Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 22376 tot 22380
Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: woensdag 5 maart 2014

Kerry: "Je valt een land niet binnen onder valse voorwendselen"

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken John Kerry heeft tegenover NBC gezegd dat hij de Russische inval in de Krim volstrekt onacceptabel vindt. "Je valt een land niet binnen onder valse voorwendselen". De volgende lijst op Marketupdate laat zien welke landen de VS sinds de Tweede Wereldoorlog gebombardeerd heeft.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 5 maart 2014

Jim Cramer ziet wolken verschijnen

Jim Cramer is een rasoptimist. En als hij wolken ziet verschijnen, dan kunnen beleggers maar beter op hun tellen passen. Welke wolken ziet de man nu precies aan de horizon verschijnen? U leest het hier.

Laten we maar direct met de deur in huis vallen: de wolken die Jim Cramer ziet, zijn een letterlijke vertaling van de ‘cloud,’ Oftewel cloud computing, dus dat valt dan weer mee

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 5 maart 2014

Too Big to Fail is nu … nog groter dan in 2008

Zouden we de grote banken niet gaan aanpakken na de financiële crisis van 2008? Zouden we er niet voor zorgen dat "

Too Big to Fail" banken niet meer bestaan zodat de belastingbetaler niet moet opdraaien voor het redden van dergelijke banken? We zijn nu bijna 6 jaar verder en de banken zijn ondertussen ... alleen maar groter geworden.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 5 maart 2014

Finland en België worden probleem voor de eurozone

© - The Council of EuropeOndanks de schijnbare rust op de financiële markten, dreigt de Europese schuldencrisis zich naar nieuwe landen uit te breiden. Onder meer Finland en België worden steeds meer met een afkalvende kredietwaardigheid geconfronteerd. Dat is de boodschap van een rapport van economen van het Centrum für Europäische Politik (CEP). De onderzoekers merken op dat de schuldencrisis steeds meer ook de Noord-Europese landen dreigt aan te tasten. Hoewel Finland en België volgens het rapport economisch geen zwaargewichten zijn, noemen de economen het zorgwekkend dat nu ook naties uit noordelijke Europese regio’s tot de probleemlanden dreigen te behoren.

Bron:
Geplaatst: woensdag 5 maart 2014

Grafieken: Is goud een bubbel?

De goudprijs staat op het moment van schrijven op $1.330 per troy ounce, een daling van bijna 31% ten opzichte van het all-time high van $1.920 per troy ounce in 2011. Was dat het einde van een goudbubbel? Of was de prijsbeweging van het afgelopen jaar slechts een gezonde correctie in een bull market?