Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 22371 tot 22375
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 19 februari 2014

Fund managers opteren voor … cash

Fund managers hebben het niet gemakkelijk deze dagen, al lijkt de omgeving voor professionele beleggers ideaal. Er steeds meer cash aangehouden, om wat we toch wel een heel bijzondere reden mogen noemen.

Fund managers houden normaliter niet van cash. En dat is logisch, want cash rendeert niet/amper. Toch blijkt uit een onderzoek van Bank of America dat fund managers steeds meer cash inhouden. Dat bevindt zich inmiddels op het hoogste niveau sinds de zomer van 2012.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 19 februari 2014

Marc Faber waarschuwt voor Amerikaanse aandelen

Marc Faber acht het te laat om nu nog in Amerikaanse aandelen te stappen. Sterker nog, hij verwacht dat de lange bull run op Wall Street een risico met zich meedraagt om slecht te eindigen.

Marc Faber is als uitgever van het ‘Gloom, Boom & Doom’ rapport meestal al niet het zonnetje in huis. Maar zijn visie op Amerikaanse aandelen is toch tamelijk somber te noemen. Beleggers die nu nog overwegen om in te stappen, zijn ‘waarschijnlijk te laat.’

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 19 februari 2014

De foto's die de Oekraïense regering liever niet ziet gepubliceerd

Tenminste 25 mensen zijn dinsdag gedood bij rellen in de Oekraiense hoodstad Kiev. Zeven onder hen zijn politiemannen. Ook sneuvelde een lokale journalist. Het gaat om de ernstigste ongeregeldheden sinds het uitbreken van de protesten in november vorig jaar. Aanleiding deze keer was een plan van de oppositie om in het parlement voorstellen in te dienen die de invloed van president Viktor Janoekovytsj moesten beperken. Deze laatste noemde de voorstellen ‘onbespreekbaar en onwettelijk’ omdat de oppositie zo de facto de macht in handen wilde krijgen zonder dat daar verkiezingen aan te pas kwamen.

Bron: langleveeuropa.nl
Geplaatst: dinsdag 18 februari 2014

Overheid Polen confisceert pensioenen voor staatsschuld

Zo gaat dat in de EU: Gewoon het geld uit pensioenfondsen nationaliseren om te gebruiken als onderpand om meer staatsschulden mee te creëren.

Na de diefstal van spaargeld door de overheid van Cyprus heeft de Poolse overheid nu weer een nieuwe methode bedacht om de samenleving mee te plunderen. De Poolse pensioenfondsen mochten onlangs het overgrote merendeel van hun eigendommen inleveren aan de Poolse overheid. Inleveren zonder compensatie voor de pensioenfondsen of uiteraard de burgers. De pensioenfondsen mochten alleen investeringen in aandelen houden, aandelen waarvan overigens bekend is dat ze op dit moment flink zijn overgewaardeerd.

Bron: Goud-Portal.nl
Geplaatst: dinsdag 18 februari 2014

Het hele Westen is als Detroit

Wat ooit dé industriestad van de VS was is nu als een spookstad, failliet, met 28 procent werkloosheid en zelfs geen geld meer voor de basisvoorzieningen voor de weinige inwoners die nog zijn gebleven. Het omvangrijkste bankroet van een stad in de geschiedenis van de States trouwens. Het grootste probleem van Detroit – en wat voor het ganse Westen geldt – zijn de pensioenen. Te weinig gespaard en teveel beloofd in goede tijden – en nu is het de Day of Reckoning. De gepensioneerden en zeker de Babyboomgeneratie zullen de dupe zijn.

[...]