Nieuws / Artikelen met het woord

57264 artikelen gevonden. Artikel 22286 tot 22290
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 22 februari 2014

Groeimarkten: ‘los het zelf maar op’

Groeimarkten hebben een flinke draai om hun oren gehad dit jaar: noem het de tucht van de markt. Hoe solidair is de rest van de wereld met de Groeimarkten? Welnu, dat valt behoorlijk tegen.

De Groeimarkten werden flink te grazen genomen in 2014: op de valutamarkten én op de beurzen. Het is zelfs even dringen geweest bij de nooduitgang. U weet als er eenmaal een kapitaalvlucht op gang komt, is dat proces erg lastig een halt toe te roepen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 22 februari 2014

Goudmijnaandelen swingen weer

Het jaar is lastig van start gegaan voor de meeste aandelen, behalve voor goudmijnaandelen. Die laatste hebben rampjaar 2013 definitief van zich afgeschud en swingen weer op de beurs.

Goudmijnaandelen maken véél emoties los bij beleggers. De ‘boom-bust cycle‘ is berucht. U kunt een vermogen vergaren met goudmijnaandelen, maar u kunt ook de waarde van uw portefeuille in korte tijd flink zien verdampen. Vorig jaar was voor liefhebbers van deze categorie aandelen een rampjaar: de NYSE Arca Gold Bugs Index verloor ‘eventjes’ 56 procent in 2013. En dat betekent dat wie zijn verlies wil goedmaken, meer dan 100 procent rendement nodig heeft.

Bron: emerce.nl
Geplaatst: zaterdag 22 februari 2014

Wat is er mis met de Bitcoin?

Voornamelijk vanwege problemen met de wisselbeurs Mt.Gox is de koers van de Bitcoin de afgelopen week ingestort. Die schommelt nu zelfs onder de 100 dollar, een schril contrast met de situatie enkele maanden geleden, toen de koers naar 1200 dollar klom.

Bron: HLN.be
Geplaatst: zaterdag 22 februari 2014

Moody's verhoogt rating van Spanje

Kredietbeoordelaar Moody's heeft vandaag de rating voor Spanje met een stap opgetrokken naar Baa2. Moody's geeft ook een positieve outlook, wat betekent dat de rating in de toekomst verder opgetrokken kan worden.

Bron: energievergelijking.nl
Geplaatst: zaterdag 22 februari 2014

Extraatje van 800 mln voor de staat door gaswinning

Door de verhoogde gaswinning van 54 mrd kuub gas, heeft minister Kamp een plafond ingesteld dit betekend dat Gasterra vanaf nu minder gas mag winnen. Gasterra focust zich nu op de ombouw van de huidige verwarmingsketels, deze ketels verbruiken nu het Groningse gas, na de ombouw moeten zij kunnen werken op gas uit andere gasvelden. De verwachting is dat de ombouw over 6 jaar klaar is.