Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 22316 tot 22320
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 6 maart 2014

Banken betrokken bij goud fixing voor de rechter gesleept

Dat was te verwachten: de vijf banken die deelnemen aan de dagelijkse goud fixing in Londen, worden voor de rechter gesleept. En waar anders dan in het Walhalla van de advocatuur, de Verenigde Staten.

Echte zekerheid en helderheid dat de vijf banken, die twee keer per dag deelnemen aan het vaststellen (fixing) van de goudprijs in Londen, ook buiten hun boekje zijn gegaan, is er nog niet. Tot op heden lopen er diverse onderzoeken naan de al dan niet vermeende manipulatie van de goudprijs én is er een vernietigend rapport verschenen. Een rapport wat aan duidelijkheid bijzonder weinig te wensen overliet.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 6 maart 2014

Fed maakt zich zorgen over effect tapering

De Fed is er toch niet helemaal gerust op: het effect van ‘tapering.‘ Sterker nog, er bestaan grote zorgen over de mogelijk onbedoelde gevolgen van de afbouw van het massieve steunprogramma van de centrale bank.

Philadelphia Federal Reserve President Charles Plosser toont zich ‘erg bezorgd over potentieel onbedoelde gevolgen van het quantitative easing programma en de afbouw daarvan.’ Plosser gaf in een interview met een Amerikaanse zakenzender te kennen dat de VS nog steeds last heeft van ‘blijvende effecten van de zware recessie en mogelijk nooit meer terugkeert naar groeipercentages van weleer.’

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 6 maart 2014

Mathijs Bouman: inflatie is nog veel lager dan je denkt

De Nederlandse inflatie is erg laag geworden. We zijn iets rijker dan we dachten, maar lenen is ook duurder. Mathijs Bouman legt uit.

Slechts 1,1 procent steeg het algemeen prijspeil in februari. Dat was 0,3 procentpunt minder dan een maand eerder. En 0,6 procentpunt minder dan in december.

De inflatie daalt snel. Dat komt doordat benzine goedkoper is geworden, schrijft het Centraal Bureau voor de Statistiek in een toelichting.  Ook verse groente en fruit lagen voor een lagere prijs in de winkel.

Bron: volkskrant.nl
Geplaatst: donderdag 6 maart 2014

'Wordt met klim uit recessie het ongelijk der Keynesianen bewezen?'

De positieve CPB-cijfers bewijzen vooral dat we nog steeds slecht zijn in voorspellen, zegt Wouter Bos.

Een vuistregel is dat ten tijde van een crisis de economie altijd sneller inzakt dan het Centraal Planbureau denkt, maar ten tijde van herstel ook altijd weer sneller aantrekt dan het Centraal Planbureau denkt.

Bron: newsweek.com
Geplaatst: donderdag 6 maart 2014

Uitvinder van BitCoin gevonden!

Satoshi Nakamoto stands at the end of his sunbaked driveway looking timorous. And annoyed.

He's wearing a rumpled T-shirt, old blue jeans and white gym socks, without shoes, like he has left the house in a hurry. His hair is unkempt, and he has the thousand-mile stare of someone who has gone weeks without sleep.

He stands not with defiance, but with the slackness of a person who has waged battle for a long time and now faces a grave loss.