Nieuws / Artikelen met het woord

57606 artikelen gevonden. Artikel 22326 tot 22330
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 5 maart 2014

Mijnwerkers Zuid-Afrika staken, platinatekort dreigt

Mijnwerkers in Zuid-Afrika staken al geruime tijd voor meer loon. Dat dreigt ervoor te zorgen dat er een acuut tekort aan platina onstaat, een grondstof die hard nodig is om katalysatoren te kunnen maken.

Op de platinamarkt is het al langer niet meer ‘business as usual’. De producenten hebben voorraden aangelegd om nieuwe stakingen in de Zuid-Afrikaanse mijngebieden op te vangen, maar de grote vraag is of die voorraden zullen volstaan wanneer de arbeidsonrust blijft aanhouden.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 5 maart 2014

‘Bernanke casht: praatje van 40 minuten levert 250.000 dollar op’

Ben Bernanke plukt de vruchten van zijn oud-voorzitterschap van het Amerikaanse stelsel van centrale banken.

Voor een lezing van veertig minuten afgelopen dinsdag in Abu Dhabi kreeg de 60-jarige Amerikaan ten minste 250 duizend dollar, meldt Reuters op basis van anonieme bronnen.

Dat is meer dan Bernanke is zijn gehele laatste jaar als voorzitter van de Federal Reserve verdiende. Toen kon hij bijna 200 duizend dollar bijschrijven op zijn bankrekening.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 5 maart 2014

Dit is misschien wel hét moment om Russische aandelen te kopen

Je moet kopen als het bloed door de straten vloeit - Een winnende strategie op lange termijn is het kopen van ondergewaardeerde aandelen. Russische aandelen voldoen aan beide criteria. Voorlopig vloeit er gelukkig alleen maar figuurlijk bloed door de straten, dat een oorlog met Oekraïne voorlopig van de baan is, kan wel eens hét moment zijn om Russische aandelen te kopen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 5 maart 2014

Is de rally in grondstoffen houdbaar?

Grondstoffen in het algemeen hebben er al een goed 2014 opzitten. De BLS spot steeg van 456 punten aan het begin van het jaar naar 480. De vraag is nu of de stijging houdbaar is van karakter of dat er te veel tijdelijke factoren de prijzen laten stijgen, aldus Sober Look.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 5 maart 2014

Welkom in Griekenland, waar ziektes als kanker niet langer als dringend worden beschouwd...

Onderzoekers van de universiteit van Oxford publiceerden vorige maand een vernietigend rapport voor de Griekse leiders en de troïka van EU, ECB en IMF. Daaruit moest blijken day tussen 2009 en 2011 het Griekse budget voor ziekenhuizen met 25% werd gereduceerd, terwijl de overheid zijn uitgaven inzake famaceutica halveerde, wat tot het verdwijnen van een reeks geneesmiddelen leidde.

De stijgende werkloosheid in het land en de koppeling van ziekteverzekeringen aan jobs maakten dat vandaag 800.000 mensen zonder toegang tot gezondheidszorg leven en afhankelijk zijn van humanitaire organisaties zoals Médecins du Monde.