Nieuws / Artikelen met het woord

57648 artikelen gevonden. Artikel 22331 tot 22335
Bron: scgnews.com
Geplaatst: vrijdag 7 maart 2014

De Economische Oorlog

Is Russia bluffing, or is the world as we know it about to change for ever?

On Tuesday Reuters reported that a Kremlin aid Sergei Glazyev had announced that if the U.S. were to impose sanctions on Russia Moscow may drop the dollar as a reserve currency and refuse to pay off any loans to U.S. banks saying that Moscow could recommend that all holders of U.S. treasuries sell them if Washington freezes the U.S. accounts of Russian businesses and individuals.

Bron: stopdebankiers.nl
Geplaatst: donderdag 6 maart 2014

Tot nu toe hooguit slechts één (voorlopige) winnaar in Oekraïne: Het IMF

Of eigenlijk: De belangen die schuil gaan achter het IMF. Dus niet mevrouw Lagarde, die als ‘gezicht’ van die organisatie met één slim opgezet ‘complot’ binnen de kortste keren uit beeld is als ze voor zichzelf zou gaan denken. Dat hebben we al gezien toen Strauss-Kahn, haar voorganger op die plek, plannen naar buiten bracht voor een periode na de onvermijdelijke val van de Dollar. 

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 6 maart 2014

Dit is de uitvinder van Bitcoin

Het mysterie van wie nu eigenlijk de uitvinder van Bitcoin is, lijkt opgelost. De man is gevonden door Newsweek, en zijn foto circuleert al rond op internet. Zijn naam is Satoshi Nakamoto en zijn foto ziet u hierboven.

Newsweek heeft de primeur: het gezicht achter Bitcoin, eindelijk. Satoshi Nakamoto, een 64 jarige man van Japans/Amerikaanse komaf, wonend in Temple City Californië. Zijn loopbaan is deels in nevelen gehuld: hij heeft voor grote bedrijven gewerkt zoals Hughes Aircraft en bij tal van andere grote bedrijven en bij het militaire apparaat van de VS. Veelal banen met het stempel ‘classified.’

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 6 maart 2014

Griekse banken hebben meer dan 6 miljard extra nodig

Het kapitaal van de Griekse banken moet met bijna 6,4 miljard euro versterkt worden. Dat blijkt uit stresstests bij de vier grootste banken van Griekenland, zo deelde de Griekse centrale bank vandaag mee.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 6 maart 2014

Banken betrokken bij goud fixing voor de rechter gesleept

Dat was te verwachten: de vijf banken die deelnemen aan de dagelijkse goud fixing in Londen, worden voor de rechter gesleept. En waar anders dan in het Walhalla van de advocatuur, de Verenigde Staten.

Echte zekerheid en helderheid dat de vijf banken, die twee keer per dag deelnemen aan het vaststellen (fixing) van de goudprijs in Londen, ook buiten hun boekje zijn gegaan, is er nog niet. Tot op heden lopen er diverse onderzoeken naan de al dan niet vermeende manipulatie van de goudprijs én is er een vernietigend rapport verschenen. Een rapport wat aan duidelijkheid bijzonder weinig te wensen overliet.