Nieuws / Artikelen met het woord

57280 artikelen gevonden. Artikel 22251 tot 22255
Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: dinsdag 25 februari 2014

Federal Reserve financiert 71% van de Amerikaanse tekorten

De Federal Reserve heeft in 2013 ruim 71% van de Amerikaanse tekorten gefinancierd. De centrale bank kocht onder het QE programma $543 miljard aan staatsobligaties. Het buitenland was minder bereid om de schuldenlast van de Amerikaanse overheid te dragen, want die schroefden hun aankopen terug van ruim $500 miljard in 2012 naar slechts 137,9 miljard in 2013.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 25 februari 2014

IMF overweegt tot elf miljard steun aan Oekraïne

Het Internationaal Monetair Fonds overweegt om Oekraïne te steunen met een hulppakket dat kan oplopen tot bijna 11 miljard euro.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 25 februari 2014

Wie wordt de eerste biljardair?

John Mauldin had het in zijn laatste nieuwsbrief over het ontstaan en de gevolgen van de inkomensongelijkheid. Als 85 mensen even rijk zijn als de armste 3,5 miljard op aarde of als de top 1 % de helft van de globale welvaart bezit, kan je daar vragen bij stellen. Maar dit komt niet vanzelf. De eerste biljardair is dan ook een kwestie van tijd, misschien is hij of zij al geboren? Hoe kan jij er voor zorgen dat je bij de rijkste der aarde geraakt en niet bij de armste?

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: dinsdag 25 februari 2014

Nieuw bewijs van manipulatie goudprijs?

Het Financieel Dagblad publiceerde vandaag een artikel waarin ze schrijven over mogelijke manipulatie van de goudprijs. Consultancy bureau Fideres onderzocht de goudprijs en concludeerde dat er 50% van de tijd verdachte koersbewegingen plaatsvonden rondom de fixing van de goudprijs.

Bron: emerce.nl
Geplaatst: dinsdag 25 februari 2014

Bitcoinwisselbeurs Mt. Gox uit de lucht

Bitcoinbeurs Mt. Gox is plotseling uit de lucht gehaald zonder nadere verklaring. Diverse bitcoinpartijen hebben een gezamenlijke verklaring uitgegeven waarin zij zich distantiëren van het bedrijf. Het wisselkantoor voor bitcoins, een van de grootste, kampte de laatste weken met technische problemen.