Nieuws / Artikelen met het woord

57627 artikelen gevonden. Artikel 22321 tot 22325
Bron: nuzakelijk.nl
Geplaatst: donderdag 6 maart 2014

ECB houdt rente op kwart procent

De rente waartegen banken geld kunnen lenen staat sinds november op 0,25 procent, het laagste punt sinds de oprichting van de euro.

De rente die banken krijgen als ze hun geld aan de ECB in bewaring geven, de depositofaciliteit, blijft op 0 procent. Het rentepercentage voor banken om voor een zeer korte termijn geld te lenen om aan het einde van de dag aan hun betalingsverplichtingen te kunnen voldoen, is met 0,75 procent ook hetzelfde gebleven. 

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 6 maart 2014

Facebook wil opnieuw investeren

Na dat afgelopen week naar buiten werd gebracht dat WhatsApp wordt overgenomen door Facebook, is datzelfde Facebook onder leiding van Mark Zuckerberg alweer bezig met een nieuwe overname. Hij lijkt zijn zinnen gezet te hebben op Titan Aerospace.

Titan Aerospace produceert drones. Afgelopen jaar introduceerde ze nog de Solara 50 die vergelijkbaar is met een satelliet, maar dan veel goedkoper. Deze drone kan onder andere het weer in de gaten houden, rampen in kaart brengen, satellietbeelden van de aarde maken en helpen bij communicatie. En in het laatste aspect is Facebook erg geïnteresseerd. De bedoeling is namelijk om het internet toegankelijk te maken voor de hele wereldbevolking. Deze drones werken op zonne-energie en vormen daarmee ook een duurzame investering.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: donderdag 6 maart 2014

Column Kees de Kort | Yellen heeft het weer ontdekt

Als je het 'Beige Boek' van Amerika leest zou je zeggen dat de Amerikanen wel behoefte hebben aan superfoods, zegt BNR's Kees de Kort. "Dat is een vrij verdrietig verhaal. De klad zit er in, in de Amerikaanse economie. Zoveel is volkomen duidelijk. De richting van de beweging is omlaag."

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 6 maart 2014

Nederlandse economie door andere rekenmethode ineens 7,6% groter

Volgens een nieuwe Europese rekenmethode was de omvang van de Nederlandse economie in 2010  ineens een stuk groter.

Dat blijkt uit een brief van minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën aan de Tweede Kamer.

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) heeft de cijfers over 2010 herzien op basis van nieuwe rekenmethoden van het Europees statistisch bureau Eurostat.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 6 maart 2014

Goud blijft favoriete bezit van Aziaten

Goud is aan een opmerkelijk opmars bezig in Azië. De koersdaling van het edelmetaal heeft prijsbewuste Aziatische consumenten ertoe aangezet om extra bij te kopen. Nu het Westen nog.

Al geruime tijd werd gesteld dat China India naar de kroon had gestoken als grootste consument van goud in de wereld. Dat werd vorige maand officieel bevestigd, meer bepaald op basis van de cijfers over 2013 die door de World Gold Council bekendgemaakt werden. De vraag naar het edelmetaal in China lijkt bovendien alleen maar groter en groter te worden.