Nieuws / Artikelen met het woord

57627 artikelen gevonden. Artikel 22286 tot 22290
Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 8 maart 2014

Nederland behoudt AAA-status bij Moody's

Nederland houdt de hoogste kredietstatus die er is bij beoordelaar Moody's (AAA). Volgens het bedrijf zijn de vooruitzichten beter geworden. Die waren negatief, maar zijn nu stabiel.

Bron: debitcoin.org
Geplaatst: zaterdag 8 maart 2014

Rabobank bevestigt: wil geen Bitcoinbedrijven faciliteren

In december vorig jaar heb ik Rabobank, de grootste bank van Nederland, via haar perswoordvoerder Marie-Christine Reusken, 8 vragen gesteld over haar houding ten aanzien van Bitcoin. Dit naar aanleiding van het bericht over het bestaan van een ethische commissie binnen de Rabobank die adviseerde bitcoinhandel niet te faciliteren. In een artikel van 19 februari op toonaangevende bitcoinsite Coindesk geeft Nederlands grootste bitcoinwisselkantoor Bitonic aan dat Rabobank nog steeds ronduit anti-bitcoin is. Aan de andere kant geeft de nieuwe Nederlandse exchange Clevercoin aan wel een positieve houding te zien bij de Rabobank, hoewel dit toen nog niet daadwerkelijk had geleid tot een klantrelatie. Vele emails, telefoontjes en toezeggingen later heeft de bank uiteindelijk een aantal van mijn vragen beantwoord, zonder echter toe te lichten waarom de overigen niet zijn beantwoord. Hieronder de vragen/antwoorden en daarna mijn conclusie.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 8 maart 2014

Ook Mexico kan fluiten naar goud van de centrale bank

Opgeslagen goud en centrale banken, het blijft een ongelukkige combinatie. Na Duitsland heeft ook Mexico grote moeite het bij andere centrale banken opgeslagen goud terug te kijgen.

Iedereen kent inmiddels de lijdensweg van de Duitse centrale bank wat betreft haar strijd om het eigen goud terug te krijgen. De Bundesbank heeft goud opgeslagen bij een aantal bevriende centrale banken, maar bepaald de Federal Reserve, de Banque of France en de Bank of England.

Bron: edelmetaal-info.nl
Geplaatst: zaterdag 8 maart 2014

Goud & Zilver manipulatie

De goud- en zilverprijs manipulaties worden steeds duidelijker. Op 6 februari werd de prijs van goud en de beurs-futures tegelijkertijd gemanipuleerd. "Het kartel (elite broederschap) heeft getoond dat ze blijft doorgaan de papieren of elektronische markt voor goud te manipuleren. Dat is waar hun kracht ligt. Wanneer je een digitale drukpers hebt, die de Fed en de BIS beiden hebben, en je moet massief de banken die jouw agentbanken zijn backstoppen – zoals JP Morgan en Goldman Sachs – in een goudmarkt waar bijna niemand fysieke levering verlangt, zoals op de Comex, kun je in wezen naar vrije wil die markt misbruiken en manipuleren.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 8 maart 2014

All time highs zijn geen slecht teken

Deze week heeft de S&P 500 herhaaldelijk all time highs neergezet. Vele beleggers worden vaak toch wat nerveus bij de gedachte van nieuwe record slotstanden. En dat is helemaal niet nodig.

Zo is dit een veel voorkomende gedachte onder beleggers: ‘all time highs zijn gevaarlijk, het is een teken dat de markt te ver stijgt’. Dit is een interessante gedachte waardoor beleggers vaak afstand doen van hun posities wanneer er all time highs worden neergezet. Ook zijn er genoeg afbeeldingen op internet te vinden waarin wordt weergeven dat een aanstaande crash op de aandelenmarkt dichtbij is. Deze bull market zou namelijk volgens vele crash voorspellers te lang duren.