Nieuws / Artikelen met het woord

57281 artikelen gevonden. Artikel 22406 tot 22410
Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 18 februari 2014

Credit Crunch in China, goed voor goud?

Internationale beleggers hebben problemen met de overtuiging dat China zijn sterke economische groei kan volhouden. Er komen steeds meer berichten dat China problemen heeft om zijn financieel systeem onder controle te houden. Een mogelijke "credit crunch" in China zoals in de VS 6 jaar geleden, kan mede de oorzaak zijn voor de sterke goudprijs dit jaar, zegt Andrew Critchlow van The Telegraph.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: dinsdag 18 februari 2014

Column Kees de Kort | Why worry, be happy? Twijfelachtig

Mooie geluiden vanuit Duitsland waar het maandelijkse rapport van de Bundesbank is gepresenteerd. Of toch niet, BNR's Kees de Kort? "Nouuuuu, dat valt allemaal erg mee."

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 18 februari 2014

Reding tekent nachtmerriescenario: 'Rol van City of Londen uitgespeeld eens het VK de EU verlaat'

Indien het Verenigd Koninkrijk de EU verlaat, verliest de City of Londen meer dan waarschijnlijk haar toegang tot de eenheidsmarkt. Dat heeft Viviane Reding, eurocommissaris en tevens vice president van de Europese Commissie, maandag gezegd tijdens een lezing aan de Engelse universiteit van Cambridge.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 18 februari 2014

Wanneer valt de Amerikaanse dollar van zijn voetstuk?

Het voortbestaan van de Amerikaanse dollar als de wereld reservemunt hangt aan een zijde draadje. Het lot van de Amerikaanse dollar als wereld reservemunt is afhankelijk van de petrodollar en de petrodollar is afhankelijk van de stabiliteit in het Midden-Oosten. Hoe lang kan de Amerikaanse dollar nog overleven als wereldreservemunt? Hoe kan de Verenigde Staten overleven als de dollar geen wereld reservemunt meer is?

Met Bretton Woods werd de Amerikaanse dollar het epicentrum van de financiële wereld. Maar in de jaren '60 en '70 zag de VS zijn goudvoorraad van 20.000 ton goud in snel tempo afnemen. Daardoor stapte de VS af van de goudstandaard. Maar om te overleven als wereld reservemunt, had de VS een bondgenoot nodig. Het vond dit in de naam van Saoedi-Arabië. In ruil voor bescherming en stabiliteit in het Midden-Oosten werd de pertrodollar geboren.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 18 februari 2014

Ondertussen in Spanje

In het zwaar door de crisis getroffen Spanje is er één sector die floreert als nooit tevoren. En spijtig voor de naarstig naar geld zoekende Spaanse overheid, is dat de zwarte economie.

Spanje gold al als één van de armere landen in de Eurozone voor de crisis uitbrak. Sindsdien is het aardig bergafwaarts gegaan met de Spaanse economie. De werkloosheid is opgelopen tot boven de 26 procent, en de jeugdwerkloosheid ligt zelfs boven de 50 procent. Er verloren alleen al in de bouwsector meer dan 1 mio mensen hun baan volgens een rapport van A.T. Kearny.