Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 22231 tot 22235
Bron: CD Fund.com
Geplaatst: dinsdag 25 februari 2014

Commodities zien breed herstel in 2014

Long posities voor commodity futures zijn opgelopen tot het hoogste niveau sinds 2012. In februari kwam er $1 miljard aan posities bij in de commodities. Goud long posities stegen naar het hoogste niveau in 4 maanden, hetgeen herstel in de goudmarkt lijkt te bevestigen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 25 februari 2014

België aards paradijs voor … belastingbetalers

In 2012 stelde KPMG een rapport samen met de landen waar men de meeste belastingen moet betalen. Niet verrassend staat deze lijst vol met Europese landen. Uiteraard ligt de belastingvoet in Europa zo hoog omdat we zo'n uitgebreid sociaal vangnet hebben. Je kunt je dan ook afvragen of dergelijk sociaal vangnet wel nodig is.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: dinsdag 25 februari 2014

Prijs van koffie explodeert door droogte in Brazilië

Brazilië is de grootste koffieproducent ter wereld en produceert ongeveer 40% van de wereldwijde hoeveelheid koffie. De afgelopen weken hebben sommige delen van Brazilië, waaronder Minas Gerais en Espírito Santo waar veel koffieplantages staan, te maken gehad met extreme droogte. Het is zelfs in de afgelopen 50 jaar niet zo droog geweest als in deze huidige Braziliaanse zomer. Volgens Reuters gaat waarschijnlijk 30% van de koffieoogst dit seizoen verloren.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 25 februari 2014

Parabel van Argentinië houdt wijsheid in voor tal van landen

De wereld moet het voorbeeld van Argentinië goed voor ogen houden en lessen trekken uit de problemen die het land in een neerwaartse spiraal hebben geduwd. Dat schrijft het magazine The Economist, opmerkend dat Argentinië zich honderd jaar geleden als één van de meest veelbelovende economieën van de wereld opwierp, maar die beloftes nooit echt heeft kunnen inlossen en zich inmiddels in een quasi uitzichtloze situatie bevindt. Het magazine waarschuwt echter dat vele landen eveneens een aantal symptomen vertonen die hebben bijgedragen tot de neergang van Argentinië en dan ook moeten oppassen niet dezelfde weg op te gaan.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: dinsdag 25 februari 2014

Eén op de drie Amerikanen spaart niet meer

De Amerikaanse economie groeit alweer, maar ondertussen gaat de verarming van het land door. Uit een recent onderzoek blijkt dat een derde van de Amerikanen niet in staat is te sparen, omdat ze meer geld uitgeven dan er binnenkomt. Slechts 64% heeft nog geld apart staan voor noodgevallen, tegenover 71% in 2010. Ook waren er in 2013 minder Amerikanen die schulden afbouwden dan in 2010. De middenklasse en de onderklasse verarmen.