Nieuws / Artikelen met het woord

58133 artikelen gevonden. Artikel 22401 tot 22405
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 26 maart 2014

Oekraïne kan oliemarkt flink duwtje geven

De onzekerheid over het lot van Oekraïne zal de oliemarkt nog geruime tijd blijven achtervolgen. Onderhuids leeft namelijk de vrees dat de Russen de export van olie en aardgas zullen terugschroeven. Of dat de Russen plotselinge onderbrekingen in de aanvoer van die olie of aardgas zullen nemen.

Gaurav Sodhi, resources analyst bij Intelligent Investor, kwam aan CNBC Asia’s Squawk Box vertellen waarom hij gelooft dat de crisis uiteindelijk goed nieuws kan blijken te zijn voor de Amerikaanse energiesector. De crisis in Oekraïne kan namelijk de ontginning van schaalolie en –aardgas een flink duwtje in de rug geven.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: woensdag 26 maart 2014

Betekenen belastingen het einde van Bitcoin?

De Amerikaanse belastingdienst heeft Bitcoin aangemerkt als vermogen. Dat betekent dat gebruikers voor iedere transactie in Bitcoin een administratie moeten bijhouden voor de belastingdienst. Rendement op vermogen wordt in de VS belast, de zogeheten capital gains tax.

Bron: vacatures.nl
Geplaatst: woensdag 26 maart 2014

Waarom een economische crisis niet alleen maar slecht is

Dankzij de huidige marktsituatie is er bij organisaties, vooral binnen de overheid, meer aandacht voor innovatie. Dit blijkt uit onderzoek van detacherings-, werving- en selectiebureau Yacht. Ruim 80% van de organisaties heeft het afgelopen jaar vernieuwingen doorgevoerd of gaat dit het komende jaar doen.

Het voornaamste doel van de vernieuwingen is het realiseren van een grotere efficiency. Ongeveer een kwart van de ondernemingen geeft aan dat de innovaties uit nood geboren zijn, omdat het bedrijf anders niet kan overleven. Vooral bij gemeenten en andere overheden zijn de vernieuwingen gericht op het verbeteren van de efficiency. Vaak hebben overheidsinstellingen hierin geen keus, aangezien er vanwege de bezuinigingen meer moet worden bereikt met dezelfde middelen. In de zorg is nog sprake van een andere reden voor het bevorderen van de innovatie: marktwerking. Hierdoor is men binnen de gezondheidszorg sterk gericht op het creëren van nieuwe producten en diensten.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 26 maart 2014

Het is nog niet te laat om goudmijnaandelen te kopen (maar wacht niet te lang)

Ondanks de sterke correctie van vorige week doen goud en goudmijnaandelen het dit jaar fantastisch goed, ze zijn een van de best presterende activa in 2014. Er is een verschil tussen goud en goudmijnaandelen, een groot en belangrijk verschil. Hieronder meer daarover. Maar de conclusie is alvast dat het zeker nog niet te laat is om goudmijnaandelen te kopen, de pullback van vorige week geeft zelfs een perfect instapmoment voor de lange termijn.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: woensdag 26 maart 2014

Bankruns in China?

In China is een kleine bankrun op gang gekomen, nadat er geruchten de ronde deden over de solvabiliteit van een lokale bank. Spaarders maken zich zorgen en willen hun geld weghalen bij de bank. In China bestaat nog geen garantiestelsel, omdat banken onder impliciete overheidsgarantie vallen. Dit zal spoedig veranderen.