Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 22296 tot 22300
Bron: goldrepublic.nl
Geplaatst: zondag 23 februari 2014

Something Gold

De World Gold Council schrijft in haar jaarrapport dat de wereldwijde vraag naar goud in 2013 met 15% gedaald is naar 3.756 ton — het laagste peil in vier jaar.

De grootste daling van de goudprijs in 32 jaar deed vooral beleggers afhaken. Immers halveerde de goudvraag in indexfondsen van beleggers naar 773 ton in 2013. Die beursgenoteerde fondsen waren daardoor verplicht 881 ton goud te verkopen, terwijl ze in 2012 juist nog massaal goud kochten. Toch stond daar tegenover dat beleggers wel aanzienlijk meer fysiek goud kochten. Ze verhoogden hun aankopen van gouden staven en munten met 28% naar een recordhoogte van 1.654 ton. De vraag naar juwelen groeide met 17% naar 2.210 ton (grootste toename sinds 1997). Ook haalde China vorig jaar India in als grootste goudconsument. De vraag naar fysiek goud in China groeide met 32% naar 1.066 ton. De vraag vanuit India werd met name geremd door alle importrestricties en zag ‘slechts’ een stijging van 13% naar 975 ton.

[...]

Bron: TOV-Hazel
Geplaatst: zondag 23 februari 2014

Goud door $ 1300 per ounce

Hoe de prijs zich de komende weken zal gedragen hangt dus af van hoe het beursklimaat zich verhoudt tot goud. De aandelenmarkten liggen nu weer meer onder druk. Tegenvallende economische cijfers drukken momenteel deze markten. En men kijkt al weer uit naar nieuwe data, die als een soort barometer de beleggingen beïnvloeden. De eerstvolgende werkgelegenheid cijfers uit de VS kunnen we op 7 maart gaan verwachten.

[...]

Bron: GoudVergelijken.nl
Geplaatst: zondag 23 februari 2014

Goudzoeken in je achtertuin

OLYMPUS DIGITAL CAMERANaar schatting is er over de afgelopen 5000 jaar zo’n 150.000 ton aan goud gewonnen. Al het ‘gemakkelijke’ goud is ondertussen verdwenen en het meeste goud dat nog in de grond zit wordt beheerd door overheden of industriegiganten. Toch is het mogelijk om nog goud te zoeken. En dan heb ik het niet over gevaarlijke plekken zoals China, Rusland of Zuid-Afrika, waar de buitenlander weinig kans heeft van slagen. In Canada is het nog relatief goed mogelijk een zakcentje bij te verdienen, maar dit is ver weg en het is er bar koud, vooral in de winter. Waar gaan we dus heen als we goud willen vinden? Gewoon in je achtertuin!

[...]

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zondag 23 februari 2014

Tuur kreeg gelijk (video)

In De Week van Bitcoin #16 wordt duidelijk dat Tuur zijn prijsprognoses van de laatste weken zijn uitgekomen. Verder wordt uiteraard de aanhoudende misere bij Mt Gox behandeld, gaan de heren in op de overname van Whatsapp en wordt uitgebreid stilgestaan bij economische ontwikkelingen in Zuid Amerika met een hoofdrol voor een nieuw revolutionair betaalsysteem in Ecuador.

Bron: HLN.be
Geplaatst: zondag 23 februari 2014

Rusland schort aankoop Oekraïense obligaties op

Rusland heeft de aankoop van obligaties van Oekraïne in de koelkast gezet. De Russen waren van plan daarvoor 2 miljard dollar (1,5 miljard euro) opzij te zetten, maar door de politieke situatie in Oekraïne is dat plan in de wacht gezet.