Nieuws / Artikelen met het woord

58126 artikelen gevonden. Artikel 22341 tot 22345
Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 28 maart 2014

Japan steunt economie na daling consumptie

De Japanse regering geeft de economie een extra steuntje in de rug door meer vaart te zetten achter investeringen in bijvoorbeeld infrastructuur die voor dit jaar gepland staan. 

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 28 maart 2014

Goud staat op het punt om te exploderen

Rondom het goud heerst nog altijd de grootst mogelijke onzekerheid. De goudspecialisten zijn in twee kampen opgedeeld die eigenlijk lijnrecht tegenover elkaar staan. De pessimisten, waaronder opvallend veel grootbanken, geloven dat het goud geen potten meer zal kunnen breken. Hetzelfde geldt trouwens voor de andere edelmetalen.

De achterliggende reden moet niet ver worden gezocht. De goudprijs zou zich nog altijd in een downtrend bevinden, het herstel van de afgelopen weken zou niet meer zijn dan een opwaartse beweging in een dalende trend. In technische termen wordt zo’n beweging een ‘dead cat bounce’ genoemd, een term die aan duidelijkheid waarschijnlijk niets te wensen over laat.

Bron: blogspot.nl
Geplaatst: vrijdag 28 maart 2014

Herdenkingsmunt 200 jaar de Nederlandsche Bank

Onder toeziend oog van staatssecretaris van Financiën Eric Wiebes en Muntmeester Maarten Brouwer verrichtte Klaas Knot – president van de Nederlandsche Bank – op donderdag 27 maart 2014 de Eerste Slag van de nieuwe herdenkingsmunt: het ‘de Nederlandsche Bank’ Vijfje. De ceremonie vond plaats bij de Koninklijke Nederlandse Munt in Utrecht. De uitgifte van deze speciale herdenkingsmunt is een onderdeel van de feestelijkheden rondom het 200-jarig bestaan van de Nederlandsche Bank. De Koninklijke Nederlandse Munt slaat de munt in opdracht van het ministerie van Financiën.

Bron: edelmetaal-info.nl
Geplaatst: donderdag 27 maart 2014

Schulden

Fiat valuta leidt tot corruptie en verpletterende schulden, die wereldwijd aan de basis liggen van de economische crisisproblemen. Vrijwel overal, leenden overheden en hun burgers meer dan ooit tevoren, en in veel gevallen ver boven enige kans op ordentelijke terugbetaling. Het point of no return is gepasseerd – waar het onmogelijk wordt nog voldoende onbelast contant geld te genereren om de rente betalingen te dekken. Bijgevolg wordt de schuldenlast steeds groter en groter. Het moet inmiddels wel duidelijk zijn; bankiers gedijen spectaculair in het fiat valuta systeem. Als je denkt dat goud verdacht of waardeloos is; dan hebben de bankiers goed werk bij jou verricht.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 27 maart 2014

'Total overweegt investering in Rusland'

Het Franse olie- en gasconcern Total praat met zijn Russische branchegenoot Lukoil over een mogelijke samenwerking bij de winning van olie uit Russische schalievelden.