Nieuws / Artikelen met het woord

57285 artikelen gevonden. Artikel 22311 tot 22315
Bron: energievergelijking.nl
Geplaatst: zaterdag 22 februari 2014

Extraatje van 800 mln voor de staat door gaswinning

Door de verhoogde gaswinning van 54 mrd kuub gas, heeft minister Kamp een plafond ingesteld dit betekend dat Gasterra vanaf nu minder gas mag winnen. Gasterra focust zich nu op de ombouw van de huidige verwarmingsketels, deze ketels verbruiken nu het Groningse gas, na de ombouw moeten zij kunnen werken op gas uit andere gasvelden. De verwachting is dat de ombouw over 6 jaar klaar is.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 21 februari 2014

Wat veroorzaakte de Grote Financiële Crisis?

Om het juiste medicijn toe te passen op een ziekte, moet je eerst weten waardoor deze ziekte in eerste instantie veroorzaakt werd. In de huidige financiële crisis worden enkel de symptomen bestreden en niet de oorzaak. Daarom dat PragCap terug gaat naar de kern van de oorzaak van de tweede grootste financiële crisis van de moderne samenleving.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 21 februari 2014

Ook een nieuwe goudstandaard is niet de heilige graal

Welke oplossing is de beste voor het toekomstige monetaire systeem? Dat het huidige systeem vroeg of laat gaat verdwijnen, daar zullen de meeste het over eens zijn. Maar wat moet er in de plaats komen? Een ontkoppeling van goud blijkt na enkele decennia desastreus af te lopen, maar een volledige goudstandaard, is ook niet de ideale oplossing.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 21 februari 2014

15 goede redenen waarom de zilverprijs sterk zal stijgen

Al verschillende jaren probeert de markt de zwakke handen van de sterke handen te onderscheiden op de zilvermarkt. Na de forse daling van vorig jaar zijn de meeste zwakke handen verdwenen, maar de markt laat zich niet zomaar doen. Volatiliteit blijft het sleutelwoord de komende maanden. Maar op termijn kan de zilverprijs alleen maar stijgen, daar zijn 15 goede redenen voor, aldus Gold Stock Bull:

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 21 februari 2014

Steden en gemeenten trekken (opnieuw) aan de alarmbel over pensioenlast

De Vlaamse steden en gemeenten vragen dat de volgende Vlaamse en federale regering een oplossing zoeken voor de pensioenlast van hun statutaire ambtenaren. De lokale besturen zeggen dat ze die in de toekomst niet meer zelf zullen kunnen betalen. Dat zegt Luc Martens, de voorzitter van de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG).