Nieuws / Artikelen met het woord

58135 artikelen gevonden. Artikel 22346 tot 22350
Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 28 maart 2014

De oorlog om goud maakt nieuwe slachtoffers

Tudor Investment Corp., een fonds van $ 120 miljoen, sluit zijn deuren, op zich niets bijzonders. Maar Tudor is al zeer lange tijd een van de beste fondsen ter wereld en Tudor Investment Corp. is niet alleen. Wat deze fondsen met elkaar gemeen hebben, is dat het managed futures funds zijn, ze bespelen de grondstoffenmarkt met futures modellen. Deze modellen deden het decennia lang zeer goed, behalve de laatste jaren.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: vrijdag 28 maart 2014

Column Kees de Kort | Geen Fedpot

Boeing heeft een paar grote orders gekregen, maar onderliggend sukkelt het allemaal een beetje door in de VS, zegt BNR's Kees de Kort. "Die dingen moeten gebouwd worden, maar het zegt niet zoveel over Amerika in zijn totaliteit."

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 28 maart 2014

Eén schok is voldoende voor een nieuwe recessie

Al jarenlang voorspellen economen dat de economie uit de recessie zal raken. We zien inderdaad verbetering in verschillende economieën. Toch zijn er momenteel ook vele bedreigingen die ervoor kunnen zorgen dat we in een nieuwe recessie terecht komen.

Economen voorspellen dat de zakelijke investeringen zullen toenemen, de BBP zal groeien, nieuwe banen zullen komen en nog meer prachtige dingen voor de economie. Echter, Albert Edwards en zijn collega’s bij Societe Generale waarschuwen dat deze beloftes niet gaan komen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 28 maart 2014

Wat gaat de Amerikaanse dollar vervangen?

In Currency Wars I gaf Jim Rickards nog aan dat hij verwacht dat de val van de Amerikaanse dollar vermeden kan worden. Enkele jaren later is hij van gedacht veranderd, de Amerikaanse dollar is het point-of-no-return voorbij. Een verdere val van de globale economie en de implosie van de Amerikaanse dollar kan voor een nieuwe reservemunt zorgen, daar ziet Rickards 3 mogelijke scenario's voor.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 28 maart 2014

Japan steunt economie na daling consumptie

De Japanse regering geeft de economie een extra steuntje in de rug door meer vaart te zetten achter investeringen in bijvoorbeeld infrastructuur die voor dit jaar gepland staan.