Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 22221 tot 22225
Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 12 maart 2014

Welk Europees aandeel is nummer één in duurzaamheid en steeg in vier jaar met 250%?

Nog altijd bestaat bij veel beleggers dat maatschappelijk verantwoord of duurzaam beleggen al een tang op een varken past. Dat duurzaamheid en rendement met andere woorden niet samen kunnen gaan. Helemaal onlogisch is die perceptie niet want het is inderdaad niet eenvoudig voor ondernemingen om de soms sterk uiteenlopende belangen van de verschillende stakeholders met elkaar te verzoenen en om toch een mooi rendement te realiseren.

Bron: edelmetaal-info.nl
Geplaatst: woensdag 12 maart 2014

Waar is het goud van Oekraïne?

De Oekraïne repatrieert zijn goud. Brecht was er al vroeg bij met zijn melding in z’n nieuwsbrief:

In de nacht van donderdag op vrijdag kamen 4 vrachtwagens en 2 minibusjes toe op de luchthaven van Kiev.  De  vrachtwagens reden rond zonder nummerplaat.

Het transport werd begeleid door 15 gemaskerde mannen in zwarte uniformen.  Een aantal van hen waren bewapend met machinegeweren.

Bron: adbroere.nl
Geplaatst: dinsdag 11 maart 2014

Grootste schandaal uit de menselijke geschiedenis

'The biggest scam in the history of mankind' legt het accent op de Fed en geeft opnieuw een niet geheel juiste voorstelling van zaken. De 'aandeelhouders' van de Fed zijn inderdaad Amerikaanse commerciële banken, die een vastgesteld dividend ontvangen van 6%. Dat geld vloeit dus niet rechtstreeks in de zakken van de elite. Verder wordt de 'interest on federal reserve notes' door de Fed uitgekeerd aan de VS Treasury waardoor de winst grotendeels terugvloeit in de staatskas. In 2012 ging het om een bedrag van 88 miljard dollar. Per saldo bleef er in 2012 2,1 miljard dollar winst over. Daar wordt de elite niet rijk van.

Bron: biflatie.nl
Geplaatst: dinsdag 11 maart 2014

Gaat het echt beter?

De betiteling van deze column is nogal gewaagd en zal mogelijk (boze) reacties oproepen. Toch durf ik het aan om in deze column de armoede te benoemen zoals die in een westers welvaartsland wordt gevoeld door meer mensen dan menig Nederlander denkt. We kunnen nu nog stellen dat we leven in een land met een hoge levensstandaard met vele sociale verworvenheden, vergaande technologische ondersteuning op allerlei gebied, de beste infrastructuur, goed onderwijs, vrijheid van meningsuiting, tolerantie, en nog heel veel meer factoren die alles te samen maken dat we volgens verschillende onderzoeken vooralsnog tot één van de gelukkigste volkeren behoren op  deze aardkloot.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 11 maart 2014

Oekraïens goud mogelijk in Amerikaanse handen

Het rommelt nog steeds in Oekraïne. Volgens de laatste geruchten is het Oekraïens goud mogelijk op een vrachtvlucht onderweg naar de VS. Tenminste, dat lazen we op de alternatieve mediasite KWN.

Volgens fondsbeheerder William Kaye heeft hij van zijn contacten vernomen dat in het holst van de voorbije nacht een vrachtvliegtuig, met aan boord de goudreserves van Oekraïne, is vertrokken met bestemming New York. William Kaye is niet de eerste de beste, hij werkte 25 jaar bij Goldman Sachs en is diep ‘geconnecteerd’ in de financiële middens. Alle relevante informatie over de goudmarkt ontvangt Kaye quasi onmiddellijk.