Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 22386 tot 22390
Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 4 maart 2014

Vlaanderen telt tien procent meer werklozen

Vlaanderen telde eind februari 236.168 werkzoekenden: 20.991 of 9,8 procent meer dan in februari vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers die de VDAB vandaag heeft vrijgegeven. Vooral de vrouwelijke (+10,1 procent) en de hoog- (+14,8 procent) en middengeschoolde (+14,1 procent) werkloosheid steeg in februari sneller dan gemiddeld.

Bron: deondernemer.nl
Geplaatst: dinsdag 4 maart 2014

Spanje krabbelt op

De arbeidsmarkt in Spanje toont voorzichtige tekenen van herstel. Dat blijkt uit cijfers die de Spaanse overheid dinsdag heeft gepubliceerd.

In februari waren er in Spanje voor het eerst in lange tijd meer banen dan een jaar eerder, waardoor het aantal werkenden met bijna 62.000 toenam ten opzichte van februari 2013. Het totaal aantal werklozen nam vorige maand met bijna 2000 af in vergelijking met de eerste maand van dit jaar, tot 4,8 miljoen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 4 maart 2014

Jim Rogers lacht problemen China weg

China: regelmatig wordt op er de markten gewaarschuwd voor een harde landing van de Chinese economie. Voor een dergelijk scenario wordt altijd een heel pak argumenten aangedragen, maar tot dus ver nog geen enkel argument dat echt heeft weten te overtuigen. Het blijft allemaal een beetje vaag.

Bron: infonu.nl
Geplaatst: dinsdag 4 maart 2014

Waarom is het zo moeilijk om een Duitse hypotheek af te sluiten?

[...]

In Europa is Nederland al jarenlang de grote uitzondering waar de volledige woning plus bijkomende kosten worden gefinancierd. De bijkomende kosten zijn inmiddels aan een maximum gebonden. In het verleden zijn er ook aflossingsvrije hypotheken verstrekt en dit is in ons land inmiddels ook verleden tijd. Het voordeel van een kleiner percentage van de woning financieren is dat de bank minder risico loopt en dus makkelijker een lagere rente kan offreren.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: dinsdag 4 maart 2014

"We zullen iedereen aanmoedigen dollars te dumpen"

Sergei Glazyev, adviseur van Poetin, heeft gezegd dat de Verenigde Staten de gevolgen zullen ondervinden van mogelijke sancties tegen Rusland. Hij dreigt met de verkoop van Amerikaanse staatsobligaties en dollars, indien er werkelijk sancties worden opgelegd tegen Rusland. Is de economische oorlogsvoering begonnen?