Nieuws / Artikelen met het woord

58123 artikelen gevonden. Artikel 22226 tot 22230
Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 3 april 2014

VN: Voedselprijzen stegen vorige maand met 2,3 procent

De wereldwijde voedselprijzen zijn in maart met 2,3 procent gestegen tot het hoogste niveau van de voorbije tien maanden. Die sterke stijging is onder meer te wijten aan de ongunstige weersomstandigheden in de VS en Brazilië en de spanningen in Oekraïne, zo meldt de voedsel- en landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO).

Bron: prijsvangoud.nl
Geplaatst: donderdag 3 april 2014

Alle ogen van de goudmarkt gericht op Amerikaanse banencijfers

Het is alweer een tijdje onrustig in de markt voor goud. Ook andere edelmetalen hebben te maken met behoorlijke dalingen vanwege de terughoudende houding van partijen die zich normaal gesproken roeren op de markt voor goud. Met een goudkoers van 1.292 dollar per troy ounce zijn op dit moment alle ogen gericht op de aankomende banencijfers vanuit Amerika.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 3 april 2014

Rente ECB blijft onveranderd op een kwart procent

De Europese Centrale Bank (ECB) laat de rentepercentages onveranderd op 0,25 procent staan. Dat laat de centrale bank donderdag weten.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 3 april 2014

Gazprom eist meer geld van Oekraïne

Het Russische staatsgasconcern Gazprom eist meer geld van Oekraïne voor onbetaalde gasrekeningen. 

Bron: wordpress.com
Geplaatst: donderdag 3 april 2014

Rusland en Iran ruildeal t.w.v. $20 miljard

Iran en Rusland hebben vooruitgang geboekt in de deal om olie voor goederen te ruilen. De deal zal volgens ingewijden een waarde hebben van zo’n 20 miljard Amerikaanse Dollars. In januari meldde Reuters dat Moskou en Teheran in overleg waren om een ruilhandelsovereenkomst te sluiten voor de afname van 500.000 vaten olie per dag door Moskou. Olie in ruil voor Russische goederen.

Het Witte Huis heeft aangegeven zich ernstige zorgen te maken om een dergelijke deal. Het is niet in overeenstemming met de nucleaire afspraken tussen de wereldmachten en Iran.