Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 22391 tot 22395
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 4 maart 2014

Nog meer Bitcoin perikelen

Een nieuwe deceptie dient zich reeds aan voor Bitcoin: Flexcoin, een Bitcoin bank, werd op 2 maart volgens eigen zeggen ‘aangevallen door hackers die er vandoor gingen met alle bitcoins die opgeslagen lagen in de zogeheten ‘hot wallet‘ (online).  Er werden daarbij (afgerond) 900 bitcoins ontvreemd, een schadepost van meer dan $600.000.

De jongste deceptie rond Bitcoin brengt speculanten niet van de wijs. De koers van de cryptovaluta reageerde amper op de nieuwe jobstijding. Sterker nog, de virtuele munt werd doodleuk 18 procent hoger gezet op de dag dat het nieuws van Flexcoin uitkwam. De cryptovaluta kost inmiddels alweer een kleine $700. En dat is per stuk wel te verstaan.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 4 maart 2014

Eerste Vaticaanse euro's met beeltenis van Franciscus

Het Vaticaan heeft de eerste euromunten met de beeltenis van paus Franciscus op de markt gebracht. De reeks van acht munten van één cent tot 2 euro kost 35 euro. Het Vaticaan heeft ook het zilveren 20 euro- en gouden 50 euro stuk heruitgegeven. Tevens is een zilveren gedenkpenning op de markt gebracht naar aanleiding van de heiligverklaring van de pausen Johannes Paulus II en paus Johannes XXIII op 27 april.

Bron: GoudVergelijken.nl
Geplaatst: dinsdag 4 maart 2014

Goudhandelaren en Juweliers in India plannen shutdown op verkoop van Goud

Uit protest op de hoge invoerbelastingen op goud plannen goudhandelaren en juweliers volgende week een landelijke shutdown. Op 10 maart aanstaande is de landelijke shutdown gepland. De goudhandelaren en juweliers eisen een verlaging van de importbelasting op goud van 10% naar 2% en versoepeling in de uitvoerregels van goud. Het is een gecoördineerde actie vanuit de Bombay Bullion Association. Een organisatie die zo’n 1000 goudhandelaren en juweliers vertegenwoordigd.

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 4 maart 2014

Daarom koopt China zoveel goud

Marktvorsers proberen al een tijdje te achterhalen waarom China het beschikbare goud in massale hoeveelheden opkoopt. Vaak wordt verwezen naar een gebrek aan vertrouwen in de Amerikaanse dollar als internationale reservemunt, een status die de ‘greenback’ nog steeds bezit.

Maar deze uitleg overtuigt niet iedereen. Sommigen geloven dat er meer aan de hand is. Zo wordt nogal eens verondersteld dat er geheime afspraken zouden zijn gemaakt tussen de Amerikanen en de Chinezen. De Amerikanen zouden de goudprijs kunstmatig laag houden door ingrepen van de banken, zodat China haar reserves met goedkoop goud kan diversifiëren.

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 4 maart 2014

Duitsland heeft Nederland hard nodig, als Rusland gaskraan dichtdraait

Duitsland is de grootste afnemer van Russisch gas in Europa. Als Rusland moeilijk doet, moet Duitsland steun zoeken bij Nederland.

Vijf jaar geleden draaide Rusland de gaskraan naar Oekraïne tijdelijk dicht. Landen als Duitsland werden er de dupe van. Gas uit Nederland en Noorwegen was nodig om de Duitse radiatoren warm te houden. Want zo groot is de voorraad in Duitsland niet. Ook zijn er zorgen over de Russische invloed in de Duitse energievoorziening.

Russische soldaten marcheren voorlopig niet naar het westen. Maar Vladimir Poetin heeft een ander wapen om Europa dwars te zitten.