Nieuws / Artikelen met het woord

57606 artikelen gevonden. Artikel 22251 tot 22255
Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 10 maart 2014

Naar wat is het deze week uitkijken?

Het resultatenseizoen mag dan op zijn laatste benen lopen, er staat ook deze week weer behoorlijk wat op de agenda voor de beleggers om naar uit te kijken. Deze voormiddag komen de Europese financieministers – de eurogroep- in Brusssel samen om onder meer de jongste economische ontwikkelingen in de eurozone te bespreken. Daarbij zullen ze ook ongetwijfeld ook hun commentaar geven bij het besluit dat de Europe’se centrale bank vorige week nam om de rente  niet te verlagen en erop te hopen dat het herstel zonder bijkomende steunmaatregelen kan worden voortgezet.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 10 maart 2014

Goud gaat nog veel hoger

De goudprijs heeft een sterke start genomen in 2014. Maar sterk is een relatief begrip op de markten. Amper 2  jaar geleden stond de goudprijs boven $1.700 per troy ounce. Beleggers stonden op dat moment te trappelen om op dips goud bij te kopen. Iedereen was op dat moment een beetje goud gek.

Bron: hollandgold.nl
Geplaatst: zondag 9 maart 2014

Zilver ETF's zien mogelijk een sterke instroom tegemoet in 2014

Volgens veel technische analisten is het significant te noemen dat alle edelmetalen vandaag hoger genoteerd staan dan hun 200-daags voortschrijdend gemiddelde. Uiteraard kan enkel een nog grotere toename over een nog langere tijd zekerheid scheppen over de vorming van een solide, technische basis; maar het is alvast zeker dat de aangaande trend het opvolgen waard is.

[...]

Bron: goldrepublic.nl
Geplaatst: zondag 9 maart 2014

Bailout Oekraïne slechts een omkoping van Rusland

Het is weer opvallend hoe de beurzen reageren tot nu toe op de onrust in Oekraïne. Alles lijkt weer vergeven en vergeten te zijn en we klimmen rustig voort. De cijfers over de fabrieksorders in Duitsland waren een kleine opsteker en de BoE en ECB veranderden- zoals verwacht- niets aan de rente. En op donderdag en vrijdag stegen de beurzen wereldwijd weer. Het waren met name de positieve economische berichten uit de VS die het lichte herstel op de beurzen voedden.

[...]

Bron: zerohedge.com
Geplaatst: zondag 9 maart 2014

Mondiale schuldenberg passeert de $100 biljoen

While the US may be rejoicing its daily stock market all time highs day after day, it may come as a surprise to many that global equity capitalization has hardly performed as impressively compared to its previous records set in mid-2007. In fact, between the last bubble peak, and mid-2013, there has been a $3.86 trillion decline in the value of equities to $53.8 trillion over this six year time period, according to data compiled by Bloomberg. Alas, in a world in which there is no longer even hope for growth without massive debt expansion, there is a cost to keeping global equities stable (and US stocks at record highs): that cost is $30 trillion, or nearly double the GDP of the United States, which is by how much global debt has risen over the same period. Specifically, total global debt has exploded by 40% in just 6 short years from  2007 to 2013, from "only" $70 trillion to over $100 trillion as of mid-2013, according to the BIS' just-released quarterly review.