Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 22371 tot 22375
Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 5 maart 2014

Waarom Rusland geen schrik heeft van het westen

Rusland is niet langer bang van het westen, zowel ten opzichte van Europa als de Verenigde Staten. Als er sancties komen tegen de Russische inval in Oekraïne, dreigt Rusland al zijn Amerikaanse obligaties te verkopen. Daarnaast cumuleerde Rusland enorme hoeveelheden goud de laatste jaren en beschikt het over enorme voorraden grondstoffen. Maar er zijn nog politieke redenen waarom de Russen zich niets meer aantrekken van westerse dreigingen.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: woensdag 5 maart 2014

Column Kees de Kort | Herstel komt op gang

De Europese cijfers over de inkoopmanagers dienstverlening zien er goed uit, vindt BNR's Kees de Kort. "Zelfs in Italië en Spanje gaat het allemaal weer duidelijk beter. Duitsland is de trotse koploper en er is maar één land dat duidelijk uit de toon valt: Frankrijk."

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 5 maart 2014

Insiders zijn bijzonder bearish

Hoewel insiders uiteraard niet de markt proberen te timen, geldt insider sentiment en het aan- en verkoopgedrag van die groep wel als belangrijk signaal voor beleggers. Hoe staat het met de insiders?

Het gedrag van insiders wordt door beleggers vaak miniem nageplozen. Ergens logisch, immers: wie is er nu beter op de hoogte van het reilen en zeilen dan juist die insiders? Daar blind op varen is echter niet raadzaam. De afgelopen jaren zijn insiders ook wel eens vooral contra-indicator gebleken.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 5 maart 2014

EU vindt Nederlandse huizenmarkt zorgelijk

De Nederlandse economie is niet in evenwicht. Met name de grote schulden van huishoudens en de Nederlandse huizenmarkt blijven zorgelijk. 

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 5 maart 2014

India importeert meer dan 6.000 ton zilver in 2013

De situatie in India is typerend voor de acties die de hedendaagse overheden nemen. Door de restricties op goud op te trekken, zorgen ze alleen maar voor een officiële daling van de importcijfers. In plaats van officieel goud te importeren, richt de Indische bevolking zich tot het smokkelen van goud en tot de import van zilver, het alternatief voor goud.