Nieuws / Artikelen met het woord

57285 artikelen gevonden. Artikel 22346 tot 22350
Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 20 februari 2014

China wil meer goud, maar raffinaderijen kunnen niet volgen

Jim Rickards ging in november van vorig jaar samen met Philip Judge en Alex Stanczyk voor het Physical Gold Fund naar Zwitserland. Hij bezocht de kluizen van het goudfonds en ging op bezoek bij een raffinaderij van goud. Wat Rickards daar te horen kreeg, was zeer interessant - aldus Anglo Far East.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 20 februari 2014

Krijgen we een vervolg van de correctie?

Na de daling van de beurzen eind januari, werd er een herstel ingezet waardoor we nu terug op hetzelfde niveau staan als voor de correctie. De slechte PMI cijfers in China waren in januari rechtstreeks of onrechtstreeks de oorzaak voor de correctie en een versnelling van de moeilijke situatie in de groeilanden. Vandaag ontgoochelen de PMI cijfers van China opnieuw en de markten reageren (voorlopig) gelijkaardig.

China's flash manufacturing PMI daalde in februari tot 48,3 - het laagste niveau in 7 maanden. Dit was een verrassing voor vele. In januari daalde de flash PMI voor de eerste keer onder 50 wat duidt op een krimp van de verwerkende industrie. Dit was meer dan verwacht en de globale beurzen reageren negatief.

Bron: mijnpersoonlijkelening.nl
Geplaatst: donderdag 20 februari 2014

Veel Limburgers diep in de schulden

Dat de economische situatie in Nederland geen jubelstatus heeft, dat was al langer duidelijk maar de cijfers die gepresenteerd werden in Het Belang van Limburg laten zien hoe schrijnend de situatie in Limburg op dit moment is. Maar liefst 19.000 mensen in Limburg zijn financieel zo diep in de problemen geraakt dat zij niet langer in staat zijn om de leningen en achterstanden terug te betalen. We hebben het hierbij over een totale schuld van 216,5 miljoen euro (alleen in Limburg).

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 20 februari 2014

Er zijn leugens, grote leugens en … statistieken

De financiële wereld springt altijd direct (soms zelfs op voorhand) op macro-economische data zoals bbp, werkloosheid, inflatie ... maar al deze meetinstrumenten zijn niet meer van deze tijd, zegt Zachary Karabell. Een immense financiële wereld baseert zich op data die niet accuraat zijn voor de huidige economie.

Deze week werden de CPI-cijfers nog aangepast waardoor de kerninflatie steeg van een gevaarlijk lage + 0,2 % naar een redelijk comfortabele + 0,6 %. Dit komt de Amerikaanse overheid goed uit omdat het gevaar van deflatie weer wat verder weg ligt. Maar andere economische data kunnen beleggers echt misleiden omdat ze totaal niet meer overeen komen met de realiteit.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 20 februari 2014

'De EU moet bescheiden blijven en begrijpen dat er geen EU bestaat zonder de lidstaten'

In een speech die Frans Timmermans, de Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken, woensdag gaf in Rotterdam, heeft hij gezegd dat de EU afscheid moet nemen 'van de neiging veel energie te stoppen in talloze bijzaken.’

De EU mag dan al een 'doorslaand succes' zijn op gebied van vrede, veiligheid en handel, toch moet er volgens Timmermans nog heel wat veranderen.

Indien de EU er niet in slaagt de balans tussen voor- en nadelen ‘duurzaam positief te doen uitvallen', dreigt het fundament onder de samenwerking te verbrokkelen: