Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 22241 tot 22245
Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 11 maart 2014

Is Griekse deflatie voorbode van het afremmen van de Europese groei?

Hoewel sommige financiële instellingen en specialisten stilaan weer mogelijkheden zijen om in Griekenland te beleggen, blijft de situatie in het land toch zorgwekkend. Volgens het Griekse bureau voor statistiek Elstat zijn de consumptieprijzen in Griekenland in februari voor de twaalfde opeenvolgende maand gedaald. Ze lagen in februari 1,3% lager dan in januari. Vooral de prijzen van schoenen en kledij daalden fel, want ze gingen met 18,8% achteruit.  Over heel 2013 zijn de consumptieprijzen gemiddeld met 0,9% gedaald, terwijl de inflatie in 2011 en 2012 respectievelijk nog uitkwam op 3,% en 1%.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 11 maart 2014

Tuur Demeester op Keiser Report over bitcoin

Tuur Demeester was te gast bij de Keiser Report, een alternatief financieel TV programma, om te spreken over zijn jongste trip naar Cyprus en hoe bitcoin daar in snel opkomst is sinds het losbarsten van de financiële crisis.

Bron:
Geplaatst: maandag 10 maart 2014

Chinese vraag naar goud daalt met 17%

Volgens de China Gold Association zal de vraag naar goud vanuit China in het eerste kwartaal van dit jaar 17% lager uitvallen dan een jaar geleden. Volgens Zhang Yongtao, vice-voorzitter van de China Gold Association, daalt de vraag van 300 metrische ton goud in het eerste kwartaal van 2013 naar 250 ton in dezelfde periode van dit jaar.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 10 maart 2014

Er loert inflatie om de hoek … dit is waarom

Een van de grote oorzaken voor de lage inflatie van de laatste jaren was de daling van de voedselprijzen. Maar dit kan wel eens snel veranderen. Dit jaar steeg de BLS Foodstuffs index al met 14,9 %, een standaarddeviatie van 2 ten opzichte van het historische 3-maandelijkse gemiddelde, aldus Business Insider.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 10 maart 2014

100 % koersrendement met 4 % dividendrendement – klinkt te mooi? Lees dit!!

Hoe zou je reageren als ik zeg dat je met bepaalde bedrijven een hoger dividendrendement kan boeken dan een overheidsobligatie én dat deze bedrijven historisch gezien in deze omstandigheden een koersopstoot kennen van minstens 100 %? Klinkt te mooi om waar te zijn? Dat is het niet bij de nutsbedrijven - aldus DailyWealth.