Nieuws / Artikelen met het woord

57603 artikelen gevonden. Artikel 22341 tot 22345
Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 5 maart 2014

Waarom de Britten niet van de EU houden

Groot-Brittanniƫ heeft nooit een duidelijke aanwijsbare reden gehad om tot de Europese Unie toe te treden. Dat probleem ligt aan de basis van het eurosceptisme dat bij de Britse conservatieve politici en een meerderheid van de Britse bevolking aanwezig is en dat uiteindelijk zou kunnen leiden tot een exit van het land uit de Europese Unie. Dat schrijft het magazine The Economist. Er wordt aan toegevoegd dat er verschillende redenen kunnen worden aangegeven voor het beperkte Britse enthousiasme voor het Europese samenwerkingsverband. Over drie jaar zal Groot-Brittanniƫ met een referendum mogelijk over zijn verdere Europese toekomst beslissen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 5 maart 2014

Eric Sprott over de manipulatie van goud

Eric Sprott ziet interessante ontwikkelingen op de goudmarkt nu er steeds meer indicaties komen over een mogelijke manipulatie van de goudprijs. Centraal daarin staat het onderzoek van de Duitse BaFin, de chronologie van alle ontwikkelingen hebben niet toevallig een impact op de goudprijs.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 5 maart 2014

Vergeet Windows 8, het echte verdienmodel van Microsoft is stuk

Satya Nadella, onlangs aangesteld als de nieuwe CEO van softwarebedrijf Microsoft, moet het bedrijf weer op het juiste spoor krijgen. Velen hebben hun ogen gericht op hoe de kersverse topman besturingssysteem Windows 8 wil verbeteren. Maar volgens insiders, geciteerd door nieuwssite Business Insider, ligt het grootste probleem daar niet. "Het verkoopmodel van Microsoft is stuk, en dat is het al sinds jaren."

Bron: Goudstandaard.com
Geplaatst: woensdag 5 maart 2014

Grafieken: Is goud een bubbel?

Analist Dan Popescu legt aan de hand van een aantal grafieken uit waarom hij denkt dat goud (nog) geen bubbel is. Gecorrigeerd voor inflatie is het edelmetaal veel goedkoper dan de piek van 1980 en vergeleken met andere bubbels in aandelen en grondstoffen stelt de rally in goud sinds 2002 nog maar weinig voor. Ook stijgt de goudprijs veel minder hard dan in aanloop naar 1980.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: woensdag 5 maart 2014

Flexcoin bank onderuit: $600.000 aan Bitcoin gestolen

Bitcoin krijgt opnieuw een gevoelige tik te verwerken. Hackers wisten in te breken op het systeem van Flexcoin en maakten bijna  900 Bitcoins buit. In vergelijking met Mt. Gox is dat kleingeld, maar de schadepost van $600.000 is nog steeds aanzienlijk. Flexcoin heeft haar deuren moeten sluiten.