari 2014

Bitcoin komt hier sterker uit

Het is gedaan met de euro. Over en uit. Einde verhaal. Gisteren is er namelijk een grootschalige fraude in euro's ontdekt. Miljarden euro's verdwenen van bankrekeningen. De euro had het al langer moeilijker, maar dit blijkt nu de genadeslag. Vertel ik hier onzin? Dat is nochtans wat je nu overal leest over Bitcoin.