Nieuws / Artikelen met het woord

58164 artikelen gevonden. Artikel 22306 tot 22310
Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 1 april 2014

Hallo Poetin? Vat olie wordt volgende 5 jaar 30% goedkoper

Rusland gebruikt zijn grote voorraden olie en gas om zijn wereldwijde machtspositie te handhaven en uit te spelen. Een aantal partijen hebben dan ook al de Verenigde Staten opgeroepen om tegenmaatregelen te nemen en de productie op te drijven om de Russische dreiging te ondergraven. Volgens Steve LeVine, politiek columnist bij het magazine Quartz, lijken de marktevoluties een dergelijk ingrijpen niet noodzakelijk te maken en zullen de ambities van de Russische president Vladimir Poetin mogelijk door de realiteit worden gefnuikt. Volgens een aantal waarnemers mogen immers belangrijke prijsdalingen op de oliemarkt worden verwacht, wat een zware slag zou betekenen voor de Russische economie.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 1 april 2014

Het trieste verhaal van Tunesië of hoe één familie een volledig land ruïneerde

Ook in Tunesië heeft de heersende clan een zware roofbouw gepleegd op het land. Dat blijkt uit een rapport van de Wereldbank. Opgemerkt wordt dat de clan van de voormalige president Zine el-Abidine Ben Ali, actief in een brede waaier van sectoren, erin geslaagd was om aan de hand van economische maatregelen de eigen zakelijke belangen te beschermen en een gigantische rijkdom uit te bouwen. Het imperium van de voormalige presidentiële clan is weliswaar ontmanteld, maar in het rapport wordt aangevoerd dat aan de situatie in wezen weinig is veranderd en de rijkdom nog altijd gereserveerd blijft voor een kleine elite.

Bron: wordpress.com
Geplaatst: dinsdag 1 april 2014

Vraag naar Zilveren Beleggingsmunten rubuust in Q1

De US Mint, producent van de zilveren en gouden American Eagle, heeft in het eerste kwartaal van 2014 veel meer zilveren dan gouden American Eagles verkocht. Het munthuis verkocht in het eerste kwartaal van 2014 maar liefst 91 keer meer zilver dan goud. Een verhouding die ongeveer tweemaal zo hoog is in vergelijking met 2012 en 2013. In maart kwam de verhouding in verkoop goud/zilver uit op een ratio van 1/223! De ratio goud/zilver in prijs kwam in deze periode gemiddeld uit op 1/63.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 1 april 2014

Inflatie komt er aan, dit is wat je moet doen …

De geschiedenis staat vol van landen die een forse opstoot van inflatie meemaakten. De voornaamste reden dat inflatie een land in de vernieling dreef, was het aanzetten van de geldpers. De laatste jaren gebeurt dit massaal op globale schaal, dit is nog nooit vertoond in de geschiedenis. Tot op heden bracht dit alleen maar (minder) deflatie, maar inflatie is in aantocht.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: dinsdag 1 april 2014

Column Kees de Kort | Amerikaanse contradictio in terminis

Fed-president Janet Yellen heeft weer van zich laten horen. BNR's Kees de Kort: "Het gaat zo goed met de Amerikaanse economie, het herstel loopt zó'n vaart dat mevrouw Yellen zegt: 'Zonder ons kan het niet. Wij blijven de economie steunen'." Dan: "Hoe goed gaat het dan met de economie als Yellen zegt dat de Fed moet bljiven steunen?"